Решение по дело №738/2012 на Районен съд - Нови пазар

Номер на акта: 279
Дата: 1 ноември 2012 г. (в сила от 1 ноември 2012 г.)
Съдия: Светла Радева
Дело: 20123620100738
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 18 септември 2012 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р   Е   Ш  Е   Н   И   Е

279

гр. Нови пазар, 01.11.2012 г.

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд гр. Нови пазар в публичното съдебно заседание на тридесети октомври през две хиляди и дванадесета година в състав:

 

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: СВЕТЛА РАДЕВА

 

при секретаря В.В., като разгледа докладваното от съдия Радева гражданско дело № 738 по описа за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид:

 

            Предявен е иск за развод по взаимно съгласие на основание чл.50 от СК.

            *******

            Предвид гореизложеното, съдът

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между В.В.Т., с ЕГН **********,*** и Г.Н.Т., с ЕГН **********,***, който брак е сключен на **** г. в гр. Т., обл. С., за което е съставен акт за граждански брак № **** г. на Община гр. Т., обл. С., ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            ОДОБРЯВА сключеното между страните споразумение както следва:

            ПОСТАНОВЯВА, че родителските права по отношение на детето В.В. Т.,  с ЕГН ********** се предоставят на майката Г.Н.Т., с ЕГН **********.

            ПОСТАНОВЯВА, че местоживеенето на  детето В.В. Т.,  с ЕГН **********  ще е при майката  Г.Н.Т., с ЕГН **********, на адрес ***.

            ПОСТАНОВЯВА режим на лични контакти на бащата В.В.Т., с ЕГН **********, с детето В.В. Т.,  с ЕГН **********  всяка събота и неделя от месеца от 08,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, с преспиване, по един месец през лятната ваканция, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката и по пет дни през зимната и пролетната ваканция.

           ОСЪЖДА В.В.Т., с ЕГН **********, ДА ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за малолетното си дете  В.В. Т.,  с ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител майката  Г.Н.Т., с ЕГН **********, на адрес ***. в размер на 80 лв. /осемдесет лева/ месечно, начиная от предявяване на исковата молба- 18.09.2012г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на законни причини за изменяването или прекратяването й.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака молителката да носи фамилно име Т..

            ПОСТАНОВЯВА, че молителите В.В.Т. и Г.Н.Т. не дължат издръжка помежду си.

            ПОСТАНОВЯВА,че след развода семейното жилище,находящо се в гр.Н.,ул.”*** и собственост на малолетното им  дете Веселин Т./НА за дарение на недвижим имот №****г.по описа на Нотариус П. А./ ще се ползува от двамата молители.

Съдът несе произнася по въпроса за движимо и недвижимо имущество, тъй като такова страните не са придобили по време на брака си.

            ОСЪЖДА В.В.Т., с ЕГН **********,***, да заплати по сметка на НпРС държавна такса върху присъдения размер на издръжка в размер на 57.60лв./петдесет и седем лева и шестдесет стотинки/.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                                    РАЙНОНЕН СЪДИЯ: