Определение по дело №28/2014 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: 1299
Дата: 23 март 2015 г.
Съдия: Маргарита Коцева
Дело: 20141200200028
Тип на делото: Частно наказателно дело
Дата на образуване: 28 януари 2014 г.

Съдържание на акта Свали акта

Решение № 160

Номер

160

Година

25.11.2009 г.

Град

Кърджали

Окръжен Съд - Кърджали

На

11.20

Година

2009

В публично заседание в следния състав:

Председател:

Елена Димова Налбантова

Секретар:

Красимира Вълчева Тодорова

Прокурор:

като разгледа докладваното от

Елена Димова Налбантова

дело

номер

19985100100141

по описа за

1998

година

за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 735 и сл. от ТЗ.

С определение № 758/ 02.11.2009 г. по горното дело съдът свика заключително събрание на кредиторите с дневен ред изслушване доклад за дейността на синдика , доклад за извършените разпределения на сумите , събрани при осребряването на имуществото на длъжника и за останалите неплатени вземания. Поканата за свикване на събранието на кредиторите на е обявена в търговския регистър на 02.11.2009 г.

На заключителното събрание на кредиторите присъства кредитора АДВ-София , останалите кредитори явно са се дезинтересирали и не участват в събранието на кредиторите. при което съгласно чл.676 от ТЗ съдът прие събранието за законно. На заключителното събрание на кредиторите бе изслушан отчет за дейността на синдика, доклад за извършените разпределения на сумите , събрани при осребряването на имуществото на длъжника и за останалите неплатени вземания. Отчета и доклада се приеха от събранието на кредиторите. В доклада си синдика предлага на събранието на кредиторите да вземе решение за прекратяване на производството по несъстоятелност поради изчерпване масата на несъстоятелността. В отчета е отразено още, че има неизплатени задължения към синдика и към банки – кредитори.

Окръжния съд намира , че производството несъстоятелност на СД”П.- ххх-А. и с-ие” със седалище Г. Д. следва да бъде прекратено. Събранието на кредиторите прие доклада на синдика,в които се сочи , че масата на несъстоятелността е изчерпана, прие и доклада за извършените разпределения на суми от осребряването на имуществото на длъжника с посочване на кредиторите с неплатени вземания, както и отчет за приходи и разходи дружеството- длъжник.Налице е съгласие от събранието на кредиторите, че масата на несъстоятелността и изчерпана и са останали кредитори с неизплатени вземания. Или налице са предпоставките на чл.735,ал.1 ,т.2 от ТЗ – масата на несъстоятелността е изчерпана и са останали неудовлетворени кредитори. Съгласно чл.735,ал.2 от ТЗ съдът е длъжен да прекрати производството по несъстоятелност. И тъй като масата на несъстоятелността е изчерпана и са останали неудовлетворени кредитори безмислено е производството по делото да виси и да съществува търговеца като правен субект, при което с прекратяване производството по делото, търговеца следва да бъде заличен от търговския регистър . При това положение следва правомощията на синдика и действието на общата възбрана и запор на имуществото на длъжника да бъдат прекратени, както и действието на събранието на кредиторите. Следва препис от решението да се изпрати на Агенцията за вписванията за вписване и обявяване на решението в търговския регистър , както и на Служба по вписванията Г. Момчилград за отбелязване по партидата на дружеството заличаване на общия запор и възбрана на имуществото на длъжника.

Решението подлежи на вписване в книгата по чл.634в от ТЗ.

Държавната такса в размер на 250 лв. за производството по несъстоятелност е внесена по сметка на КОС , при което съдът не следва да я присъжда.

Водим от изложеното съдът на основание чл.735,ал.1,т.2 и ал. 2 от ТЗ

Р Е Ш И:

ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на СД”П. –ххх- А. и с-ие” със седалище и адрес на управление г. Д., У. „. С.” , Б. „. с.п. ,ап.х. .

ЗАЛИЧАВА от търговския регистър при Агенция по вписванията СД”П.- ххх-А. и с-ие” със седалище и адрес на управление г. Д., У. „. С. Б. „.с.п.” , ап.х . .

ПРЕКРАТЯВА ПРАВОМОЩИЯТА на синдика Дора Златева Милева- Иванов с ЕГН * от г. К..

ПРЕКРАТЯВА действието на събранието на кредиторите на дружеството.

ПРЕКРАТЯВА действието на общия запор и възбрана на имуществото на СД”П. – ххх- А. и с-ие” със седалище и адрес на управление г. Д., У. „. С. Б. „.с.п." ,ап.х .

ВПИСВА решението в книгата по чл.634в от ТЗ.

ПРЕПИС от решението да се изпрати на Агенция по вписванията – София за незабавно вписване и обявяване в търговския регистър.

ПРЕПИС от решението да се изпрати на Служба по вписванията Г. Момчилград за заличаване на общия запор и възбрана върху имуществото на СД”П. – ххх- А. и с-ие” със седалище и адрес на управление г. Д., У. „. С. Б. „.с.п." ,ап.х .

Решението се обявява в регистъра на съдебните решения при КОС и може да се обжалва пред ВКС в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър.

Председател:

Решение

2

ub0_Description WebBody

5BEB6551EC78E074C2257679003CA6AB