Споразумение по дело №1936/2010 на Районен съд - Ловеч

Номер на акта: 242
Дата: 9 декември 2010 г. (в сила от 9 декември 2010 г.)
Съдия: Галя Ангелова Маринова
Дело: 20104310201936
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 7 декември 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                 П Р О Т О К О Л

 

                                           Гр.Ловеч,09.12.2010 г.

 

ЛОВЕШКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, трети наказателен състав в публично съдебно заседание на     девети декември две хиляди и десета  година , в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ГАЛЯ  М.

 

 

при секретаря: М.И.

и прокурора   ДИАНА МИЦКАНОВА  сложи  за разглеждане

НОХД №  1936   по описа за 2010 год. ,                докладвано 

от                              с  ъ  д  и  я  т  а

на   именното повикване  в   15,00  часа , се явиха:

Подсъдимата  лично и с адв.П. служебно назначен.

За  РП – прокурор  Мицканова.

ПРОКУРОРА: Да се даде   ход на делото.

АДВ.П. : Да се даде   ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Снема самоличността на подсъдимата:

             Ц.Х.М., родена на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, българска гражданка, с основно образование, безработна, омъжена, не осъждана, ЕГН **********

ДАВА  СЕ ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ПРОКУРОРА: Г-жо съдия, постигнахме споразумение със   защитника  и подсъдимата по силата на което  последната   се признава за виновна в извършване на престъплението по чл.172б,ал.1 от  НК, като са  съгласни да й бъде наложено наказание  при условията на чл.55,ал.1,т.2,б.”б” от НК пробация , при следните пробационни  мерки по чл.42а,ал.2, т.1 и т. 2 от НК, за срок от шест месеца, като подписването пред пробационен служител или определено от  него длъжностно лице да бъде два пъти седмично. От деянието няма причинени имуществени вреди.  Веществените доказателства описани в споразумението да бъдат отнети в полза на държавата  и унищожени след влизане на споразумението в сила. Разноските по делото в размер на  174,00 лева на ОД на МВР - Ловеч да се възложат на подсъдимата.Моля да  одобрите  споразумението, което не противоречи на закона и морала.

АДВ.П.:Г-жо съдия, моля да приемете и одобрите   споразумението , което сме постигнали с прокурора, като сме съгласни да    бъде наложено на  подзащитната ми наказание пробация,  при  пробационните  мерки изложени в споразумението и  от прокурора.  Веществените доказателства описани в споразумението да бъдат отнети в полза на държавата  и унищожени след влизане на споразумението в сила. Разноските по делото в размер на  174,00 лева на ОД на МВР –Ловеч да се възложат на подсъдимата.Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

ПОДС.М.: Признавам се за виновен. Заявявам,   че доброволно и собственоръчно съм подписал споразумението, както и че разбирам последиците  от същото. Съгласен съм с така предложеното наказание и  се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

Съдът приема и влага следното    споразумение:

Подсъдимата Ц.Х.М.    с горната самоличност, се ПРИЗНАВА за ВИНОВНА  в това,  че на 21.07.2010г., в гр.Ловеч, на Кооперативен пазар, на сергия (до кафе „Джуджето"), без съгласието на притежателя на изключителното право -„Адидас" АГ (Adidas AG) - ФРГермания, представляван от „Арсис Консултинг" гр.София, използвала в търговската си дейност марката "ADIDAS " („Адидас"), обект на изключително право (регистрирана в Патентно ведомство на РБългария по реда на Мадридската спогодба за международна регистрация на марките), без правно основание за това, както следва: 4 броя къси панталони, различни на цвят, с различни цветове и украси на канта и с надпис „Adidas („Адидас") и 14 броя тениски с къс ръкав, различни основни цветове и елементи, с надпис („Адидас") - престъпление по чл.172б, ал.1 НК и при условията на  чл. 55, ал.1, т.2, б."б" от НК й бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ   при следните пробационни мерки:

-на основание чл.42а, ал.2, т.1 от НК - задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от  шест месеца.

-на основание чл.42б, ал.1 от НК подсъдимата следва да се явява и  подписва пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

-на основание чл.42а, ал.2, т.2 от НК - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

На основание чл.189,ал.3 от НПК направените по делото разноски в размер на 174,00 лева на ОД на МВР-Ловеч да се възложат на подсъдимата М..

Имуществени вреди  няма.

Веществените доказателства по делото: 4 броя къси панталони, различни на цвят, с различни цветове и украси на канта и с надпис Adidas („Адидас") и 14 броя тениски с къс ръкав, различни основни цветове и елементи, с надпис Adidas  („Адидас") -  да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени.

 

СПОРАЗУМЕЛИ   СЕ:

 

ПРОКУРОР:                                                             ЗАЩИТНИК:

              / Д.Мицканова/                                                                   /И.П./

 

 

 

                                                                                    ПОДСЪДИМ:

                                                                                                / Ц.М. /

 

 

 

Съдът, като взе предвид постигнатото споразумение между прокурора Диана Мицканова, защитника адв.И.П. *** и подсъдимата Ц.М.   както и доказателствата по делото намира ,че същото съгласно   разпоредбата на чл.382,ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което  следва да бъде одобрено, като   наказателното производство  следва да бъде   прекратено.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между прокурора Диана Мицканова, защитника адв.И.П. *** и подсъдимата Ц.М.,  като  ПРИЗНАВА подсъдимата  Ц.Х.М., родена на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, българска гражданка, с основно образование, безработна, омъжена, не осъждана, ЕГН **********, ЗА ВИНОВНА в това, че на 21.07.2010г., в гр.Ловеч, на Кооперативен пазар, на сергия (до кафе „Джуджето"), без съгласието на притежателя на изключителното право -„Адидас" АГ (Adidas AG) - ФРГермания, представляван от „Арсис Консултинг" гр.София, използвала в търговската си дейност марката "ADIDAS " („Адидас"), обект на изключително право (регистрирана в Патентно ведомство на РБългария по реда на Мадридската спогодба за международна регистрация на марките), без правно основание за това, както следва: 4 броя къси панталони, различни на цвят, с различни цветове и украси на канта и с надпис „Adidas („Адидас") и 14 броя тениски с къс ръкав, различни основни цветове и елементи, с надпис („Адидас"), поради което и на основание чл.172б, ал.1 НК и  чл. 55, ал.1, т.2, б."б" от НК й  налага наказание ПРОБАЦИЯ   при следните пробационни мерки:

-на основание чл.42а, ал.2, т.1 от НК-задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от  шест месеца.

-на основание чл.42б, ал.1 от НК подсъдимата да се явява и подписва пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

-на основание чл.42а, ал.2, т.2 от НК-задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

На основание чл.189,ал.3 от НПК направените по делото разноски в размер на 174,00 лева на ОД на МВР-Ловеч  се възлагат на подсъдимата М..

Имуществени вреди  няма.

На основание чл.172б, ал.3 от НК отнема в полза на държавата веществените доказателства по делото: 4 броя къси панталони, различни на цвят, с различни цветове и украси на канта и с надпис Adidas („Адидас") и 14 броя тениски с къс ръкав, различни основни цветове и елементи, с надпис Adidas  („Адидас") ,които след влизане на споразумението в сила да бъдат  унищожени.

 На основание чл.24,ал.3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №  1936 /2010  г.  по описа на ЛРС срещу подсъдимата М..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Препис от определението да се изпрати на РП – Ловеч за сведение и  изпълнение.

Заседанието  се закри в 15,15  часа.

Протоколът се написа в съдебно заседание.

 

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                                СЕКРЕТАР: