Определение по дело №6316/2014 на Районен съд - Пловдив

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 28 септември 2015 г.
Съдия: Диана Илиева Костадинова
Дело: 20145330106316
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 22 април 2014 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 9611                28.09.2015година                            град Пловдив

 

ПЛОВДИВСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданско отделение, ІV брачен състав, в закрито заседание на двадесет и осми септември две хиляди и петнадесета година, като разгледа докладваното от съдията ДИАНА  КОСТАДИНОВА гражданско дело № 6316 по описа на съда за 2015 г., намира следното:

        

Производството по делото е образувано по искова молба, подадена от Н.  С.  П.  ЕГН **********  срещу И.Н.И. ЕГН **********  с правно основание чл. 127 ал.2 СК.

На  25.09.2015г. в регистратурата на  Районен съд- Пловдив  е постъпила молба от  Н.  С.  П.  ЕГН **********    в която твърди, че се  отказва от  заявените  искови претенции и   прави  отказ  от подадената от нея молба. Предвид горното моли производството  по делото да бъде прекратено.

Съгласно нормата на чл. 233 от ГПК ищецът може да се откаже изцяло или отчасти от спорното право във всяко положение на делото, като той не може да предяви отново същия иск. В конкретния случай  производството по делото все още не е насрочено за първо съдебно заседание.  Настоящата молба  за десезирането на съда  е  надлежно подадена   от ищеца по  делото.  В тази връзка няма процесуална пречка да се приеме, че е налице валидно десезиране на съда от предявения иск по волята на лицето, образувало делото. Това налага именно и прекратяване на производството по делото поради отказ от претенцията.

Водим от горното и на основание чл. 233 от ГПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 6316 по описа за 2014 г. на Районен съд- Пловдив, ІV брачен състав поради отказ от иска, направен от  ищеца  в производството Н.  С.  П.  ЕГН **********

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд- Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на ищцата.

 

 

СЪДИЯ: /п./

                                               / ДИАНА  КОСТАДИНОВА /

 

Вярно с оригинала

С.Ч.