Разпореждане по дело №1295/2018 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 9159
Дата: 28 септември 2018 г.
Съдия: Диана Стоянова
Дело: 20183100901295
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 22 август 2018 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

№………./28.09.2018г.

гр.  Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на двадесет и осми септември две хиляди и седемнадесета година, в състав:

СЪДИЯ: ДИАНА СТОЯНОВА

 

като разгледа докладваното от съдията

търговско дело № 1295 по описа за 2018г.,

за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба от „Компания Насияна“ ООД срещу „Агро – Резерв“ ООД.

По делото е постъпил отговор, в който е направено възражение за прихващане, което е нередовно и следва да се дадат указания на ответника да го уточни, за преценка неговата допустимост.

 

РАЗПОРЕДИ :

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ възражението за прихващане на ответника „Агро - Резерв” ООД, направено с отговора на исковата молба.

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника в едноседмичен срок от получаване на съобщението за настоящото разпореждане с писмена молба с препис за противната страна, да отстрани следните нередовности на възражението за прихващане:

1.     да изложи фактически твърдения за всеки един договор за продажба, като го индивидуализира по страни, предмет, уговорена цена, падеж, фактура /номер и стойност на фактурата/.

2.     да изложи фактически твърдения за всеки един договор за съхранение, като го индивидуализира по страни, предмет /наем, влог на стоки и пр./, уговорено възнаграждение /цена/, падеж, фактура /номер и стойност на фактурата/. Да се съобрази, че сборът от сумите по т.1 и т.2 следва да е равен на общо заявения 171521.33лв.

3.     по всеки един договор по т.1 и т.2 по всяка една фактура да посочи размер и период на лихвата за забава и върху каква главница е начислена, както и изложи твърдения поради какви причини ищецът е бил в забава. Да се съобрази, че сборът на лихвата за забава следва да е равен на общо посочения 92705.12лв.

 

ПРИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на дадените указания възражението няма да бъде прието.

 

РАЗПОРЕЖДАНЕТО не подлежи на обжалване.

 

Съобщението до ответника да се изпрати ведно с препис от настоящото разпореждане.

 

След изтичане на срока делото да се докладва за връчване на отговор на ищеца и преценка по приемане на възражението за прихващане.

 

 

СЪДИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД:

 

/ДИАНА СТОЯНОВА/