Решение по дело №207/2021 на Районен съд - Велинград

Номер на акта: 260122
Дата: 27 май 2021 г. (в сила от 19 юни 2021 г.)
Съдия: Лилия Георгиева Терзиева Владимирова
Дело: 20215210100207
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 25 февруари 2021 г.

Съдържание на акта

РЕШЕНИЕ №

гр. Велинград, 27.05.2021 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

РАЙОНЕН СЪД ВЕЛИНГРАД, в публично заседание на двадесет и седми април през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ЛИЛИЯ ТЕРЗИЕВА-ВЛАДИМИРОВА

при участието на секретар Мария Димитрова, като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 207 по описа на съда за 2021 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на  чл.59,ал.9 СК, вр. с чл.150 СК

.         .         .         .         .                   .         .         .         .          .         .                   .         .         .        

Така мотивиран, съдът

Р  Е  Ш  И  :

ИЗМЕНЯ, на основание чл. 59, ал.9 от СК, постановените с решение № 300/17.11.2016 г., по гр.д. № 932/2016 г., на Районен съд Велинград, мерки относно упражняването на родителските права, режима на лични отношения и издръжката на детето М.Н.М., роден на ***г. с ЕГН **********, в следния смисъл:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху детето М.Н.М., роден на ***г. с ЕГН **********, на майката Е.С.К., ЕГН **********,***.

ОПРЕДЕЛЯ МЕСТОЖИВЕЕНЕТО на детето М.Н.М., роден на ***г. с ЕГН **********, да бъде при майката Е.С.К., ЕГН **********, на адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между бащата Н.М.М. с ЕГН **********,*** и детето М.Н.М., с ЕГН **********, както следва: бащата Н.М.М. има право да взима детето М.Н.М. при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10:00часа в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване, както и двадесет дни през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.  

ОСЪЖДА Н.М.М. с ЕГН **********,***, да заплаща на детето си М.Н.М., с ЕГН **********, лично и със съгласието на неговата майка Е.С.К., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 250 лева /двеста и петдесет/, считано от 25.02.2021 г., до настъпването на законни причини за изменяването или прекратяването на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА Н.М.М. с ЕГН **********,***, да заплати по сметка на Велинградския районен съд сумата от 385,00 /триста осемдесет и пет/ лева, представляваща ДТ по предявените искове.

ОСЪЖДА Н.М.М. с ЕГН **********,***, да заплати на Е.С.К., ЕГН **********,***, сумата от 25 лева, представляващи сторени от нея разноски по делото.

Препис от решението да се връчи на страните и на Дирекция “СП” гр.Велинград.

ДОПУСКА, на основание чл. 242, ал. 1 ГПК, предварително изпълнение на решението в частта относно присъдената издръжка.

Решението може да се обжалва с въззивна жалба, в двуседмичен срок от получаване препис от страните пред Пазарджишки окръжен съд. 

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ:               

ЛИЛИЯ ТЕРИЗЕВА-ВЛАДИМИРОВА