Споразумение по дело №155/2019 на Районен съд - Генерал Тошево

Номер на акта: 46
Дата: 28 октомври 2019 г. (в сила от 28 октомври 2019 г.)
Съдия: Росен Минков Стоянов
Дело: 20193220200155
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 21 октомври 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

          СЪДЪТ намира, че така вписаното в съдебния протокол и подписано от страните споразумение не противоречи на закона или морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство - прекратено.

Водим от изложените съображения и на основание чл. 382, ал. VІІ от НПК във връзка с чл. 24, ал. ІІІ от НПК, представеното по делото споразумение за прекратяване на наказателното производство съдържащо съгласие на всеки един от въпросите по чл. 381, ал. V от НПК, поради което съдът,

                                     

О П Р Е Д Е Л И:

         

ОДОБРЯВА постигнатото на 18.10.2019г., между Йорданка Чанева прокурор в Районна прокуратура - Г.Т., адвокат В. в качеството на защитник на подсъдимия, както и подсъдимия А.Д.М.Р., споразумение по чл. 381 от НПК за прекратяване на наказателното производство, по силата на което:

         

                ПРИЗНАВА подсъдимия А.Д.М.Р.,        

                                     

                                      ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 08.08.2019 г., около 22:54 часа, в. с. В., община Г.Т., област Д., по ул. „П.“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Ситроен С5“ с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,52 на хиляда, установено по надлежния ред - с химическа експертиза /Протокол за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта № 871/09.08.2019 г. на специализираната лаборатория при МБАЛ „Св. Анна-В.“ АД гр. В./, поради което и на основание чл. 343б, ал. І от НК и чл. 55, ал. І, т. 1 от НК МУ НАЛАГА наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ месеца, като на основание чл. 66, ал. І от НК отлага изпълнението на наказанието за срок от 3 /три/ години;

На основание чл. 343г от НК във връзка с чл. 343б, ал. І от НК НАЛАГА на подсъдимия А.Д.М.Р., с гореснета самоличност наказание Лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 12 (дванадесет) месеца.

На основание чл. 59, ал. ІV от НК ПРИСПАДА от наказанието „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ времето, през което подсъдимият е бил лишен от правото по административен ред, считано от 08.08.2019 г.

          На основание чл. 55, ал. ІІІ от НК не налага кумулативно предвиденото в Закона по-леко наказание „ Глоба ”.      

ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на обвиняемия А.Д.М.Р. с гореснета самоличност на полицейския инспектор по местоживеене *** Тошево.

На основание чл. 189 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия А.Д.М.Р., с гореснета самоличност ДА ЗАПЛАТИ сторените по делото разноски в размер на 50.00 (петдесет) лева,  по сметка на Районен съд Г.Т. и 35,00 /тридесет и пет лева/ - за изготвената химическа експертиза по сметка на ОД на МВР гр.Д..

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 00155/2019г. по описа на Районен съд Г.Т., водено срещу подсъдимия.

          НАСТОЯЩОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

СЪДЪТ на основание чл. 309, ал. 1 от НПК, след постановяване на определението за прекратяване на съдебното производство служебно и сам се занима с наложената на подсъдимия мярка за неотклонение и като взе предвид степента на обществена опасност на конкретно извършеното от него деяние, данните за личността му и вероятността за отклонението му

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ наложената мярка за неотклонение на подсъдимия, с гореснетата самоличност, от типа “ Подписка ” след влизане на определението в сила.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно мярката подлежи на обжалване и протест в седемдневен срок от днес пред ДОС.