Определение по дело №153/2009 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 29 април 2009 г.
Съдия: Надя Узунова
Дело: 20091200500153
Тип на делото: Въззивно частно гражданско дело
Дата на образуване: 11 февруари 2009 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Номер

331

15.10.2007 г.

Град

Кърджали

Окръжен Съд - Кърджали

На

10.15

Година

2007

В закрито заседание в следния състав:

Председател:

Елена Димова Налбантова

Мария Дановска Кирил Димов

Съд. заседатели:

като разгледа докладвано от

Мария Кирилова Дановска

Въззивно гражданско дело

номер

20075100500325

по описа за

2007

година

В съда е депозирана въззивна жалба от Янко Илиев Илиев от гр.Пловдив, против действията на частен съдебен изпълнител Сираков по изп.дело №68/1007г. по описа на същия, а именно - обжалва се оценка на недвижим имот.Жалбодателят твърди, че поставената на вещите лица задача не била ясно формулирана, а на вещите лица не било ясно указано, че огледът на имота предполагал оглед на склада не само отвън, а и в самото складово помещение. Това довело до "невярност" на изготвеното заключение в частта му, отнасяща се до описание на вътрешните помещения. Жалбодателят твърди, че приетите от вещите лица показатели, цифри и стойности не почивали на обективна основа, а били произволни, което правело заключението на вещите лица необосновано, а оценката-неправилна. Липсвали изложени мотиви относно използваните от вещите лица методи на оценяване и техния избор като най-подходящи за целите на възложената им задача.

Моли съда да му бъде дадена възможност да представи писмени доказателства, както и да формулира задача, която да бъде поставена на вещи лица, с оглед изготвяне на нова тройна съдебно-изенителна експертиза.

Депозирано е възражение от пълномощника на ЕТ "Ера-4-Ерхан Ахмед" - взискател по изп.дело №68/1007г. по описа на частен съдебен изпълнител Сираков, в което се твърди, че жалбата е неоснователна. Сочат се подробни съображения.

Постъпили са писмени обяснения от частния съдебен изпълнител Сираков.

Окръжният съд намира, че следва да се назначи нова тройна съдебно-оценителна експертиза, като се даде възможност на жалбодателя да посочи задачата, която иска да бъде поставена на експертизата; и да представи писмени доказателства, които да бъдат съобразени от вещите лица при изготвянето на заключението.

Следва в 3 дневен срок от съобщението страните да посочат по едно вещо лице, което да бъде включено в състава на тройната експертиза, след което делото да се докладва за определяне на трето вещо лице от съда и назначаване на експертизата.

Водим от изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

Дава възможност на жалбодателя Янко Илиев Илиев от гр.Пловдив в 7 дневен срок от съобщението да посочи нови писмени доказателства, както и да формулира задачата, която да бъде поставена на вещите лица.

Дава 3 дневен срок от съобщението на страните да посочат по едно вещо лице-лицензиран оценител на недвижими имоти, което да бъде включено в състава на тройната експертиза, след което делото да се докладва за определяне на трето вещо лице от съда и назначаване на експертизата.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЧЛЕНОВЕ:1 2.