Определение по дело №1059/2020 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 1388
Дата: 26 юни 2020 г. (в сила от 28 юли 2020 г.)
Съдия: Марияна Пенчева Бахчеван
Дело: 20207050701059
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 26 май 2020 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№ ………………………………….г., гр.Варна

 

 

 

ВАРНЕНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ХІХ състав, в закрито заседание на 26.06.2020г., като разгледа докладваното от съдия МАРИЯНА БАХЧЕВАН административно дело 1059/2020г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

 

Делото е препратено от Върховния административен съд до Административен съд гр.Варна. Образувано е по исковата молба/жалбата  на Г.С.Б., подадена чрез началника на затвор Белене, от която не става ясно дали с нея Г.  Б. претендира обезщетение за материални и нематериални вреди. Не става ясно дали вредите са в следствие на нездравословни условия в затвора или поради липса на подходящо медицинско лечение. Или смята, че вредите са настъпили поради унизително отношение към него от страна на затворническата администрация. Трябва да посочи от чии действия или бездействия са настъпили вредите, в какъв период и кой е ответник по иска предвид това, че за вредите на затворническата администрация, отговорност носи Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието.

Предвид това, че жалбата е подадена чрез началника на затвор Белене, съдът приема, че това е посочения от Г.  Б. ответник.

За да определи съдът  предмета на делото, ищецът трябва да определи предмета на исковата си молба или на жалбата, ако сезирането на съда има характер на оспорване на административен акт на началника на затвор Белене, или на действие или бездействие на служители от затворническата администрация. В тази връзка е постановено разпореждане №4962/28.05.2020г. със съдебни указания към ищеца, което му е съобщено лично на 08.06.2020г. Указано му е, че може да поиска и назначаване на служебен защитник.

В дадения срок и до този момент съдебните указания не са изпълнени и ищецът не е отстранил нередовността на исковата си молба/жалбата си, което е основание за прекратяване на настоящото съдебно производство.

Воден от изложеното и на основание чл.158 ал.3 от АПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №1059/2020г. по описа на Варненския административен съд.

 

Определението може да бъде обжалвано с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

Да бъде съобщено на Г.С.Б. ***.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪДИЯ: