Решение по дело №3159/2011 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 888
Дата: 27 октомври 2011 г. (в сила от 27 октомври 2011 г.)
Съдия: Цветанка Трендафилова Вълчева
Дело: 20115220103159
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 25 юли 2011 г.

Съдържание на акта

 

Р    Е   Ш   Е   Н   И   Е

                                        

            ,гр.Пазарджик, 27.10.2011 год.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, в открито заседание на четвърти октомври през две хиляди и единадесета година, в състав:

                  

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: ЦВЕТАНКА ВЪЛЧЕВА

          

при секретаря М.К., като разгледа докладваното от съдията ВЪЛЧЕВА  гр. дело №3159 по описа на съда за 2011 година и за да се произнесе,  взе  предвид следното:

 

          Предявен е иск за развод по взаимно съгласие с правно основание чл.50 от СК.         

По изложените съображения и на основание чл.50 от СК, ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД

Р    Е   Ш   И:

 

ДОПУСКА РАЗВОД между Н.Н.О., с ЕГН **********,***, с настоящ адрес: ……….. и М.Х.О., с ЕГН **********,***, сключили граждански брак на ….. год. в с.О., общ.П., за което е съставен Акт за граждански брак №……….год. на Кметство-с.О., Община-П., поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод, без да издирва мотивите им за прекратяване на брака.

УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение между страните по чл.51 от СК, както следва:

            Упражняването на родителските права спрямо непълнолетните деца: Н. М. О., с ЕГН **********, родена на *** *** и Х.  М. О., с ЕГН **********, родена на *** *** се предоставя на бащата М.Х.О., с ЕГН **********, а майката Н.Н.О., с ЕГН ********** се задължава да заплаща на децата Н. М. О., с ЕГН ********** и Х.  М. О., с ЕГН **********, чрез техния баща М.Х.О., с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на по 60 лв. на всяко дете, платима до 15-то число на текущия месец, считано от месеца, последващ месеца на подписване на настоящето споразумение /споразумението е с дата на подписването му 22.02.2011 год./, до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска за времето от падежа до пълното й изплащане.

          Режимът на лични отношения на майката с децата Н. М. О., с ЕГН ********** и Х.  М. О., с ЕГН ********** се определя по следния начин: Всяка втора и четвърта седмица от месеца за времето от 10.00 часа в събота до 18.00 часа в неделя - с преспиване на децата при майката и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на бащата, както и по всяко друго време, при взаимно съгласие на родителите.

Местоживеенето на двете родени от брака и ненавършили пълнолетие деца Н. М. О., с ЕГН ********** и Х.  М. О., с ЕГН ********** ***.

           Ползването на семейното жилище, находящо се в с……………., което е собственост на родителите на съпруга М.Х.О., с ЕГН ********** се предоставя на него и децата.

         Страните заявяват, че по време на брака си не са придобили недвижими имоти, представляващи семейна имуществена общност, не притежават дялове и акции в търговски дружества, влогове и банкови сметки с вложени средства, придобити чрез съвместен принос. Теглените лично от всеки от съпрузите банкови кредити по време на брака, страните се споразумяват да  погасяват индивидуално, съгласно поетите от всеки от тях ангажименти по конкретния договор за кредит, като съпругът – недлъжник не отговаря за изплащането на кредита на съпруга-длъжник.

       Страните заявяват, че движимите вещи, придобити по време на брака, са разделили доброволно, извънсъдебно и нямат претенции един към друг относно тях.

       Заявяват, че нямат претенции за издръжка един към друг.

        След развода, съпругата Н.Н.О., с ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилно име М.

        Страните заявяват, че са съгласни разноските по настоящето дело да бъдат разпределени, съобразно правилата на ГПК.

        ОСЪЖДА Н.Н.О., с ЕГН **********,***, с настоящ адрес: …………да заплати в полза на П. районен съд държавна такса върху присъдените издръжки и с оглед постигнатото споразумение в размер общо на 86,40 лева.

ОСЪЖДА М.Х.О., с ЕГН **********,*** да заплати в полза на П. районен съд допълнителна държавна такса по делото в размер на 15,00 лева.  

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                        

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: