Споразумение по дело №316/2018 на Окръжен съд - Хасково

Номер на акта: 14
Дата: 20 юни 2018 г. (в сила от 20 юни 2018 г.)
Съдия: Миглена Тенева Тянкова
Дело: 20185600200316
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 15 юни 2018 г.

Съдържание на акта

ПРОТОКОЛ

гр. Хасково 20.06.2018 година

 

Хасковския окръжен съд, в публично съдебно заседание на двадесети юни през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

       

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИГЛЕНА ТЯНКОВА

    

при участието на секретаря: Женя Григорова

и прокурорът ВАЛЕНТИНА РАДЕВА-РАНЧЕВА

сложи за разглеждане НОХД № 316 по описа за 2018 година

докладвано от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

На именното повикване в 14:30 часа се явиха:

 

                   Производството е по реда на чл.382 и сл. от НПК.

 

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – гр. Хасково, редовно призовани, се явява прокурорът ВАЛЕНТИНА РАДЕВА-РАНЧЕВА.

ОБВИНЯЕМИТЕ С.З.И., Г.С.К. И А.М.М., уведомени чрез защитника си адв. Г.З., се явяват лично. За тримата се явява защитникът АДВ. Г.З., редовно упълномощен.

По хода на делото.

ПРОКУРОРЪТ -  Да се даде ход на делото.

АДВ. З. – Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. – Да се гледа делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ  Г.С.К. - Да се гледа делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ  А.М.М. - Да се гледа делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

              О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

На основание чл. 272 ал.1 от НПК, съдът пристъпи към снемане самоличността на обвиняемите.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. – роден на ***г***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, работи във „****“ ООД, ЕГН: **********.

ОБВИНЯЕМИЯТ Г.С.К. - роден на ***г***, българин, с българско гражданство, с основно образование, женен, неосъждан /реабилитиран/, работи в Община ****** като шофьор, ЕГН: **********.

              ОБВИНЯЕМИЯТ А.М.М. - роден на ***г***, обл. Пловдив, ул."****" № 1, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, земеделски производител, ЕГН: **********.

На основание чл.274, ал.1 и ал.2 от НПК, съдът запозна страните с правото им на отводи против състава на съда, секретаря, прокурора и защитника, в частност правата на обвиняемите по НПК.      

ПРОКУРОРЪТ - Нямам искания за отводи.

АДВ. З. – Нямам искания за отводи.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. – Нямам искания за отводи. Запознат съм с правата, които имам в наказателния процес.

ОБВИНЯЕМИЯТ  Г.С.К. - Нямам искания за отводи. Запознат съм с правата, които имам в наказателния процес.

               ОБВИНЯЕМИЯТ  А.М.М. - Нямам искания за отводи. Запознат съм с правата, които имам в наказателния процес.

                 ПРОКУРОРЪТ – Госпожо Председател, поддържам споразумението във вида, в който е внесено. Същото съдържа съгласие по всички въпроси по чл.381, ал.5 от НПК. Считам, че не противоречи на закона и морала, моля същото да бъде вписано в протокола от съдебно заседание и одобрено от съда

АДВ. З. – Поддържам споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде вписано в протокола от съдебно заседание и одобрено от съда.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. – Заявявам, че съм съгласен с определеното наказание и желая производството по делото да приключи по този ред. Поддържам споразумението и моля да бъде одобрено от съда и вписано в протокола от съдебно заседание.

ОБВИНЯЕМИЯТ  Г.С.К. - Заявявам, че съм съгласен с определеното наказание и желая производството по делото да приключи по този ред. Поддържам споразумението и моля да бъде одобрено от съда и вписано в протокола от съдебно заседание.

              ОБВИНЯЕМИЯТ  А.М.М. - Заявявам, че съм съгласен с определеното наказание и желая производството по делото да приключи по този ред. Поддържам споразумението и моля да бъде одобрено от съда и вписано в протокола от съдебно заседание.

 

На основание чл.382, ал.4 от НПК съдът разясни на обвиняемите, че споразумението има последици на влязла в сила присъда и ги запита: разбират ли обвинението, признават ли се за виновни, разбират ли последиците от споразумението, съгласни ли  са с него, доброволно, сами и лично ли са подписали споразумението, след което същите заявиха:

               ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. – Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Ясни са ми последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Сам, лично и доброволно подписах споразумението. Ясно ми е, че одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда. Съгласен съм с определеното наказание и моля споразумението да се впише в протокола от съдебно заседание. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

              ОБВИНЯЕМИЯТ  Г.С.К. - Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Ясни са ми последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Сам, лично и доброволно подписах споразумението. Ясно ми е, че одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда. Съгласен съм с определеното наказание и моля споразумението да се впише в протокола от съдебно заседание. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

              ОБВИНЯЕМИЯТ  А.М.М. -  Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Ясни са ми последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Сам, лично и доброволно подписах споразумението. Ясно ми е, че одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда. Съгласен съм с определеното наказание и моля споразумението да се впише в протокола от съдебно заседание. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

             Съдът, като взе предвид становищата на страните, намира, че следва съдържанието на споразумението да бъде вписано в протокола от съдебно заседание, поради което и на основание чл.382, ал.6 от НПК

О П Р Е Д Е Л И :

ВПИСВА съдържанието на споразумението за прекратяване на наказателното производство в протокола от съдебното заседание, което се подписа от прокурора, обвиняемите и техния защитник, както следва:

             Днес, 15.06.2018г., в гр.Хасково, между Валентина Радева-Ранчева -прокурор в Окръжна прокуратура-гр.Хасково, и адвокат Г.З. ***, защитник на С.З.И., ЕГН: **********, А.М.М., ЕГН: ********** и Г.С.К., ЕГН:**********, обвиняеми по Досъдебно производство № 390/2016г. по описа на РУ-Хасково, преписка вх.№ 739/2016г. по описа на Окръжна прокуратура - гр.Хасково, се сключи настоящото споразумение за прекратяване на наказателното производство по Досъдебно производство № 390/2016г. по описа на РУ-Хасково на основание чл.381 и сл. от НПК.

         I. Обвиняемият С.З.И., ЕГН: **********, род. на ***г***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан /реабилитиран/, управител на фирма, с адрес:***, се признава за виновен в това, че:

         За времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност "Терс дере" в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие с А.М.М., ЕГН:********** /като извършител/, Г.С.К., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М*** Т***** Г*****, ЕГН:********** и на „****"ЕООД-гр.София с пълномощник М. Т. Г., ЕГН:**********, от владението на М. Т. Г, ЕГН:**********, и И. Г. М., ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

         зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка " Hauni" "МАХ III" със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане " Raider"; пробивен трион "Sparky"; малък ъглошлайф "Sparky"; ръчна бормашина "Sparky" и ръчна бормашина "Елпром", всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева, като употребили за това спрямо И. Г. М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/ - престъпление по чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК.

         Престъплението е извършено виновно, при форма на вината пряк умисъл.

        За така извършеното престъпление от С.З.И. на основание чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК му се налага наказание „лишаване от свобода" за срок от 3 години.

        На основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание "Лишаване от свобода" се отлага с изпитателен срок от 4 години.

        II. Обвиняемият А.М.М., ЕГН: **********, род. на ***г***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, земеделски производител, с адрес:***, се признава за виновен в това, че:

         За времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност "Терс дере" в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие със С.З.И., ЕГН:********** /като извършител/, Г.С.К., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М. Т. Г., ЕГН:********** и на „*****"ЕООД-гр. София с пълномощник М. Т. Г., ЕГН:**********, от владението на М. Т. Г., ЕГН:**********, и И. Г. М., ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

         зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка " Hauni " "МАХ III" със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане " Raider "; пробивен трион " Sparky "; малък ъглошлайф " Sparky "; ръчна бормашина " Sparky " и ръчна бормашина "Елпром", всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева,

        като употребили за това спрямо И.Г. М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/ - престъпление по чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК.

         Престъплението е извършено виновно, при форма на вината пряк умисъл.

       За така извършеното престъпление от А.М.М. на основание чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК му се налага наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 години и 8 месеца.

         На основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание "Лишаване от свобода" се отлага с изпитателен срок от 4 години.

         III. Обвиняемият Г.С.К., ЕГН: **********, род. на ***г***, българин, с българско гражданство, с основно образование, женен, неосъждан /реабилитиран/, работи като шофьор, с адрес:***, се признава за виновен в това, че:

         За времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност "Терс дере" в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие със С.З.И., ЕГН:********** /като извършител/, А.М.М., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М. Т. Г., ЕГН:********** и на „*****"ЕООД-гр.София с пълномощник М. Т.Г., ЕГН:**********, от владението на М. Т. Г., ЕГН:**********, и И. Г. М., ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

         зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка " Hauni " "МАХ III" със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане " Raider "; пробивен трион " Sparky "; малък ъглошлайф " Sparky "; ръчна бормашина " Sparky " и ръчна бормашина "Елпром", всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева,

        като употребили за това спрямо И.Г.М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/ - престъпление по чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК.

         Престъплението е извършено виновно, при форма на вината пряк умисъл.

         За така извършеното престъпление от Г.С.К. на основание чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК му се налага наказание „лишаване от свобода" за срок от 3 години.

         На основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание "Лишаване от свобода" се отлага с изпитателен срок от 4 години.

IV.   С престъплението, извършено от обвиняемите, не са били причинени имуществени вреди.

V.              На   основание   чл.189    ал.3    от   НПК   разноските,   направени   в наказателното производство в размер на 2 630.89 лева за експертизи, се възлагат по равно на обвиняемите, които следва да ги заплатят в полза на държавата по сметка на ОД на МВР-Хасково.

VI.   Относно веществените доказателства:

         1.Товарен автомобил "ДАФ" с ДКН: ******, собственост на „*******" ЕООД-Хасково, намиращ се на съхранение в база „Тил" на ОДМВР-Хасково, иззет с протокол за оглед на местопроизшествие, да се върне на надлежно оправомощено от „*****" ЕООД-Хасково лице.

         2.Полуремарке с ДКН: № *******, собственост на „******" ЕООД-Хасково, намиращо се на съхранение в база „Тил" на ОДМВР-Хасково, иззето протокол за оглед на местопроизшествие, да се върне на надлежно оправомощено от „******" ЕООД-Хасково лице.

         3.Товарен автомобил с каросерия тип платформа марка "Мерцедес" с ДКН: ****** собственост на „******"ООД- Хасково, намиращ се на съхранение в база „Тил" на ОДМВР-Хасково, иззет с протокол за оглед на местопроизшествие, да се върне на надлежно оправомощено от „*****"ООД-Хасково лице.

         4.Мобилен телефонен апарат „Нокия" с IМЕI: ***********, с поставена в него СИМ-карта с телефонен номер ********, предадени с протокол за доброволно предаване от В. Т. Т., ЕГН: ********** от гр.Хасково, които следват делото, да се върнат на собственика им В. Т. Т..

         5.Митническа пломба с № СВ2266642, следваща делото, да се предаде на ЦМУ-София по принадлежност.

         6. 4 бр. ловни патрони, иззети с протокол за претърсване и изземване в жилищна сграда в гр.Хасково, местност "Кенана", поземлен имот № *******, собственост на обв.С.З.И., намиращи се на съхранение в РУ-Хасково, да се предадат на служба „КОС" при РУ-Хасково на разпореждане.

         7. ПВЦ-бутилка с вместимост 1.5 литра и надпис на латиница „Швепс", следваща делото, иззета с протокол за оглед на местопроизшествие, да се отнеме в полза на държавата и като вещ без стойност да се унищожи.

        VII. С настоящото споразумение страните уреждат всички въпроси във връзка с чл.381 и следващите от НПК.

         На обвиняемите бе разяснен смисълът на настоящото споразумение, екземпляр от който им се връчи, като декларираха, че се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Съгласяват се с правните последици от същото, а именно, че след одобряването му от първоинстанционния съд, определението на съда по чл.382 ал.9  от НПК е окончателно и има последиците на влязла в си ла присъда, като не подлежи на въззивно и касационно обжалване.

 


 Прокурор:                                                                Защитник:

 В.Радева-Ранчева                                                       Г.З.

 

                                                                                     Обвиняеми:

                                                                                   1………………………

                                                                                   С.З.И.

 

                                                                                   2………………………

                                                                                 А.М.М.

                                                                                   3……………………….

                                                                                 Г.С.К.

                 

 

 

 

                                        ДЕКЛАРАЦИЯ

 

         Долуподписаният С.З.И., ЕГН: **********, обвиняем по Досъдебно производство №390/2016г. по описа на РУ-Хасково, преписка вх.№739/2016г. по описа на Окръжна прокуратура - гр.Хасково, декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

         Запознат съм с настоящото споразумение, доброволно съм го подписал, съгласен съм с всички негови клаузи и условия, наясно съм, ме одобреното споразумение от съда  има характер на влязла в сила присъда.

 

                                                                          Обвиняем:

                                                                        С.З.И.

 


                 

                            

                                     ДЕКЛАРАЦИЯ

 

          Долуподписаният А.М.М., ЕГН:**********, обвиняем по Досъдебно производство №390/2016г. по описа на РУ-Хасково, преписка вх.№739/2016г. по описа на Окръжна прокуратура - гр.Хасково, декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

         Запознат съм с настоящото споразумение, доброволно съм го подписал, съгласен съм с всички негови клаузи и условия, наясно съм, че одобреното споразумение от съда има характера на влязла в сила присъда.

 

                                                                                     Обвиняем:

                                                                                              А.М.М.

 

                               ДЕКЛАРАЦИЯ

         Долуподписаният Г.С.К., ЕГН: **********, обвиняем по Досъдебно производство №390/2016г. по описа на ВУ-Хасково, преписка вх.№739/2016г. по описа на Окръжна прокуратура - гр.Хасково, декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

         Запознат съм с настоящото споразумение, доброволно съм го подписал, съгласен съм с всички негови клаузи и условия, наясно съм, че одобреното споразумение от съда има характера на влязла в сила присъда.

 

                                                                                    Обвиняем:

                                                                                     Г.С.К.

 

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението.

АДВ. З. – Моля да се одобри споразумението.

                   ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. - Да се одобри споразумението.

                    ОБВИНЯЕМИЯТ Г.С.К. - Да се одобри споразумението.

                  ОБВИНЯЕМИЯТ А.М.М. - Да се одобри споразумението.

                        С оглед изявленията на страните и доколкото съдът намира, че така постигнатото и вписано в съдебния протокол споразумение не противоречи на закона и на морала, съдът счита, че същото следва да бъде одобрено, а наказателното производство, водено срещу обвиняемите С.З.И., Г.С.К. и А.М.М. следва да бъде прекратено на основание чл.24, ал.3 от НПК, поради което съдът

 

    О П Р Е Д Е Л И : № 14

 

На основание чл.382, ал.7 от НПК, ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между: Валентина Радева - Ранчева – прокурор в Окръжна прокуратура - гр. Хасково  от една страна и от друга, адвокат Г.З. ***, като защитник на обвиняемите С.З.И., Г.С.К. и А.М.М., за решаване на Досъдебно производство № 390/2016г. по описа на РУ на МВР - Хасково, на основание чл.381 и сл. от НПК, по силата на което:

 

                  ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И.роден на ***г***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, работи във „******“ ООД, ЕГН: **********, Е ВИНОВЕН  в това, че: за времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност „Терс дере“ в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие с А.М.М., ЕГН:********** /като извършител/, Г.С.К., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М. Т. Г., ЕГН:********** и на „******" ЕООД-гр.София с пълномощник М. Т. Г., ЕГН:**********, от владението на М. Т. Г., ЕГН:**********, и И. Г. М., ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

                  зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка " Hauni" "МАХ III" със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане " Raider"; пробивен трион "Sparky"; малък ъглошлайф "Sparky"; ръчна бормашина "Sparky" и ръчна бормашина "Елпром", всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева, като употребили за това спрямо И. Г. М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/, поради което и на основание чл. 199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от 3 /три/ години.

                На основание чл.66 ал. 1 от НК изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от 4 /четири/ години.

 

                  ОБВИНЯЕМИЯТ Г.С.К. - роден на ***г***, българин, с българско гражданство, с основно образование, женен, неосъждан /реабилитиран/, работи в Община ******* като шофьор, ЕГН: **********, Е ВИНОВЕН  в това, че: За времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност „Терс дере" в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие със С.З.И., ЕГН:********** /като извършител/, А.М.М., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М.Т.Г., ЕГН:********** и на „*******“ ЕООД - гр.София с пълномощник Митко Тодоров Господинов, ЕГН:**********, от владението на М.Т. Г., ЕГН:**********, и И. .Г. М, ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

                  зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка „Hauni“ „МАХ III със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане "Raider "; пробивен трион „Sparky“; малък ъглошлайф „Sparky“; ръчна бормашина „Sparky“ и ръчна бормашина „Елпром“, всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева, като употребили за това спрямо И.Г.М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/, поради което и на основание чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА" за срок от 3 /три/ години.

                  На основание чл.66 ал. 1 от НК изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от 4 /четири/ години.

 

                  ОБВИНЯЕМИЯТ А.М.М. - роден на ***г***, обл. Пловдив, ул."****" № 1, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, земеделски производител, ЕГН: **********, Е ВИНОВЕН  в това, че: за времето от 23.30 часа на 15.04.2016г. до 01.57 часа на 16.04.2016г. в местност "Терс дере" в землището на гр.Хасково, обл.Хасково, като извършител, в съучастие със С.З.И., ЕГН:********** /като извършител/, Г.С.К., ЕГН:********** /като извършител/ и други неустановени по делото лица /като извършители/, направил опит да отнеме чужди движими вещи в големи размери, собственост на М. Т. Г., ЕГН:********** и на „*****" ЕООД-гр. София с пълномощник М. Т. Г., ЕГН:**********, от владението на М.Т. Г., ЕГН:**********, и И. Г. М, ЕГН:**********, с намерение противозаконно да ги присвои, а именно:

         зелена на цвят машина за производство на цигари марка „Гарант" със сериен номер 901 - 1968, с дължина 3,20м., широчина 3,60м. и височина 1,60м. и свързана към нея машина дистрибутор на тютюн, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; филтропоставяща машина марка " Hauni " "МАХ III" със сериен номер 5687 -1968; корпус на машина за производство на цигари марка „Гарант", зелена на цвят, с прикрепени към нея зъбни и ремъчни предавки, в процес на преустройство в експериментална машина за производство на филтърни пръчки; транспортна лента с дължина 2,50м. и ширина 0,20м.; транспортна лента с дължина 1,70м. и ширина 0,18м.; три броя бобини с филтърна хартия, всяка с диаметър 0,80м.; електронен блок за машина за производство на цигари; два броя машини за шлайфане „Raider; пробивен трион „Sparky“; малък ъглошлайф „Sparky“; ръчна бормашина „Sparky“ и ръчна бормашина „Елпром“, всички вещи на обща стойност 95 461.00 лева,       като употребили за това спрямо И. Г. М., ЕГН:********** сила /завързване на ръцете и извеждане от обекта/ и заплашване /насочване на пистолет/ и деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини /заварването им на местопрестъплението от завърналия се пазач на обекта К. П. Г., ЕГН:**********/, поради което и на основание чл.199 ал.1 т.1, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18 ал.1 от НК и във вр.чл.55 ал.1 т.1 от НК,  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ  наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА" за срок от 2 /две/ години и 8 /осем/ месеца.

             На основание чл.66 ал. 1 от НК изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от 4 /четири/ години.

              Вещественото доказателство: Товарен автомобил "ДАФ" с ДКН: ******, собственост на „****" ЕООД - Хасково, находящ се на съхранение в база „Тил" на ОДМВР-Хасково, иззет с протокол за оглед на местопроизшествие, ДА СЕ ВЪРНЕ на надлежно оправомощено от „*******“ ЕООД-Хасково лице.

              Вещественото доказателство: Полуремарке с ДКН: № ******, собственост на „******" ЕООД-Хасково, намиращо се на съхранение в база „Тил" на ОДМВР-Хасково, иззето протокол за оглед на местопроизшествие, ДА СЕ ВЪРНЕ на надлежно оправомощено от „******" ЕООД-Хасково лице.

               Вещественото доказателство: Товарен автомобил с каросерия тип платформа марка "Мерцедес" с ДКН: *****, собственост на „******“ ООД - Хасково, намиращ се на съхранение в база „Тил“ на ОДМВР-Хасково, иззет с протокол за оглед на местопроизшествие, ДА СЕ ВЪРНЕ на надлежно оправомощено от „******“ ООД-Хасково лице.

               Вещественото доказателство:  Мобилен телефонен апарат „Нокия“ с IМЕI: ******, с поставена в него СИМ-карта с телефонен номер ******, предадени с протокол за доброволно предаване от В.Т. Т., ЕГН: ********** от гр.Хасково, ДА СЕ ВЪРНАТ на собственика им В. Т. Т..

               Вещественото доказателство: Митническа пломба с № СВ2266642, ДА СЕ ПРЕДАДЕ на ЦМУ-София по принадлежност.

               Веществените доказателства: 4 бр. ловни патрони, иззети с протокол за претърсване и изземване в жилищна сграда в гр.Хасково, местност "Кенана", поземлен имот № *****, собственост на обв.С.З.И., намиращи се на съхранение в РУ-Хасково, ДА СЕ ПРЕДАДАТ на служба „КОС" при РУ-Хасково на разпореждане.

                  ДА СЕ ОТНЕМЕ в полза на държавата вещественото доказателство - ПВЦ-бутилка с вместимост 1.5 литра и надпис на латиница „Швепс", иззета с протокол за оглед на местопроизшествие, и като вещ без стойност ДА СЕ УНИЩОЖИ.

На основание чл.189, ал.3 от НПК, ОСЪЖДА обвиняемите С.З.И., с ЕГН: **********, Г.С.К., с ЕГН: ********** и А.М.М., с ЕГН: **********, ДА ЗАПЛАТЯТ по равно в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР - гр.Хасково сумата в размер на 2 630,89 лева (две хиляди шестотин и тридесет лева и осемдесет и девет стотинки), представляваща направените по Досъдебното производство разноски за експертизи.

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство, водено срещу С.З.И., Г.С.К. и А.М.М. по НОХД № 316 по описа на Окръжен съд – Хасково за 2018 година.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ :

 

 

ПРОКУРОРЪТ - Да се отменят взетите по отношение на обвиняемите мерки за неотклонение „Подписка“.

АДВ. З. - Да се отменят.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. - Присъединявам се към казаното от защитника ми.

ОБВИНЯЕМИЯТ Г.С.К. - Присъединявам се към казаното от защитника ми.

ОБВИНЯЕМИЯТ А.М.М. - Присъединявам се към казаното от защитника ми.

С оглед така одобреното споразумение и определените наказания по отношение на обвиняемите и начина им на изтърпяване, съдът счита, че следва да бъдат отменени, поради отпадане на необходимостта от същите, поради което

                  О П Р Е Д Е Л И :

ОТМЕНЯ взетата по отношение на обвиняемия С.З.И. с ЕГН: ********** мярка за неотклонение „ПОДПИСКА”, взета по ДП № 390/2016 година по описа на РУ – Хасково.

ОТМЕНЯ взетата по отношение на обвиняемия Г.С.К. с ЕГН: ********** мярка за неотклонение „ПОДПИСКА”, взета по ДП № 390/2016 година по описа на РУ – Хасково.

ОТМЕНЯ взетата по отношение на обвиняемия А.М.М. с ЕГН: ********** мярка за неотклонение „ПОДПИСКА”, взета по ДП № 390/2016 година по описа на РУ – Хасково.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

Производството ПРОДЪЛЖАВА по реда на чл.306, ал.1, т.1, предл.3-то от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо Председател, на ДП е иззет Мотокар жълт на цвят - „HYSTER 250“, със сериен номер *****, който е собственост на обвиняемия С.З.И.. Считам, че той е средство на престъплението и следва да бъде отнет при условията на чл.53 от НК, както и други вещи, приобщени като веществени доказателства в хода на разследването, а именно радиостанция с надпис „KENWOOD“, иззета при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година, метално устройство с надпис „DAK“, „500W“, иззето при същия оглед, което е зарядно за тази радиостанция и черно устройство с пет антени, служещо за заглушаване на сигнали, иззето при оглед на местопроизшествието на 16.04.2016 година. Предлагам тези вещи да бъдат отнети като средство престъплението.

АДВ. З. – Съгласен съм с искането на прокурора.

ОБВИНЯЕМИЯТ С.З.И. - Съгласен съм със становището на прокурора да се отнемат вещите.

ОБВИНЯЕМИЯТ Г.С.К. - Съгласен съм със становището на прокурора да се отнемат вещите.

ОБВИНЯЕМИЯТ А.М.М. - Съгласен съм със становището на прокурора да се отнемат вещите.

Съдът след като взе становищата на страните в настоящото производство и предвид събраните материали по ДП № 390/2016 година по описа на РУ-Хасково счита, че веществените доказателства, представляващи Мотокар жълт на цвят - „HYSTER 250“, със сериен номер ******, собственост на С.З.И., радиостанция с надпис „KENWOOD“, иззета при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година, метално устройство с надпис „DAK“, „500W“, иззето при оглед на местопроизшествието на 16.04.2016 година и черно устройство с пет антени, иззето при оглед на местопроизшествието на 16.04.2016 година, следва да бъдат отнети в полза на държавата, поради което и на основание чл. 306, ал.1, т.1 предл.3-то от НПК вр. чл. 53, ал.1, б.а от НК

                  О П Р Е Д Е Л И : № 184

ОТНЕМА в полза на Държавата веществени доказателства, представляващи Мотокар жълт на цвят - „HYSTER 250“, със сериен номер *****, собственост на С.З.И., иззет при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година, радиостанция с надпис „KENWOOD“, иззета при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година, метално устройство с надпис „DAK“, „500W“, иззето при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година и черно устройство с пет антени и надписи под тях от ляво на дясно „3G“, „GSM“, „DCS“, „4G3“, „WiFi“, „4G2“, иззето при оглед на местопроизшествие на 16.04.2016 година. 

Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

 

Заседанието приключи в 15:00 часа.

Протоколът се изготви в съдебно заседание.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                             

 

                                                           СЕКРЕТАР: