Определение по дело №346/2020 на Районен съд - Царево

Номер на акта: 260010
Дата: 8 юни 2022 г.
Съдия: Мария Атанасова Москова
Дело: 20202180100346
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 29 септември 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

 О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                          08.06.2022г                          гр.Ц

 

Видно от надлежно оформените съдебни книжа, ответника М.Н.П.  е била търсена три пъти в рамките на един месец, но не е била не е била намерена на адреса си в с.Л, общ.Ц, м.“Караагач“ къща 3 ап.12.  Уведомлението по чл.47, ал.1 ГПК е било залепено на 16.05.2022г., но в указания срок същата не се е явила в канцеларията на кметството да получи съдебните книжа. Ето защо съдът приема, че съдебните книжа са връчени  на ответника М.Н.П. при условията на чл.47 ал.5 от ГПК, съгласно която разпоредба съобщението се смята за връчено с изтичането на срока за получаването му от съда по постоянен  адрес. Като констатира редовността на връчването, съдът намери, че съобщенията за ответника М.Н.П. следва да се приложат към делото и на същия  следва да се назначи особен представител на разноски на ищеца на основание чл.48 ал.6 от ГПК.

Видно от надлежно оформените съдебни книжа, ответника С.Н.Т. е била търсена три пъти в рамките на един месец, но не била намерена на адреса си в с.Л, общ.Ц, м.“Караагач“ къща 3 ап.11 не е била намерена на адреса. Уведомлението по чл.47, ал.1 ГПК е било залепено на16.05.2022г., но в указания срок същата не се е явила в канцеларията на кметството да получи съдебните книжа. Ето защо съдът приема, че съдебните книжа са връчени  на ответника С.Н.Т. при условията на чл.47 ал.5 от ГПК, съгласно която разпоредба съобщението се смята за връчено с изтичането на срока за получаването му от съда по постоянен  адрес. Като констатира редовността на връчването, съдът намери, че съобщенията за ответника С.Н.Т. следва да се приложат към делото и на същия  следва да се назначи особен представител на разноски на ищеца на основание чл.48 ал.6 от ГПК.

Мотивиран от горното и на основание чл.48 ал.6 вр.ал.5 и ал.3 от ГПК, съдът

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И  :

 

 

ПРИЕМА, че съобщенията са връчени на ответниците М.Н.П. и С.Н.Т. при условията на чл.47 ал.5 от ГПК, съгласно която разпоредба съобщението се смята за връчено с изтичането на срока за получаването му от канцеларията на съда,  и ПРИЛАГА съобщенията към делото.

ПРЕДОСТАВЯ  правна помощ  на ответника М.Н.П. и на ответника С.Н.Т., изразяваща се в процесуално представителство по гр.д.№ 346/2020г. по описа на РС-Ц, на разноски на ищеца на основание чл.48 ал.6 от ГПК.

ОПРЕДЕЛЯ депозит за възнаграждение на особен представител на ответника М.Н.П. в размер на 100 лева, вносим от ищеца по сметка на съда в едноседмичен срок от съобщаването.

ОПРЕДЕЛЯ депозит за възнаграждение на особен представител на ответника С.Н.Т. в размер на 100 лева, вносим от ищеца по сметка на съда в едноседмичен срок от съобщаването.

След внасянето на двата депозита от ищеца, ДА СЕ ИЗГОТВИ  искане до БАК за определянето на двама адвокати, които да бъдат назначени от съда за особени представители на М.Н.П. и особен представител на С.Н.Т. ответници по гр.д.№ 346/2020г. по описа на РС-Ц

След определянето на адвокати от БАК, делото ДА СЕ ДОКЛАДВА на съдията-докладчик за назначаването им за особени представители на ответниците.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

                                    

 

 

                            РАЙОНЕН   СЪДИЯ: