Разпореждане по дело №134/2023 на Административен съд - Видин

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 17 октомври 2023 г.
Съдия: Николай Петров Витков
Дело: 20237070700134
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 12 юни 2023 г.

Съдържание на акта

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ВИДИН

РАЗПОРЕЖДАНЕ

Гр. Видин, 17.10.2023 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Административен съд Видин,

четвърти административен състав

в закрито заседание на

седемнадесети октомври

през две хиляди двадесет и трета година в състав:

Председател:

Николай Витков

при секретаря

 

и в присъствието

на прокурора

 

като разгледа докладваното

от съдия

Николай Витков

 

Административно дело №

134

по описа за

2023

година

и за да се произнесе, съобрази следното:

 

Производството е образувано по жалба на Община Белоградчик, представлявана от кмета на общината, против Решение от 15.05.2023 г. на Ръководител на УО на ОП „Околна среда 2014-2020 г.”, с което са установени нарушения, допуснати от бенефициента и е определена финансова корекция в размер общо на 10% от стойността на засегнатите от нарушенията и признати за допустими за финансиране разходи по ДБФП № BG16M1OP002-2.009-0005-C01 „Белоградчик: Нулеви отпадъци чрез разделно събиране и компостиране в домакинствата”.

По делото е постановено решение № 126/02.10.2023 г.

Против така постановения съдебен акт е постъпила касационна жалба вх.№ 2432/16.10.2023 г. от кмет на община Белоградчик чрез пълномощника адв. Димитър Владимиров Златанов от САК.

След като се запозна с касационната жалба съдът намира, че следва да бъдат дадени следните указания на касатора:

1. Касаторът община Белоградчик следва да внесе дължимата държавна такса в полза на Върховен административен съд в размер на 156,43 лева, както и да представи по делото екземпляр от вносния документ.

При това положение и с оглед разпоредбата чл.213а от АПК, касационната жалба следва да бъде оставена без движение, а на оспорващия да бъдат дадени горните указания, като му се укаже, че при неизпълнението им в седем дневен срок касационната жалба ще бъде оставена без разглеждане.

Воден от горните мотиви, Административен съд Видин

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ касационната жалба, подадена от община Белоградчик, представлявана от кмета на общината, чрез пълномощника адв. Димитър Владимиров Златанов, като нередовна.

УКАЗВА на община Белоградчик, представлявана от кмета на общината, чрез пълномощника адв. Димитър Владимиров Златанов, да отстрани следните пороци на жалбата си, а именно:

1. Да внесе дължимата държавна такса в полза на Върховен административен съд в размер на 156,43 лева, както и да представи по делото екземпляр от вносния документ.

УКАЗВА на касатора, че дължимата държавна такса следва да бъде внесена по сметка на Върховен административен съд: БНБ-ЦУ, IBAN - ***, BIC - ***. Таксата може да се плати и чрез ПОС терминал в сградата на ВАС, партер, стая № 1, като се представи копие от вносния документ в деловодството на Административен съд Видин.

ОПРЕДЕЛЯ седем дневен срок от получаване на препис от настоящето разпореждане за изпълнение на горните указания от касатора.

УКАЗВА на касатора, че при неизпълнение на дадените указания в срок касационната жалба ще бъде оставена без разглеждане.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

Съдия: