Разпореждане по дело №911/2018 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 6604
Дата: 22 октомври 2019 г.
Съдия: Ралица Цанкова Костадинова
Дело: 20183100100911
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 25 април 2018 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

№ ............/22.10.2019г.

гр. Варна

 

          ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ, ЕДИНАДЕСЕТИ състав, в закрито заседание, проведено на двадесет и втори октомври  през две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                 ОКРЪЖЕН  СЪДИЯ: РАЛИЦА КОСТАДИНОВА

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело 911 по описа за 2018г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

По делото е постъпил писмен отговор, подаден от адв. Ж.П.К. от ВАК, действащ като особен представител на ответницата Л. Евгениевна Я.. В отговора на исковата молба се прави признание на иска – действие, за което адв. К. не разполага с представителна власт. Същият е назначен за особен представител, като разполага единствено с правомощията, включени в общото пълномощие.  

С оглед на изложеното и на осн. чл.101 ГПК, съдът

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И  :

 

             УКАЗВА на ответницата в едноседмичен срок от уведомяването по телефон да отстрани нередовностите в подадения отговор на исковата молба, като:

             -  представи надлежно пълномощно към адв. Ж.К. с дата най-късно датата на подаване на писмения отговор / или в случай, че не разполага с такова - надлежна декларация, с която ответникът да потвърди извършеното без представителна власт действие по признаване на иска/ и представи пълномощно за последващите процесуални действия към адв.К.; В този случай, съдът изрично указва на страната, че представителството в настоящото производство вече няма да се осъществява по реда на чл. 48 ал.2 от ГПК, а въпрос на лична договореност между адвокат и клиент;

             - да посочи точен и актуален адрес на ответницата, е-мейл, факс и телефон лично на ответницата, на които същата би могла да бъде открита;

                      

             УКАЗВА на ответницата, че при неизпълнение указанията на съда в предоставения срок процесуалното действие по извършване на признание на иска,  следва да се счита неизвършено, на осн. чл.101, ал.3 ГПК.     

 

             За издаденото разпореждане да се уведоми адв. К. по телефон.

 

            

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: