Разпореждане по дело №3145/2021 на Административен съд - Пловдив

Номер на акта: 7529
Дата: 8 декември 2021 г.
Съдия: Мариана Михайлова Михайлова
Дело: 20217180703145
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 7 декември 2021 г.

Съдържание на акта

        РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЛОВДИВ

 

              

 

 

      Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 

     № ………………

 

 

            гр. Пловдив, ………………… 2021 год.

 

 

          В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЛОВДИВ, ХІІ състав, в закрито заседание на осми декември през две хиляди  двадесет и първа година в състав :

                                                        

ПРЕДСЕДАТЕЛ :  МАРИАНА МИХАЙЛОВА

                                 

като разгледа докладваното от Председателя адм. дело № 3145 по описа за 2021 год., констатира нередовност на жалбата по смисъла на чл.151, т.3 от АПК, а именно липсва приложен документ за платена държавна такса, което налага оставянето и без движение до отстраняване на констатираните нередовности на основание чл.158, ал.1 от АПК. Същевременно съдът констатира, че жалбата е постъпила директно в Административен съд – Пловдив, а не чрез ответния административен орган, по която причина по делото не е приложена и административната преписка. Това налага и предприемане на процесуални действия по чл.152 от АПК по изискване на преписката от ответника.

            Ето защо, Пловдивският административен съд, ХІІ състав

 

                                       Р А З П О Р Е Д И :


           
ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ подадената жалба.

           УКАЗВА НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ, че в 3-ри дневен срок от получаването на съобщението, следва да внесе държавна такса в размер на 10 /десет/ лева по сметка на Административен съд – Пловдив, съгласно т.2, буква “а” от Тарифа № 1 към ЗДТ и в същия срок да представи в деловодството на административен съд – Пловдив оригинала на платежния документ, удостоверяващ внасяне на държавна такса.

             УКАЗВА НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ, че при неотстраняване на нередовността на жалбата в посочения срок същата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено на основание чл.158, ал.3  от АПК.

В съобщението до жалбоподателя да се посочи номера на банковата сметка на Административен съд – Пловдив за внасяне на държавни такси.

           ЗАДЪЛЖАВА ответния административен орган – Директора на дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив да представи по делото в 3 - ри дневен срок от съобщаването пълната административна преписка във връзка с издадената Заповед № ЗД/Д-РВ-213/02.12.2021г. от Директора на дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив, с всички относими писмени доказателства, включително и относно компетентността на административния орган, издал оспорената заповед.

          КОПИЕ от жалбата, да се изпрати на Директора на дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив на основание чл.152, ал.4 от АПК, с оглед изпълнение на процедурата по окомплектоване на административната преписка и за становище.

          Разпореждането е по хода на делото и не подлежи на самостоятелно  обжалване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: