Споразумение по дело №755/2013 на Районен съд - Ловеч

Номер на акта: 91
Дата: 19 юни 2013 г. (в сила от 19 юни 2013 г.)
Съдия: Галя Ангелова Маринова
Дело: 20134310200755
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 13 юни 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

гр. Ловеч, 19.06.2012 г.

 

ЛОВЕШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, трети наказателен състав в публично съдебно заседание на деветнадесети юни, две хиляди и тринадесета година, в състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛЯ  МАРИНОВА

 

при секретаря: Т.Г.

и прокурорът ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ  сложи  за разглеждане

НОХД № 755 по описа за 2013 год.,

докладвано  от   с  ъ  д  и  я  т  а

На именното повикване в  13.30 часа, се явиха:

За РП-Ловеч - прокурор Венцислав Василев.

ПОДСЪДИМИЯТ - И.П.И. се явява лично и с адв. И.И. ***, с пълномощно към споразумението.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. И.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Снема самоличността на подсъдимия:

И.П.И. - роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, българско гражданство, средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

ДАВА СЕ ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ПРОКУРОРЪТ: Г-жо съдия, моля да одобрите постигнатото споразумение със защитника и подсъдимия, по силата на което последният се признава за виновен в извършване на престъплението по чл.343б ал.3 от НК, като са съгласни да му бъде наложено наказание при условията на чл.55 ал.1 т.2 б.”б” от НК пробация, при следните пробационни мерки: на основание чл.42а ал.2 и ал.3 - задължителна регистрация по настоящ адрес *** за срок от осем месеца, на основание чл.42б ал.1 от НК пробационната мярка да се изпълнява с периодичност два пъти седмично и по т.2 - задължителни срещи с пробационен служител за срок от осем месеца. На основание чл.59 от НК от така наложеното наказание пробация, следва да се приспадне времето, през което И. е бил задържан със заповед №174/18.04.2013г. на РУП-Ловеч, на основание чл.63 ал.1 т.1 от ЗМВР, за срок от 24 часа. На основание чл.343г във вр. с чл.37 ал.1 т.7 от НК, И.И. да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от една година, считано от датата на отнемане на СУМПС 18.04.2013г. От деянието няма причинени имуществени вреди. Няма веществени доказателства. Разноските по делото за съдебно-химическа експертиза, в размер на 151 лева, следва да бъдат възложени на подсъдимия, които да заплати по сметка на ОД на МВР-Ловеч. Моля да одобрите споразумението, което не противоречи на закона и морала.

АДВ. И.: Г-жо съдия, моля да приемете и одобрите изложеното споразумение, което сме постигнали с прокурора, като сме съгласни да бъде наложено на подзащитния ми наказание пробация за срок от осем месеца при пробационните мерки, изложени в споразумението и от прокурора, както и с наказанието по чл.343г от НК - лишаване от право да управлява МПС за срок от една година, считано от датата на отнемане на СУМПС. На основание чл.59 ал.1 от НК, от така наложеното наказание пробация, следва да се приспадне времето, през което И. е бил задържан със заповед №174/18.04.2013г. на РУП-Ловеч, на основание чл.63 ал.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Няма причинени имуществени вреди и веществени доказателства. Разноските по делото не възразяваме да се възложат на подзащитния ми, които да заплати по сметка на ОД на МВР – Ловеч. Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ И.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, че има сила на присъда и влиза в сила веднага след подписването. Съгласен съм с предложените наказания и се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общия ред. Заявявам, че доброволно съм подписал споразумението.

Съдът приема и влага следното споразумение:

Подсъдимият И.П.И. с горната самоличност, се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че на 18.04.2013 година, около 18.10 часа в гр.Ловеч по бул. „България”, в района на аптека „Марешки” с посока на движение гр.Троян, управлявал МПС - лек автомобил марка „Рено Клио” с рег. № В 05 98 КА, собственост на Павлин Русев Желев от гр. Варна, след употреба на наркотично вещество тетрахидроканабинол - престъпление по чл.343б ал.3 от НК и при условията на чл.55 ал.1 т.2 б.”б” от НК, му бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ  при следните пробационни мерки:

- на основание чл.42а ал.2 т.1 от НК - задължителна регистрация по настоящ адрес *** за срок от осем месеца.

- на основание чл.42б ал.1 от НК, подсъдимият следва да се явява и подписва пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

- на основание чл.42а ал.2 т.2 от НК - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от осем месеца.

На основание чл.59 ал.1 т.1 предл.2 от НК от така наложеното наказание пробация, следва да се приспадне времето, през което И. е бил задържан със заповед №174/18.04.2013г. на РУП-Ловеч, на основание чл.63 ал.1 т.1 от ЗМВР, за срок от 24 часа.

На основание чл.343г във вр. с чл.37 ал.1 т.7 от НК, подсъдимият да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от една година, считано от 18.04.2013 година.

На основание чл.189 ал.3 от НПК направените разноски по делото в размер на 151.00 лева, да се възложат на подсъдимия, които да заплати по сметка на ОД на МВР-Ловеч.

Веществени доказателства по делото и имуществени вреди - няма.

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ   СЕ:

 

 

ПРОКУРОР:                                                             ЗАЩИТНИК:

     /В. Василев/                                                 /адв. И.И./

 

 

                                                                         ПОДСЪДИМ:

                                                                               /И.П.И./

 

Съдът, като взе предвид постигнатото споразумение между прокурора Венцислав Василев, защитника адв. И.И. *** и подсъдимия И.П.И., както и доказателствата по делото, намира че същото съгласно разпоредбата на чл.382 ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложените наказания са правилно индивидуализирани с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, като наказателното производство следва да бъде прекратено.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между прокурора Венцислав Василев, защитника адв. И.И. *** и подсъдимия И.П.И. като ПРИЗНАВА подсъдимия И.П.И. - роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, българско гражданство, средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 18.04.2013 година, около 18.10 часа в гр.Ловеч по бул. „България”, в района на аптека „Марешки” с посока на движение гр.Троян, управлявал МПС – лек автомобил марка „Рено Клио” с рег. № В 05 98 КА, собственост на Павлин Русев Желев от гр. Варна, след употреба на наркотично вещество тетрахидроканабинол, поради което и на основание чл.343б ал.3 от НК и чл.55 ал.1 т.2 б.”б” от НК, му НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ при следните пробационни мерки:

- на основание чл.42а ал.2 т.1 от НК - задължителна регистрация по настоящ адрес *** за срок от осем месеца.

- на основание чл.42б ал.1 от НК, подсъдимият да се явява и подписва пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

- на основание чл.42а ал.2 т.2 от НК - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от осем месеца.

На основание чл.59 ал.1 т.1 предл.2 от НК ПРИСПАДА от така наложеното наказание пробация времето, през което И. е бил задържан със заповед №174/18.04.2013г. на РУП-Ловеч, на основание чл.63 ал.1 т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа.

На основание чл.343г във вр. с чл.37 ал.1 т.7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия от право да управлява МПС за срок от една година.

На основание чл.59 ал.4 от НК ПРИСПАДА от така наложеното наказание лишаване от право да управлява МПС времето, през което И. е бил лишен от това право по административен ред за същото деяние, считано от 18.04.2013 година.

На основание чл.189 ал.3 от НПК ВЪЗЛАГА на подсъдимия И. да заплати по сметка на ОД на МВР-Ловеч направените по делото разноски в размер на 151.00 лева.

Веществени доказателства по делото и имуществени вреди - няма.

На основание чл.24 ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 755/2013 г. по описа на ЛРС срещу подсъдимия И.П.И..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Препис от определението да се изпрати на РП – Ловеч за сведение и  изпълнение.

Заседанието се закри в 13.45 часа.

Протоколът се написа в съдебно заседание.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:                                  

 

СЕКРЕТАР: