Разпореждане по дело №16/2023 на Административен съд - Монтана

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 10 януари 2023 г.
Съдия: Соня Димитрова Камарашка
Дело: 20237140700016
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 10 януари 2023 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

Административен съд - Монтана в закрито заседание на десети януари през две хиляди двадесет и трета година в състав,

 

Административен съдия: Соня Камарашка

 

като разгледа докладваното от съдията Административно дело №16/2023г. по описа на Административен съд - Монтана, взе предвид следното:

 

Съдебното производство е образувано по повод депозирана жалба от „Беркфорест“ ЕООД с ЕИК ********* със седалище и адрес на управление ***, представлявано от управителя и едноличен собственик на капитала М.Н.С. против Заповед №РД-12-125 от 11.11.2022г. на Директора на РДГ – Берковица, с която на основание чл.22 от ЗАНН, чл.254, ал.1 във вр. чл.253, ал.3,т.5 от Закона за горите във връзка с констатирани нарушения по ЗГ и съставени АУАН е наложена Принудителна административна мярка – спиране дейността в обект, в който постъпва, преработва се и от който се експедира дървесина от „Беркфорест“ ЕООД с ЕИК ********* с адрес на обекта – гр.Вършец, ул.“Страхил Войвода“№4, част от ПИ с идентификатор №12961.423.19, общ.Вършец, обл.Монтана с производствена марка №А 1389.

Съдът, на основание чл.158, ал.1 от АПК е длъжен служебно да извърши проверка за съответствието на жалбата с чл.150, ал.1 и чл. 151 от АПК и ако установи нередовности, да остави същата без движение.

Съгласно чл.151, т.3 от АПК към жалбата се прилага документ за платена държавна такса, която за юридически лица е 50.00лева /петдесет/

Наред с това следва жалбоподателя да ангажира писмени доказателства, свързани с датата на получаване на оспорената Заповед, както и други такива намиращи се при него.

Наред с това, макар жалбата да е изпратена чрез административния орган, същата не е окомплектована ведно с цялата административната преписка, съгл. чл.152 от АПК.

С оглед изложеното, следва жалбата да се остави без движение, за отстраняване на описаните нередовности, като се даде на жалбоподателя 7 – мо дневен срок от съобщението за отстраняване на нередовността, като му се УКАЖЕ, че ако не изпълни в срок задължението си, то на основание чл. 158, ал. 3 от АПК жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото прекратено. Както и да се изиска административната преписка в нейната цялост.

 

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

            ОСТАВЯ жалбата подадена от „Беркфорест“ ЕООД с ЕИК ********* със седалище и адрес на управление ***, представлявано от управителя и едноличен собственик на капитала М.Н.С. против Запов.ед №РД-12-125 от 11.11.2022г. на Директора на РДГ – Берковица по която е образувано Адм. дело № 16/2023 год. по описа на Административен съд Монтана БЕЗ ДВИЖЕНИЕ.

 

УКАЗВА на жалбоподателя, че в 7 – мо дневен срок от получаването на съобщението следва да отстрани нередовностите, като съгласно чл.151, т.3 от АПК внесе дължимата държавна такса в размер на 50.00лева /петдесет лева/ по сметка на Административен съд – Монтана IBAN - ***; BIC - *** “УниКредит Булбанк”АД - филиал Монтана

или да заплати същата на ПОС терминал в деловодството на съда, като представи надлежен платежен документ за извършеното плащане. Наред с това следва да ангажира писмени доказателства, свързани с датата на получаване на оспорената Заповед, както и други такива намиращи се при него свързани с твърдението му в жалбата.

 

УКАЗВА на жалбоподателя, че ако нередността не бъде отстранена в указания по-горе срок от съобщението, то на основание чл. 158, ал. 3 от АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане като нередовна, а производството по делото прекратено.

 

ДА СЕ ИЗИСКА от РДГ - Берковица, по депозираната жалба да изпълнят процесуалните си задължения произтичащи от разпоредбата на чл.152 от АПК, като в ТРИ ДНЕВЕН срок от съобщението, следва да изпратят цялата административната преписка по оспорения административен акт, а именно кога е връчена оспорената Заповед на жалбоподателя; да представят доказателства за компетентност на издателя на заповедта, както и всички други свързани с издадената производствена марка за обекта предмет на ПАМ. Като им УКАЗВА, че при неизпълнение на задължението в посочения срок, ще бъде наложена глоба по реда на чл.89 от ГПК.

 

След изтичане на сроковете, делото да се докладва на съдията-докладчик, за предприемане на следващите се процесуални действия

 

Препис от Разпореждане да се изпрати на страните, ведно със съобщение за изпълнение.

 

 

                                                                                  Административен съдия: