Определение по дело №1379/2016 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 260090
Дата: 7 март 2024 г.
Съдия: Цветелина Георгиева Хекимова
Дело: 20163100901379
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 30 септември 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 №………. /…..03.2024г., гр.  Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, ТЪРГОВСКО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито заседание в състав:

СЪДИЯ: Ц.ХЕКИМОВА

като разгледа докладваното от съдията

търговско дело номер 1379 по описа за 2016 год.

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството по делото е за несъстоятелност на „ВАРНА БИЗНЕС СЪРВИСИЗ“ ЕООД – в несъстоятелност, ЕИК *********, със седалище гр.Варна.

С молба от 29.02.2024г. синдикът Т.И. е уведомил съда, че дружеството не разполага със средства за покриване на разноските, което предпоставя тяхното предплащане от длъжника или кредиторите, с оглед  обезпечаване на производството със средства за текущи разноски.

С оглед необходимостта от средства за заплащане на определеното текущо възнаграждение на синдика, за счетоводно обслужване и други разходи, съдът намира, че съобразно разпоредбата на чл.629б от ТЗ, следва да бъде определена сума, която да бъде предплатена от лицата по чл.625 от ТЗ или друг кредитор.

С оглед на изложеното съдът

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

На основание чл.629б от ТЗ ОПРЕДЕЛЯ сума в общ размер на 3620 (три хиляди шестотин и двадесет) лева, необходима за покриване на разноски в производството по несъстоятелност на „ВАРНА БИЗНЕС СЪРВИСИЗ“ ЕООД – в несъстоятелност, със седалище гр.Варна.

ПРИКАНВА длъжника и кредиторите на „ВАРНА БИЗНЕС СЪРВИСИЗ“ ЕООД – в несъстоятелност, със седалище гр.Варна, със седалище гр.Варна, да предплатят по специалната сметка на дружеството, сумата от 3620 лева в 14-дневен срок, считано от уведомяване на длъжника и кредиторите, включени в списъка на приетите от синдика вземания, което да се извърши чрез обявяване на определението в Търговския регистър.

УКАЗВА на длъжника и кредиторите на „ВАРНА БИЗНЕС СЪРВИСИЗ“ ЕООД – в несъстоятелност, със седалище гр.Варна, че ако сумата не бъде предплатена в указания срок, съдът на осн. чл.632 от ТЗ ще спре производството по делото.

 

Определението не подлежи на обжалване.

Определението да се отрази в книгата по чл.634в от ТЗ.

                                            

                                                    СЪДИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД: