Споразумение по дело №364/2013 на Окръжен съд - Ловеч

Номер на акта: 2
Дата: 20 септември 2013 г. (в сила от 20 септември 2013 г.)
Съдия: Васил Анастасов Анастасов
Дело: 20134300200364
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 19 септември 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                    П Р О Т О К О Л 

   20.09.2013 г., гр. Л. 

ЛОВЕШКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД наказателно отделение в публично съдебно заседание на двадесети септември две хиляди и тринадесета година в състав: 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛ АНАСТАСОВ                        

                               

секретар: С.Г.

прокурор: ПАВЛИНКА КРЪСТИНОВА

сложи за разглеждане докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НОХ д. № 364 по описа за 2013 год.            

на именното повикване в 13.30 часа се явиха:

        За Окръжна прокуратура се явява зам. окр. прокурор Кръстинова.

        Подсъдимият Т.С.П. се явява лично и с адв. Р.К. с пълномощно от досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ:”Да се даде ход на делото.”

        АДВ. К.:”Да се даде ход на делото.”

ПОДС. Т.П.:”Да се даде ход на делото. Подписах споразумението, запознат съм с него и съм съгласен, знам си правата по НПК.”

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки и следва да се даде ход на делото, затова

                        О П Р Е Д Е Л И:

        ДАВА СЕ ХОД НА ДЕЛОТО И СЕ ДОКЛАДВА:

        СНЕМА се самоличността на подсъдимия както следва:

        Т.С.П., роден на *** год. в гр. Л., живущ ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, безработен, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ:” Поддържам представеното  споразумение за прекратяване на наказателното производство на основание чл. 381 от НПК, с което подсъдимият се признава за виновен за престъплението, за което е предаден на съд. Моля да одобрите споразумението като непротиворечащо на закона и морала и наложите наказание, за което сме се споразумели. Представена е допълнителна справка по споразумението, която се отнася до веществените доказателства и с оглед пълно съответствие между номерацията и описа, който е направен от разследващия орган след приключване на ДП.”

АДВ. К.:” Постигнато е споразумение между защитата и Окръжна прокуратура–Л., моля да постановите определение, като наложите наказанието с постигнатото споразумение. Считам, че със споразумението ще се постигнат целите на наказанието. Доверителят ми е запознат с текста на споразумението, съгласен е с него и е наясно с последиците от постигане на споразумението. Подсъдимият разбира, че споразумението има сила на присъда. Моля да приемете допълнителната справка, която е към споразумението и която касае веществените доказателства, и по точно описа на веществените доказателства. Нямаме възражения в тази насока.”

На основание чл. 382, ал. 5 от НПК, тъй като съдът може да предлага промени в споразумение счита, че следва да се приеме представената и подписаната от страните по споразумението допълнителна справка и се вложи като доказателство по делото. Във връзка с изложеното и на основание чл. 381, ал. 5, т. 6 от НПК в окончателния текст на споразумението веществените доказателства следва да бъдат описани съгласно приложената справка, поради което

                        О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА И ВЛАГА като доказателства по делото допълнителна справка по споразумението, която се отнася до веществените доказателства по ДП № 46/2013 по описа на ОД на МВР-Л..

НА ОСНОВАНИЕ чл. 381, ал. 5, т. 6 от НПК в окончателния текст на споразумението веществените доказателства следва да бъдат описани в т. 6 и т. 6.1 съгласно приложената и приета допълнителна справка.

        ПОДС. Т.П.:”Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно съм подписал споразумението. Декларирам, че съм съгласен с постигнатото споразумение и се отказвам от понататъшно разглеждане на делото по общия ред. Съгласявам се с последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал.”

        Съдът като се запозна с постигнатото между страните споразумение, с което са решени въпросите по чл. 382 от НПК прецени, че това споразумение не противоречи на закона и морала, намира, че следва да бъде одобрено,  като са спазени изискванията на закона, а именно: Подсъдимият, който го е подписал изрично заявява, че признава вината си и разбира за какво е обвинен, разбира последиците от споразумението и е съгласен с тях.

        Поради изложеното и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между представителя на Окръжна прокуратура-Л. зам. Окр. прокурор Павлинка Кръстинова, защитник адв. Р.К. и подсъдимият Т.С.П. ***, с ЕГН **********, както следва:

1. Подсъдимият Т.С.П., роден на *** год. в гр. Л., живущ ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, със средно образование, безработен, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че за периода м. декември 2012–15.04.2013 год. в гр. Л., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешение, издадено от органите по чл.16 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, и в нарушение на разпоредбите на чл. 30 от ЗКНВП, придобил по неустановен начин с цел разпространение, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество, съгласно Приложение № 1 към чл. 3, ал. 2 от ЗКНВП – „Метамфетамин” с нето тегло 67.38 грама, със съдържание на активно действащ наркотичен компонент – 43.8 % на стойност 1684.50 лева и разпространил високорисково наркотично вещество, съгласно Приложение № 1 към чл. 3, ал. 2 от ЗКНВП – „Метамфетамин”, като го продал на лицата И.Г.Б. от гр. Л., В. Г. Б. от гр. Т., Д.Б.Д. от гр.Л., М.Р.Д. от гр.Л., И.А.Б. от гр. Л., Б.И.Й. от гр. Т., Д.С.Б. от гр.Т. и Х.Г.Х. от гр. Л.– престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 3, 4 и 5 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

2. Деянието е извършено умишлено, при форма на вината пряк умисъл – подсъдимият е съзнавал общественоопасния характер на деянието, предвиждал е настъпването на общественоопасните последици и е искал настъпването им.

3. За виновно извършено деяние НАЛАГА на подсъдимия Т.С.П. с ЕГН ********** наказание от 3 /ТРИ/ ГОДИНИ лишаване от свобода и ГЛОБА в размер на 5 000 /ПЕТ ХИЛЯДИ/ ЛЕВА .

4. На основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от 5 /ПЕТ/ ГОДИНИ от влизане на споразумението в сила.

5. Подсъдимият Т.С.П. ***, ЕГН ********** следва ДА ЗАПЛАТИ на ОД на МВР– гр. Л. направени на досъдебното производство разноски за експертизи в размер на 2 695.39 /две хиляди шестстотин деветдесет и пет лева и 0.39 ст./ лева.

6. Веществените доказателстваОбект № 1- 1 брой кафяв хартиен плик, етикиран като обект 2, съдържащ 4 бр. мобилни телефона, иззето при претърсване и изземване в л.а. ****** с рег. № *****;  Обект № 2- 1 брой кафяв хартиен плик, етикиран, съдържащ 1 бр. мобилен телефон „Motorola", 1 бр. Мобилен телефон „Nokia Е71", 1 бр. Мобилен телефон „Vodafone"; Обект № 3 - 1 брой бял хартиен плик, етикиран, съдържащ 1 бр. мобилен телефон марка „Нокиа" иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******"; Обект № 4- 1 брой бял хартиен плик, етикиран 1 бр. Мобилен телефон марка „Самсунг" иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; Обект № 5 - 1 брой кафяв хартиен плик, етикиран като обект 4, съдържащ 1 бр. преносим компютър „НР - compact'1 иззето при претърсване и изземване в л.а. ****** с рег.№ ****** след влизане на споразумението в сила да се върнат на подсъдимия  Т.С.П. с гореснетата самоличност.

6.1 Веществените доказателства:Обект № 6 - 1 брой бял хартиен плик, етикиран като обект 3.6, съдържащ 1 бр. угарка с дължина 43 мм иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; Обект № 7 - 1 брой бял хартиен плик, етикиран като обект 3.5, съдържащ 1 бр. дървена „клечка" от сладолед иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; Обект № 8- 1 брой полиетиленово пликче, етикирано като обект 1, съдържащ 1 бр. полеви тест и 1 бр. станиолово (ал.) фолио иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9, Обект № 9- 1 брой полиетиленово пликче, етикирано като обект 3, съдържащ 1 бр. лист с изписан ръкописен текст иззето при претърсване и изземване в л.а. ****** с рег.№ ******; Обект № 10 - 1 брой полиетиленово пликче, етикирано като обект 7, съдържащ 1 бр. полеви тест иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9, Обект № 11 -1 бр. кафяв хартиен плик, етикиран като обект 7.7, съдържащ 1 бр. опаковка от памук, с памук в нея иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; Обект № 12- 1 бр. червена газова бутилка, ведно с котлон иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; Обект № 13 - 1 бр. термометър иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9.

Кашон опакован и запечатан с червен восък и печат „Наркотици - НИКК" съдържащ следните обекти:

14. Обект 7.13 - 1 бр. черна пластмасова кутия, ведно с постелка, намерена на дъното, иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; 15. Обект 9 А - празна пластмасова бутилка иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.*****, ул. „******" 9; 16.Обект 9 В - пластмасова фуния иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; 17.Обект 1-т.4 - 1 бр. алуминиево фолио, което при полеви тест реагира на амфетамин - метаамфетамин, иззето при претърсване и изземване в л.а. ****** с рег.№ ******. Кашон опакован и запечатан с червен восък и печат „Наркотици -НИКК" съдържащ следните обекти, иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; 18.Обект 4.1-1 бр. зелено стъклено шише, затворено с черна тапа, уплътнено с бял полиетилен с етикет и надпис „Деветаки", в което се намери прозрачна течност; 19. Обект 4.2 - 1 бр. метална цилиндрична кутия с червена капачка с изписано на нея „Оргахим Разредител Бат", в която с намери течност; 20.Обект 4.5.1 - 2 бр. кафяви стъклени бутилки от 1 литър, със сиви капачки, съдържащи безцветна течност; 21.Обект 7.8.8 - 1 бр. бяло хартиено пакетче, съдържащи безформена бяла таблетка.

Кашон опакован и запечатан с червен восък и печат „Наркотици - НИКК" съдържащ следните обекти:

22. Обект 3.1-1 бр. кафява стъклена бутилка, със сива полиетиленова капачка, без съдържание иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******" 9; 23.Обект 3.2-1 бр. полиетиленова кутия е цилиндрична форма, жълта на цвят, етикирана с етикет и надпис „Сода каустик 1 кг. на люспи", в която се намери сиво - бяла люспеста материя иззет с протокол за оглед на местопроизшествие от с.***** , ул. „******"; 24.Обект 3.3-1 бр. зелена полиетиленова торбичка, етикирана е етикет с изписани „маршрут VT05 - Л., клиент Аква Л., Град Л. и бар код с изписано под него П404935, със съдържание 300 бр.ампули с нарушена цялост без съдържимо с надпис „Sopharma", „Ефедрин Софарма 50Mg/ml - 1 ml, както и върхове от ампули с бели маркиращи точки с дължина 20 мм., първа и последна страница от вестник „Л. прес" бр. 27, дата на издаване 04,04.2013 година; 25.Обект 3.4. - 1 бр. черна полиетиленова торбичка ведно със 7 бр. парчета от салфетки, зацапани с червена и жълто - кафява засъхнала материя, 2 бр. хартия с неправилна форма, зацапана с червено - лилава засъхнала материя, 6 бр. тампони от неустановена текстилна материя с червено - лилава засъхнала материя, 1 бр. метален детайл с 3 броя отвори на него, със заострен край, корозирал; 1 бр. рекламна брошура на хипермаркет „Реnnу" от период 11.04 до 17.04.2013 г., с предадена му неправилна форма и намерените в нея 1 бр. салфетка с предадена неправилна форма, 1 бр. тампон от памук, 1 бр. част от хартия с неправилна форма с червено - лилава засъхнала материя, множество хартийки зацапани с червено - лилава засъхнала материя, 1 бр. връх от ампула с бяла маркираща точка с дължина 20 мм.; 26.Обект 4.3 - 1 бр. пластмасова бутилка от минерална вода „Горна баня", затворена със синя пластмасова капачка, уплътнена с прозрачен полиетилен, в която се намери безцветна течност; 27.Обект 4.4 - 1 бр. синя полиетиленова торбичка и бутилка със синя капачка , в която се намира полиетиленова бутилка със синя капачка, в която се намира безцветна течност; 28.Обект 4.5. - 2 бр. сини полиетилиенови торбички, пластмасова тубичка ведно с течността в нея; 29.Обект 4.6 - 1 бр. зелена противогазова торба и 1 бр. черна платнена торба 30. Обект 4.6.1 - 1 бр. кафяво шишенце в черна капачка, в което са поместени множество топчести обекти от неизвестно вещество; 31.Обект 4.6.2 - 1 бр. фонокарта „Мобика" с номер
07SLBB08201180, с нарушена цялост; 32.Обект 5 - 1 бр. полиетиленова кутия с цилиндрична форма, бяла на цвят, етикирана със зелен етикет и надпис „Сода каустик (твърда NAOH) 1 кг , в която се намира сиво - бяла люспеста материя и 1 бр. кафяв хартиен плик; 33.Обект 6 -1 бр. полиетиленова кутия с цилиндрична форма, жълта на цвят, етикирана с етикет и надпис „Сода каустик 1 кг. на люспи", 34.Обект 7.1-1 бр. кафяво шишенце в черна капачка, в което са поместени множество топчести обекти от неизвестно вещество; 35. Обект 7.2 - 2 бр. салфетки със зацапвания от червено вещество, 1 бр. прозрачен полиетиленов самозатварящ се с червен кант плик, в който е поместено вишнево червено прахообразно вещество; 36.Обект 7.3 - 1 бр. зелен хавлиен чорап, в който се намери Ерленмайлерова колба е вместимост 200 мл. е надпис „Термосил 200"; 37.  Обект 7.4 - 1 6р. еластичен син на цвят налакътник, в която се намери колба с вместимост 500 мл. и надпис „Simax Czech Republic 500 ml"; 38.   Обект 7.5 - 1 бр. пластмасова фуния със закачалка; 39.Обект 7.6 - 1 бр. малко портмоне с цип, в което се намира прозрачен полиетиленов самозалепващ се с червен кант плик, в който се намира бяло прахообразно вещество; 40.Обект 7.8 - 1 бр. прозрачно несесерче с барабанче и зайче от двете страни, в което се намери лакмусов индикатор 8 бр. пластмасови капачки с различни цветове, 1 бр. спринцовка с работен обем 20 мл., 1 бр. игла със зелен накрайник, поместена в предпазителя; 2 бр. неразпечатани бръснарски ножчета; навита тел и 1 бр. хапче; 41.Обект 7.9 - 1 бр. щипка с гумени накрайници, с навита в областта на накрайниците тел; 42. Обект 7.10-2 бр. спринцовки, едната с работен обем 20 мл., а другата с неустановен такъв; 43.Обект 7.11 - 1 бр. зелена торбичка от памук, в която се намира 1 бр. рекламна торбичка на „Oscillococcinum", в която се намира 1 бр. прозрачен полиетиленов самозатварящ се с червен кант плик, в който се намира торбичка, в която е поместено вишнево червено прахообразно вещество; 44.Обект 7.12 - 2 бр. фонокарти, с нарушена цялост; 45.Обект 8 - 1 бр. колба с V = 500 ml, ведно с 1 бр. полиетиленова обвивка; 46.Обект 10.1 - 1 бр. пластмасова сива тръбичка с размер 8,50 см.; 1 бр. синя запалка и 2 бр. жълти пластмасови шпакли; 47.Обект 11-1 бр. капак от йенско стъкло; 48. Обект 12 - 1 бр. покривка на цветя; 49.0бект № 13.1 - 1 бр. несесерче с прозрачна предна част и цип, в който има бяло прахообразно вещество, в който има 1 бр. кутия от витамини, празна с прахообразно вещество от вътрешната страна на капачката, което при полеви тест реагира на амфетамин - метаамфетамин, 2 бр. фонокарти, 2 бр. бели хартиени пакетчета с бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест реагира на амфетамин - метаамфетамин, 1 бр. пластмасова кутийка, 1 бр. пластмасово шишенце празно и 1 бр. електронна везна СФ – 700, след влизане на споразумението в сила  да се унищожат при спазване разпоредбите на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

7. Страните заявяват, че подписват настоящето споразумение при постигнато пълно съгласие по неговите клаузи.

        8. Подсъдимият Т.С.П. с ЕГН ********** на основание чл. 381, ал. 6, изр. 2 от НПК декларира, че е съгласен със съдържанието на споразумението, че разбира последиците от същото и се отказва от съдебното разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.  

 

ПОДСЪДИМ:…………….             ПРОКУРОР:.....................           /Т.П./                  /ПАВЛИНКА КРЪСТИНОВА/

                                 

 

                         ЗАЩИТНИК:......................

                         /Р. КОНТСАНТИНОВ/                                

 

        С оглед на така постигнатото споразумение одобрено по-горе, съдът намира, че наказателното производство по НОХ д. № 364/2013 година по описа на Ловешки окръжен съд следва да бъде прекратено, поради което

               

                                О П Р Е Д Е Л И:

 

        ПРЕКРАТЯВА наказателното производството по НОХ д. № 364/2013 година по описа на Ловешки окръжен съд.

        Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

        Заседанието се закри в 13.45 часа

        Протокола се написа в съдебно заседание.

 

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                                                                                                                             

СЕКРЕТАР: