Решение по дело №75/2017 на Окръжен съд - Кюстендил

Номер на акта: 40
Дата: 7 юни 2019 г. (в сила от 15 юни 2019 г.)
Съдия: Веселина Димитрова Джонева
Дело: 20171500900075
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 12 юли 2017 г.

Съдържание на акта

                         Р    Е     Ш     Е     Н     И    Е   №40

                                                   гр.Кюстендил, 07.06.2019г.

                              В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Кюстендилският окръжен съд, гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на седми юни, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: ВЕСЕЛИНА ДЖОНЕВА

При секретаря:

след като разгледа докладваното от съдия Веселина Джонева т.д.№53/2017г. по описа на Окръжен съд-Кюстендил и, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на Част Четвърта „Несъстоятелност“, Глава 45 „Обявяване в несъстоятелност“, чл.632 ал.4 от Търговския закон /ТЗ/.

 

Делото е било образувано по молбата на „**********“ ООД, с ЕИК *******, със седалище и адрес на управление в гр.*********************************, представлявано от управителя ст.алб., чрез пълномощника адв.Ал.В. от АК-София, съдържаща искане за откриване на производство по несъстоятелност по отношение на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******, със седалище и адрес на управление в гр.**********************, представлявано от управителя В.М..

С влязло в сила на 16.05.2018г. решение с №38/08.05.2018г. съдът е обявил неплатежоспособността на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******, със седалище и адрес на управление в гр.**********************, представлявано от управителя В.М.; определил е началната дата на неплатежоспособността, а именно - датата 30.09.2016г.; открил е производство по несъстоятелност на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******; наложил е общи възбрана и запор върху имуществото на дружеството; постановил е прекратяване на дейността на предприятието на „*******“ ЕООД; обявил е същото дружество в несъстоятелност, на основание чл.632 ал.1 от ТЗ; спрял е производството по несъстоятелност по т.д.№75/2017г. по описа на Окръжен съд-Кюстендил; указал е на „*******“ ЕООД и на кредиторите му, че спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок една година от вписването на решението за откриване на производство по несъстоятелност в ТР, ако в рамките на този срок по делото се удостовери наличие на достатъчно имущество или ако се депозира по сметка на ОС-Кюстендил необходимата сума за предплащане на началните разноски по смисъла на чл.629б от ТЗ в размер на 4 000 (четири хиляди) лева, както и в тази връзка е предупредил „*******“ ЕООД и кредиторите му, че ако в 1-годишен срок от вписването на решението за откриване на производство по несъстоятелност в ТР, не бъде поискано възобновяване на производството по несъстоятелност, съдът ще прекрати същото и ще постанови заличаване на длъжника от търговския регистър.

Решението е вписано в търговския регистър на 08.05.2018г.

В едногодишния срок по чл.632 ал.2 от ТЗ, изтекъл на 08.05.2019г. и към настоящия момент, пред съда по несъстоятелността не е постъпила молба от длъжника или от негов кредитор за възобновяване на производството.

С оглед горното, съдът по несъстоятелността намира, че са налице основанията на чл.632 ал.4 от ТЗ, поради което производството по несъстоятелност следва да бъде прекратено и да бъде постановено заличаване на дружеството от Търговския регистър.

Воден от горното и на основание чл.632 ал.4 от ТЗ, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******, със седалище и адрес на управление в гр.**********************, представлявано от управителя В.М..

 

ПОСТАНОВЯВА заличаване на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******, със седалище и адрес на управление в гр.**********************, представлявано от управителя В.М. от Търговския регистър.

 

Решението на съда ДА СЕ ВПИШЕ в Търговския регистър при Агенцията по вписванията по партидата на „*******“ ЕООД, с ЕИК *******.

 

Решението ДА СЕ ВПИШЕ и в книгата по чл.634в ал.1 от ТЗ.

 

Препис от решението да се изпрати на Агенцията по вписванията.

 

Решението подлежи на обжалване в седмодневен срок от вписването му в Търговския регистър при Агенцията по вписванията пред Софийски апелативен съд.

 

 

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: