Споразумение по дело №68/2013 на Районен съд - Царево

Номер на акта: 54
Дата: 30 юли 2013 г. (в сила от 30 юли 2013 г.)
Съдия: Татяна Станчева Станчева Иванова
Дело: 20132180200068
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 29 юли 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

 

30.07.2013година                                                                                          Град Царево  

Царевски Районен съд                                                                                  Наказателен състав

На тридесети юли две хиляди и тринадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТАТЯНА СТАНЧЕВА                                                                              Членове:

                                                                        Съдебни  заседатели:

Секретар: Н.С.

Прокурор: Кънчо Крумов

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Татяна Станчева

НОХ дело номер 68 по описа за 2013 година

На именното повикване в 15.00 часа се явиха:

            Обвиняемият се явява лично и с адв.Д.С..*** се явява районния прокурор Крумов.

Прокурорът - Да се даде ход на делото.

Обвиняемият - Да се даде ход на делото.

Адв.С. - Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

            СНЕМА самоличност на обвиняемия, както следва:

Б.О.Ц. –ЕГН **********. 

Съдът РАЗЯСНИ на страните правата им по чл.274 от НПК

Прокурорът – Няма да правя отводи.

Адв.С. – Няма да правим отводи.

Обвиняемият Ц. - Разбрах правата си, няма да правя отводи на състава на съда, съдебния секретар и прокурора.

Съдът РАЗЯСНИ на страните правата им по чл.275 от НПК, да направят искания  по доказателствата и съдебното следствие.

Прокурорът – Госпожо съдия, на основание чл.381 във вр. чл.357, ал.1, т.4, предл. второ от НПК постигнахме споразумение за решаване на делото по бързо производство №12-136/2013 год. по описа на РУП гр.Царево с обвиняемия Б.О.Ц. и защитника му адв.С., което сме Ви представили в писмен вид. Същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде одобрено.

Адв.С. – Г-жо председател, с прокурора постигнахме споразумение, което не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите. 

Обвиняемият Ц. - Разбрах в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците на споразумението и съм съгласен с всички негови клаузи и условия и с това, че наказателното преследване по делото ще бъде прекратено. Разбирам, че одобреното споразумение от съда има последици на влязла в сила присъда. Доброволно го подписах и се отказвам от съдебно разглеждане по общия ред.

СЪДЪТ по доказателствата

                                

О         П         Р          Е          Д         Е          Л         И:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото материалите по бързо производство №12-136/2013 год.  по описа на РУП гр.Царево.

ПРИЕМА представеното по делото споразумение за решаване на делото.

І. СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО :

 

Днес    26.07.2013 г. в Районна прокуратура гр. Царево се постигна споразумение между страните по БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО № 12-136/2013 г., по описа на РУ на МВР - гр. Царево намиращо се на фаза досъдебно производство, Вх. 743/2013 г. по описа на Районна прокуратура гр.Царево.

 

1.ДЪРЖАВНИЯ ОБВИНИТЕЛ

КЪНЧО КИРОВ КРУМОВ – ПРОКУРОР при Районна прокуратура гр.Царево.

 

2. ЗАЩИТНИК :

            Д.С. - Адвокат от Бургаска адвокатска колегия УПЪЛНОМОЩЕН С ПЪЛНОМОЩНО №  Серия Б № 142555 от 23.07.2013 год.

 

3. ОБВИНЯЕМ:      

Б.О.Ц., ЕГН **********. 

                                                                                                                       

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

            Страните спазвайки изискванията на чл.357, ал.1, т.4, предл. второ, вр. чл.381 и сл.  от НПК обсъдиха и постигнаха съгласие по следните въпроси:

.Обвиняемият Б.О.Ц., ЕГН ********** се признава за виновен в  умишлено извършване на престъпление по чл. 354а ал. 5, вр. ал. 3 т. 1 предл. първо от НК, ЗА ТОВА, ЧЕ:

На неустановена дата в гр. А., обл. Б. без надлежно разрешително придобил от неустановено в хода на разследването лице и държал до 17.07.2013 год. в  гр. А., обл. Б., в себе си и в стая северно изложение на втория етаж на масивна четириетажна сграда намираща се в гр. А., обл. Б., ул.”**” №*  високо рискови наркотични вещества:                                                                                                           Прахообразно вещество с нетно тегло 0,123 грама, с наличие на АМФЕТАМИН и КОФЕИН, като съдържанието на АМФЕТАМИНА е  8.90% /осем цяло и деветдесет/ тегловни процента на стойност 3,69 лева / три лева и шестдесет и девет стотинки/ и КОНОП /канабис, марихуана/ с нетно тегло 2,291 грама, със съдържание на наркотично действащ компонент “ТЕТРАХИДРОКАНАБИНОЛ” - 2.00 % /два/ тегловни процента, на стойност 13,75 лева / тринадесет лева и седемдесет и пет стотинки/. Всичко на обща стойност 17,46 лева /седемнадесет лева и четиридесет и шест стотинки/.                 Един грам  АМФЕТАМИН  е на стойност 30.00 лева за грам  съгласно постановление № 23 на Министерски съвет  от 29.01.1998 год. за определяне на цени на наркотичните вещества по графика за нуждите на съдопроизводството обн. ДВ бр.15 от 06.02.1998 год. изм. ДВ бр. 14 от 18.02.2000 год.                                                                                     Един грам  КОНОП/ канабис, марихуана/  е на стойност 6.00 лева за грам  съгласно постановление № 23 на Министерски съвет  от 29.01.1998 год. за определяне на цени на наркотичните вещества по графика за нуждите на съдопроизводството обн. ДВ бр.15 от 06.02.1998 год. изм. ДВ бр. 14 от 18.02.2000 год.                                                                     2.Б. За посоченото в т.1 престъпление, обвиняемият Б.О.Ц., ЕГН **********  ще изтърпи наказание  ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

            ІІІ. Веществени доказателства:

Наркотично вещество: Обект № 1 – прахообразно вещество с нетно тегло 0,123 /нула цяло, сто двадесет и три/ грама с наличие на амфетамин и кофеин, със съдържание на амфетамин с 8,90 % /осем цяло и деветдесет процента/, с изключение на количеството използвано за анализ 0,030 гр., т.е. 0,093 /нула цяло, нула, деветдесет и три/ грама - по Химическа експертиза № 231 от 18.07.2013 год. на специалист химик при БНТЛ ОД на МВР Бургас,  запечатан в хартиен плик с восъчен печат на лабораторията и опаковките запечатани в хартиен плик с мокър мастилен печат на Сектор БНТЛ ОД на МВР Бургас, ведно със заверено копие от заключението на ХИМИЧЕСКАТА ЕКСПЕРТИЗА  на основание чл. 91 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите ще бъдат предадени за съхранение в ЦЕНТРАЛНО МИТНИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ отдел „МРР-НОП”, като на основание чл. 354а ал. 6, вр. чл. 53 ал. 2 от НК, ще бъдат отнети в полза на държавата и унищожени.

Наркотични вещества: Обект № 1 Разстителна маса с нето тегло 2,291 /две цяло, двеста деветдесет и един/ грама   КОНОП  /КАНАБИС, МАРИХУАНА/ със съдържание на тетрахидроканабинол” - 2.00 % /два/ тегловни процента с изключение на количеството използвано за анализ 0,300 гр., т.е. 1,991 /едно цяло, деветстотин деветдесет и един/ гр. по Химическа експертиза № 230 от 18.07.2013 год. на специалист химик при БНТЛ ОД на МВР Бургас, запечатан в хартиен плик с восъчен печат на лабораторията и опаковката запечатана в хартиен плик с мокър мастилен печат на Сектор БНТЛ ОД на МВР Бургас, ведно със заверено копие от заключението на ХИМИЧЕСКАТА ЕКСПЕРТИЗА   на основание чл. 91 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите ще бъдат предадени за съхранение в ЦЕНТРАЛНО МИТНИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ отдел „МРР-НОП”, като на основание чл. 354а ал. 6, вр. чл. 53 ал. 2 от НК, ще бъдат отнети в полза на държавата и унищожени.

ІV. Разноските по делото – 86.02 лева за изготвените по делото химически експертизи ще бъдат заплатени от обвиняемия след издаване на изпълнителен лист.

V. Причинени от престъплението  имуществени вреди - няма.

Страните постигнаха съгласие по описаните по-горе въпроси водени от желанието за по-бързо приключване на наказателното производство с последиците на влязла в сила присъда, без същинско съдебно разглеждане на делото.

           

                                                                         ПРОКУРОР

                                                                                    /КЪНЧО КРУМОВ/

 

ЗАЩИТНИК :

                                    /Адв.Д.С./

 

ОБВИНЯЕМ:

                              /Б.О.Ц./

 

Обвиняемият Б.О.Ц., ЕГН ********** декларира, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 ОБВИНЯЕМ:

                                   / Б.О.Ц./

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала, поради което счита, че същото следва да бъде одобрено.

 

            Мотивиран от гореизложените съображения, съдът

 

 

О         П         Р          Е          Д         Е          Л         И:

 

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД №68/2013г. по описа на Районен съд – гр.Царево между РП – Царево, представлявана от прокурор Крумов и обвиняемия Б.О.Ц. –ЕГН **********, представляван от неговия защитник адв.Д.С., съгласно което обвиняемият Б.О.Ц. се признава за виновен в умишлено извършване на престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, т.1 предл. първо от НК, а именно, че на неустановена дата в гр. А., обл. Б. без надлежно разрешително придобил от неустановено в хода на разследването лице и държал до 17.07.2013 год. в  гр. А., обл. Б., в себе си и в стая северно изложение на втория етаж на масивна четириетажна сграда намираща се в гр. А., обл. Б., ул.”**” №*  високо рискови наркотични вещества: Прахообразно вещество с нетно тегло 0,123 грама, с наличие на АМФЕТАМИН и КОФЕИН, като съдържанието на АМФЕТАМИНА е  8.90% /осем цяло и деветдесет/ тегловни процента на стойност 3,69 лева / три лева и шестдесет и девет стотинки/ и КОНОП /канабис, марихуана/ с нетно тегло 2,291 грама, със съдържание на наркотично действащ компонент “ТЕТРАХИДРОКАНАБИНОЛ” - 2.00 % /два/ тегловни процента на стойност 13,75 лева / тринадесет лева и седемдесет и пет стотинки/. Всичко на обща стойност 17,46 лева /седемнадесет лева и четиридесет и шест стотинки/. Един грам  АМФЕТАМИН  е на стойност 30.00 лева за грам  съгласно постановление № 23 на Министерски съвет  от 29.01.1998 год. за определяне на цени на наркотичните вещества по графика за нуждите на съдопроизводството обн. ДВ бр.15 от 06.02.1998 год. изм. ДВ бр. 14 от 18.02.2000 год. Един грам  КОНОП/ канабис, марихуана/ е на стойност 6.00 лева за грам съгласно постановление № 23 на Министерски съвет  от 29.01.1998 год. за определяне на цени на наркотичните вещества по графика за нуждите на съдопроизводството обн. ДВ бр.15 от 06.02.1998 год. изм. ДВ бр. 14 от 18.02.2000 год.                                                                     За посоченото престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, т.1 предл. първо от НК на осн. чл.354а, ал.5, вр. ал.3, т.1 предл. първо от НК и чл.54, ал.1 от НК, НАЛАГА на обвиняемият Б.О.Ц. наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

Причинени от престъплението  имуществени вреди - няма.

ОСЪЖДА Б.О.Ц., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата по сметка на Районен съд гр.Царево сумата в размер на 86.02 лева за разноски по делото.

НАСТОЯЩОТО СПОРАЗУМЕНИЕ има последиците на влязла в сила присъда, съобразно разпоредбата на чл.383, ал.1 от НПК.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 

 

    СЕКРЕТАР:                                                        СЪДИЯ:

 

 

Съдът, след като одобри споразумението намира, че следва да се произнесе и по въпроса за веществените доказателства по делото – прахообразно вещество с нетно тегло 0,123 /нула цяло, сто двадесет и три/ грама с наличие на амфетамин и кофеин, със съдържание на амфетамин с 8,90 % /осем цяло и деветдесет процента/, с изключение на количеството използвано за анализ 0,030 гр., т.е. 0,093 /нула цяло, нула, деветдесет и три/ грама и растителна маса с нето тегло 2,291 /две цяло, двеста деветдесет и един/ грама   КОНОП  /КАНАБИС, МАРИХУАНА/ със съдържание на “тетрахидроканабинол” - 2.00 % /два/ тегловни процента с изключение на количеството използвано за анализ 0,300 гр., т.е. 1,991 /едно цяло, деветстотин деветдесет и един/ гр.

Предвид на това съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТНЕМА, на основание чл.53, ал.2, б.А във вр. чл.354а, ал.6 от НК, в полза на ДЪРЖАВАТА веществените доказателства по делото- прахообразно вещество с нетно тегло 0,123 /нула цяло, сто двадесет и три/ грама с наличие на амфетамин и кофеин, със съдържание на амфетамин с 8,90 % /осем цяло и деветдесет процента/, с изключение на количеството използвано за анализ 0,030 гр., т.е. 0,093 /нула цяло, нула, деветдесет и три/ грама и растителна маса с нето тегло 2,291 /две цяло, двеста деветдесет и един/ грама   КОНОП  /КАНАБИС, МАРИХУАНА/ със съдържание на “тетрахидроканабинол” - 2.00 % /два/ тегловни процента с изключение на количеството използвано за анализ 0,300 гр., т.е. 1,991 гр. /едно цяло, деветстотин деветдесет и един гр./.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да бъде обжалвано или протестирано с частна жалба или частен протест пред Бургаския окръжен съд в 7-дневен срок, считано от ДНЕС.

            След влизане на определението в сила препис от протокола да се изпрати на Агенция „Митници”.

 

Съдът като взе предвид, че наказателното производство спрямо обвиняемия е прекратено, служебно се произнесе по мярката за неотклонение и на основание чл. 309, ал. 2 от НПК

ОПРЕДЕЛИ

ОТМЕНЯ спрямо обвиняемия Б.О.Ц., ЕГН ********** мярка за неотклонение „Подписка".

Определението относно мярката за неотклонение подлежи на обжалване или протест пред БОС в 7-дневен срок считано от днес.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието приключи в 15.20 ч.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                                    СЪДИЯ: