Решение по дело №838/2018 на Районен съд - Радомир

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 16 октомври 2018 г. (в сила от 16 октомври 2018 г.)
Съдия: Татяна Иванова Тодорова
Дело: 20181730100838
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 9 август 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр. Радомир, 16.10.2018 г.

 

Радомирският районен съд, гражданска колегия, ІІІ-ти състав, в публично заседание на петнадесети октомври през две хиляди и осемнадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ТАТЯНА ТОДОРОВА

При секретаря: М.М., като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 838 по описа за 2018 г., за да се произнесе взе предвид следното:

Воден от горното и на основание чл. 330, ал.3 от ГПК, съдът

Р Е Ш И:

ПРЕКРАТЯВА брака между С.Д.Д. с ЕГН ********** *** и П.В.Д. с ЕГН ********** ***, който е сключен на 22.08.1976 г. в гр. П., за което е съставен акт за граждански брак № от 22.08.1976 г. от длъжностно лице по гражданско състояние при Община П., на основание чл.50 от СК, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

ОДОБРЯВА постигнато между С.Д.Д. с ЕГН ********** *** и П.В.Д. с ЕГН ********** *** споразумение по чл. 51 от СК, с което съпрузите уреждат своите лични и имуществени отношения във връзка с прекратяването на брака им чрез развод по взаимно съгласие, както следва:

І. ФАМИЛНО ИМЕ:

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата П.В.Д. с ЕГН ********** да запази брачното си фамилно име – Д..

ІІ. ИЗДРЪЖКА:

Молителите заявяват, че не си дължат издръжка един на друг и нямат претенции за такава.

ІІІ. СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ:

Семейното жилище, находящо се в гр. П., ул. „С.“ № ., ет.., ап. се предоставя за ползване на молителката П.В.Д. с ЕГН **********.

ІV. ИМУЩЕСТВО:

Придобитото по време на брака движимо имущество е разделено между съпрузите извънсъдебно.

ОСЪЖДА С.Д.Д. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на Районен съд – Р., в полза на бюджета на съдебната власт, сумата в размер на 15.00 (петнадесет) лева, представляваща държавна такса, както и 5.00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай че не бъдат платени доброволно.

На основание чл.112 от ПАС, след влизане в сила на настоящото решение, да се изпрати съобщение до служба „Гражданска регистрация и административно обслужване” на областно равнище.

 РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: