Разпореждане по дело №905/2009 на Районен съд - Лом

Номер на акта: 31632
Дата: 24 ноември 2009 г.
Съдия: Борислава Славчева
Дело: 20091620200905
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 19 ноември 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

                             

 

 

 

                                    Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

                               

 

                                           Гр.Л о м    24.11.2009г.

 

 

 

            Борислава Иванова - съдия в Районен съд гр.Лом, докладчик по НОХД   905/09г. по описа на ЛРС,  в закрито съдебно  заседание, след като се запознах с  материалите по  делото и извършените в хода на досъдебното производство процесуално – следствени действия, намирам, че са  налице законовите предпоставки  за разглеждане на делото в открито с.з. по реда на Глава Двадесет и седма от НПК, за това и на осн.  чл.370 и сл. от НПК

 

                

                                        Р А  З П  О  Р  Е  Ж  Д  А М  :

 

 

           

           НАСРОЧВАМ   предварително изслушване по дело в съдебно заседание  за  09.12.2009г. - 09.30ч., за която дата и час да се призоват ЛРП, подсъдимият и пострадалото от престъпното деяние лице – св.Е.Л.К..

            На подсъдимият да бъде връчен препис от обвинителния акт, с указание, че в 7-дневен срок от получаването му може да даде отговор, в който да изложи възраженията си и да направи нови искания.

            На пострадалото от престъпното деяние лице  да бъде разяснено правото му, че най-късно до започване на съдебното следствие в първоинстанционния съд може да предяви граждански иск за причинените с престъпното деяние имуществени вреди  и да се конституира в качеството на граждански ищец и частен обвинител по делото.

           Да се приложи актуална справка за съдимост.

           Мярка за неотклонение не е взета

           С оглед задължителното участие на защитник в настоящето производство, както и с оглед на обстоятелството, че подсъдимия страда от психично заболяване, което му пречи да се защитава сам и на досъдебното производство му е бил назначен защитник от органа на разследването, който да му е оказал правна помощ по време на досъдебното производство, за с.з. да се призове и така определения от АС гр.Монтана с уведомително писмо изх.№ 339-Л от 07.09.2009г. адв.К.Й. от МАК.

 

 

 

                                                                                   РАЙОНЕН  СЪДИЯ :