Разпореждане по дело №249/2022 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 16 януари 2024 г.
Съдия: Диана Ангелова Петракиева
Дело: 20227090700249
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 20 декември 2022 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 62

 

гр. Габрово, 16.01.2024 г.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ГАБРОВО, в закрито заседание на шестнадесети януари през две хиляди двадесет и четвърта година, в състав:                         

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ПЕТРАКИЕВА

 

като разгледа докладваното от съдия Петракиева адм. дело №249 по описа на съда за 2022 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е касационна жалба от адвокат П.К. - пълномощник на А.С.С., против постановеното по делото решение №100 от 13.12.2023 г.

При извършената проверка относно редовността на касационната жалба се установява следното:

На основание чл.212 ал.2 от АПК касационната жалба, с изключение на делата по ЗАНН, за пенсионно, здравно и социално осигуряване и подпомагане, дела по които жалбоподателят е освободен от държавна такса или е лице, лишено от свобода с влязла в сила присъда, се преподписва от адвокат или юрисконсулт, освен когато жалбоподателят или неговият представител има юридическа правоспособност. В конкретния случай не са налице цитираните по-горе изключения. Депозираното по делото пълномощно на адвокат П.К. – л.16 от делото, касае производството пред Административен съд Габрово. С аргумент от цитираната по-горе разпоредба следва да бъде приложено пълномощно за производството пред ВАС.  

На второ място, към касационната жалба не е представен документ за плащане на дължимата държавна такса, която е в размер на 190 лв., на осн. чл. 227а ал.3 от АПК – нередовност по чл. 213, т. 3 от АПК.

Поради изложеното на касационния жалбоподател следва да бъде предоставена законовата възможност за отстраняване на посочените нередовности.

Водим от горното и на основание чл. 213а, ал. 1 от АПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ касационната жалба на адвокат П.К. - пълномощник на А.С.С., против решение №100 от 13.12.2023 г., по адм. Дело 0249/2022 г. по описа на Административен съд - Габрово.

УКАЗВА на жалбоподателя в седемдневен срок от получаване на съобщението да представи пълномощно за производството пред ВАС.

 УКАЗВА на жалбоподателя в седемдневен срок от получаване на съобщението да заплати държавна такса в размер на 190 /сто и деветдесет/ лева по сметка на Върховен административен съд и в същия срок да представи удостоверяващия плащането документ в Административен съд - Габрово по номера на делото.

При неизпълнение на даденото указание в посочения срок касационната жалба ще бъде оставена без разглеждане, а производството по нея ще бъде прекратено.

Препис от настоящото разпореждане да се връчи на касационния жалбоподател, чрез неговия пълномощник.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

            

 

                                            АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: