Решение по дело №784/2009 на Районен съд - Карлово

Номер на акта: 192
Дата: 6 ноември 2009 г. (в сила от 6 ноември 2009 г.)
Съдия: Анна Георгиева Георгиева
Дело: 20095320200784
Тип на делото: Административно наказателно дело
Дата на образуване: 6 ноември 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

 

гр. Карлово, 06.11.2009 г.

 

 

            Карловският районен съд, първи наказателен състав, в публично заседание на шести ноември през две хиляди и девета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  АННА ГЕОРГИЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията наказателно дело административен характер № 784 по описа на съда за 2009 година, за да се произнесе взе предвид следното:

            Съставен е акт за констатиране на дребно хулиганство срещу лицето Д.П.Б., ЕГН **********.

            Нарушителят, явява се лично. Не желае адвокатска защита. Признава се за виновен. Дава обяснения.

            От представените по делото писмени доказателства- акт за констатиране на дребно хулиганство, обяснения на свидетели, както и обясненията на нарушителя, дадени в с.з., съдът прие за установено от фактическа страна следното:

            На 06.11.2009 г., около 12 часа, нарушителят Б. *** Поле, Пловдивска обл., за да види детето си, което живеело с бившата му съпруга- свидетелката Б. При пристигането си в селото, влязъл в магазина, където се намирала бившата му съпруга- Д.Б.заедно с С.Т.и А.Л.. В явно нетрезво състояние нарушителят започнал да псува и заплашва съпругата си, поради което се наложило свидетелите в магазина да извикат полиция. Присъстващите на скандала останали силно възмутени от поведението на Б..

            При така установената и възприета фактическа обстановка, съдът приема, че Д.Б. е осъществил от обективна и субективна страна състава на административно нарушение по чл.1 ал.2 от УБДХ, като е извършил действия, представляващи непристойни прояви, употребил псувни и заплахи, на публично място- магазин в с. Марино поле, Пловдивска обл., с което е нарушил обществения ред и спокойствието на гражданите, от което същите останали възмутени.

Горното деяние не съставлява престъпление по чл.325 от НК, поради своята ниска степен на обществена опасност.

Отчитайки степента на вината на нарушителя, както семейното и имотното състояние на Б., който работи като овчар и получава 100 лева заплата, съдът намира, че на същият е справедливо да  бъде наложено административно наказание “ГЛОБА” в полза на държавата, по бюджета на съдебната власт, платима по сметка на КРС в размер на 50 / седемдесет / лева.

            Воден от гореизложеното съдът,

 

Р Е Ш И :

 

            НАЛАГА на Д.П.Б., ЕГН ********** ***, Пловдивска обл., административно наказание “ГЛОБА” в размер на 50 / петдесет / лева, платими в полза на държавата, по бюджета на съдебната власт, по сметка на КРС

            РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: