Споразумение по дело №340/2019 на Районен съд - Ботевград

Номер на акта: 62
Дата: 4 юли 2019 г. (в сила от 4 юли 2019 г.)
Съдия: Цветанка Атанасова Гребенарова
Дело: 20191810200340
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 4 юли 2019 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

04.07.2019 година                                                                Град Б.Б.ски районен съд                                            ІІІ-ти състав

На четвърти юли                                                                                Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ц.Г.

                                                                                                                

Секретар И.Т.

Прокурор Т.Й.Сложи за разглеждане докладваното от СЪДИЯ Г.

НОХ дело № 340  по описа за 2019 година.

 

 На именното повикване в 11,57 часа се явиха:

ЗА БРП СЕ ЯВЯВА ПРОКУРОР Й.

ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К. – ред.пр., се явява лично и с адв.И.Ж., с пълномощно по досъдебното производство.

 

По даване ход на делото

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Ж.: Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                                     О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ

П.А.К., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, с ЕГН **********.

 

         Данните снети по лична карта № ***, изд. на ***год. от МВР С. област, след което връща личната карта на лицето.

 

На основание чл. 274, ал.1 от НПК СЪДЪТ разяснява на страните правото им на отвод срещу съдията, прокурора и съдебния секретар.

                                                                                                  

         ПРОКУРОРЪТ: Няма да правя отвод.

АДВ. Ж.: Няма да правим отводи.

ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К.: Няма да правя отводи.

 

На основание чл. 274, ал. 2 от НПК, СЪДЪТ разяснява текстово правата на обвиняемия по чл. 55, 94, 97, 138, 279, ал.1, т.3 от НПК, чл.297, 298 и 299 от НПК и чл. 381 и сл. от НПК.

 

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДЕЛОТО СЕ ДОКЛАДВА

 

ПРОКУРОРЪТ – Постигнали сме споразумение за решаване на наказателното производство, моля да го приемете и одобрите по отношение на обвиняемия П.А.К..

         АДВ.Ж. – Постигнали сме споразумение и моля да го приемете и одобрите, ако не противоречи на закона и морала.

ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К.– Съгласен съм със споразумението. Моля да бъде одобрено.

 

СЪДЪТ намира, че следва да постави на разглеждане представеното проекто-споразумение за решаване на наказателното производство и

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ПОСТАВЯ на разглеждане проекто-споразумение за решаване на наказателно производство на осн. чл. 381 от НПК по отношение на обвиняемия П.А.К..

 

         ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К.: Признавам се за виновен по всичките четири обвинения. Разбирам обвиненията срещу мен. Запознат съм със споразумението,  и знам, че има последиците на влязла в сила осъдителна присъда, след одобрението на съда. Доброволно съм го подписал. Давам съгласието си за така отразеното в споразумението и се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

        

         СЪДЪТ намира, че споразумението следва да добие следния окончателен вид:

 

„Днес 04.07.2019 г. по предложение на адвокат И.Н.Ж. - САК се сключи настоящето споразумение за решаване на досъдебно производство ЗМ - № ***година на ОДМВР – С. (РУ-Б.), прокурорска преписка № Вх.№ ***година на РП-Б.на основание чл.381 от НПК.

 

I. СТРАНИ

Споразумението се сключи между прокурор Т.Й.и адвокат И.Н.Ж. ***, тел.********** -  упълномощен защитник на обвиняемия П.А.К. *** и със съгласието на обвиняемият П.А.К. ЕГН ********** ***.

 

II. ПРЕДВАРИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

1. Срещу обвиняемият П.А.К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК, за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.1 и ал.2 от НК, за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК и за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК.

2. На страните са известни и са съгласни с правните последици на споразумението, а именно, че след одобрението му от страна на първоинстанционния съд, определението на същия по чл. 382 от НПК е окончателно, има последиците на влязла в сила осъдителна присъда за обвиняемият П.А.К. и не подлежи на въззивна и касационна проверка.

3. Причинените имуществени вреди са обезпечени.

 

III. ПРЕДМЕТ И УСЛОВИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1. С настоящето споразумение страните се съгласяват досъдебно производство ЗМ - № ***година на ОДМВР – С. (РУ-Б.), прокурорска преписка № Вх.№ ***година на РП-Б.да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

2. Със споразумението страните постигат съгласие, че обвиняемият П.А.К., роден на *** ***, българин, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес ***, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, с ЕГН **********, с л.к.№ ***, изд. на ***от МВР С. - област, е виновен за това, че:

1.На 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, в съучастие като извършител с Т.В.М. ЕГН ********** – също извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – двамата нахлули без разрешение на първия етаж на дискотеката крещейки „Вие ли сте охраната“ и псувайки, като П.К. държал в ръцете си неустановена по делото метална тръба (палка), а Т.М. държал в ръцете си неустановен по делото дървен предмет и носейки в себе си неустановен по делото нож, наподобяващ сабя, след което двамата нахлули в помещението на дискотеката, където последователно изпочупили чрез нанасяне на удари с носените от тях предмети стъкления барплот и намиращите се върху бара стъклени чаши и бутилки, висящата лампа над бара и двойния стъклопакет на вратата пред гардероба, след което слизайки по стълбите счупили чрез нанасяне на удари гипсокартона на стената между първия и втория етаж на дискотеката и на излизане от дискотеката счупили чрез нанасяне на удари с носените от тях предмети черното бюро, намиращо се до входа на дискотеката и двойния стъклопакет на входната врата на дискотеката – престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.  

    2.На 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на два удара с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на главата и един удар със същата тази метална тръба в областта на лявата китка, причинил на длъжностното лице Д.Ц.Т.от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на допълнително споразумение към трудов договор № ***г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в две разкъсноконтузни рани в областта на главата челно теменно и слепоочно вляво, които увреждания причинили на пострадалия „временно разстройство на здравето неопасно за живота“ и кръвонасядане на лявата китка, съчетано с травматичен оток, което увреждане причинило на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения  престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.1 и ал.2 от НК.

3. На 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на неустановен брой удари с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на ръцете  причинил на длъжностното лице Г.И.Г. от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на трудов договор № ***г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания в областта на двете предмишници, които увреждания причинили на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК.

          4. На 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на два удара с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на  горните крайници (дясното рамо и трицепса на лявата ръка), причинил на длъжностното лице С.Е.К.от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на трудов договор № ****г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания в областта на горните крайници, които увреждания причинили на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК

 

Вид и размер на наказанието:

 

Страните се съгласяват:

-по пункт първи на обвинението – за престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК на обвиняемия П.А.К. да бъде наложено наказание „Пробация“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.  

- по пункт втори на обвинението – за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.1 и ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК на обвиняемия П.А.К. да бъде наложено наказание „Пробация“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

- по пункт трети на обвинението – за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК на обвиняемия П.А.К. да бъде наложено наказание „Пробация“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

- по пункт четвърти на обвинението – за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр. чл.130, ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК на обвиняемия П.А.К. да бъде наложено наказание „Пробация“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

 

Страните се съгласяват на основание чл.23, ал.1 от НК, да бъдат групирани така наложените наказания, като се определи едно общо наказание, най-тежкото, а именно „Пробация“, включваща следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

 

На основание чл.59, ал.1 от НК страните се съгласяват при изпълнение на наказанието „Пробация“ да бъде приспаднат срока, през който подсъдимия е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от29.05.2019 г. като един ден задържане се зачита за три дни „пробация“ на основание чл.59, ал.1, т.1 от НК.

         На основание чл.59, ал.2 от НК страните се съгласяват при изпълнение на наказанието „Пробация“ да бъде приспаднат срока, през който подсъдимия е бил задържан с мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ за времето от 27.05.2019 г. до 29.05.2019 г. и времето, през което същият е бил задържан по ЗМВР, считано от 13.00 часа на 28.05.2018 г. до 07.00 часа на 29.05.2018 г. като един ден задържане се зачита за три дни „пробация“ на основание чл.59, ал.1, т.1 от НК. 

        

Веществени доказателства – остават по делото, доколкото същото не е приключено по отношение на другия обвиняем – Т.В.М., тъй като същият е обявен за ОДИ.

Разноските по делото по досъдебното производство 401,97 лева да се присъдят в тежест на обвиняемия, като същите следва да се платят в полза на Републиканския бюджет по сметка на ОДМВР – С., IBAN ***, BIC ***: UNCRBGSF в „Уникредит Булбанк“ АД гр.С..“

 

         Настоящото споразумение се изготви в три екземпляра и подписа от:

                                 С П О Р А З У М Е Л И  С Е:      

 

ПРОКУРОР:                                          ОБВИНЯЕМ:

           /Теодора Йонова/                                     /П.А.К./

        

 

                                                             ЗАЩИТНИК:

                                                                                 /адв.И.Ж./

 

         ПРОКУРОРЪТ – Съгласна съм с условията на споразумението и го подписвам.

         АДВ.Ж. - Съгласен съм с условията и  окончателния вид на споразумението и го подписвам.

         ОБВИНЯЕМИЯТ П.А.К. – Съгласен съм с условията и окончателния вид на споразумението и го подписвам.   

 

СЪДЪТ намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, при което и на основание чл. 382, ал.7 от НПК

 

                                      О П Р Е Д Е Л И:

 

 ОДОБРЯВА постигнато споразумение за решаване на наказателно производство по отношение на обвиняемия П.А.К., сключено между прокурор Т.Й.от РП-Б., адв.И.Ж. от САК, защитник на обвиняемия П.А.К. и обвиняемия П.А.К., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, неженен, с основно образование, безработен, осъждан, с ЕГН **********, по което признава същия за ВИНОВЕН, за това, че на 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, в съучастие като извършител с Т.В.М. ЕГН ********** – също извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – двамата нахлули без разрешение на първия етаж на дискотеката крещейки „Вие ли сте охраната“ и псувайки, като П.К. държал в ръцете си неустановена по делото метална тръба (палка), а Т.М. държал в ръцете си неустановен по делото дървен предмет и носейки в себе си неустановен по делото нож, наподобяващ сабя, след което двамата нахлули в помещението на дискотеката, където последователно изпочупили чрез нанасяне на удари с носените от тях предмети стъкления барплот и намиращите се върху бара стъклени чаши и бутилки, висящата лампа над бара и двойния стъклопакет на вратата пред гардероба, след което слизайки по стълбите счупили чрез нанасяне на удари гипсокартона на стената между първия и втория етаж на дискотеката и на излизане от дискотеката счупили чрез нанасяне на удари с носените от тях предмети черното бюро, намиращо се до входа на дискотеката и двойния стъклопакет на входната врата на дискотеката, за което и на основание чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК, вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК му налага наказание „Пробация“, включващо следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.  

         ПРИЗНАВА обвиняемия П.А.К., със снета по-горе самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на два удара с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на главата и един удар със същата тази метална тръба в областта на лявата китка, причинил на длъжностното лице Д.Ц.Т.от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на допълнително споразумение към трудов договор № ***г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в две разкъсноконтузни рани в областта на главата челно теменно и слепоочно вляво, които увреждания причинили на пострадалия „временно разстройство на здравето неопасно за живота“ и кръвонасядане на лявата китка, съчетано с травматичен оток, което увреждане причинило на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения, за което и на основание чл.131, ал.1, т.1 от НК, вр. чл.130, ал.1 и ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК, вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК му налага наказание „Пробация“, включващо следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

ПРИЗНАВА обвиняемия П.А.К., със снета по-горе самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на неустановен брой удари с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на ръцете  причинил на длъжностното лице Г.И.Г. от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на трудов договор № ***г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания в областта на двете предмишници, които увреждания причинили на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения, за което и на основание чл.131, ал.1, т.1 от НК, вр. чл.130, ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК му налага наказание „Пробация“, включващо следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

 

 

         ПРИЗНАВА обвиняемия П.А.К., със снета по-горе самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 27.05.2018 г. около 02,30 часа,  в гр.Б., обл.Софийска, пл.“****“, в дискотека „****“, чрез нанасянето на два удара с неустановена по делото метална тръба (палка) в областта на  горните крайници (дясното рамо и трицепса на лявата ръка), причинил на длъжностното лице С.Е.К.от гр.С., назначен на длъжност „охранител“ по силата на трудов договор № ****г. във „***“ ООД гр.С., с месторабота за конкретния ден в дискотека „****“, лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания в областта на горните крайници, които увреждания причинили на пострадалия „болка и страдание, при и по повод изпълнение на службата му да съблюдава за опазване на имуществото на обекта, като следи за недопускане или пресичане на посегателства срещу служителите или посетителите на обекта, както и за повреди и други нарушения, за което и на основание  чл.131, ал.1, т.1 от НК, вр. чл.130, ал.2 от НК и чл.55, ал.1, т.2, б.“Б“ от НК вр. чл. 42а, ал.1 и ал.2, т.1, т.2 и т.6, вр. ал.3 т.1 и т.3 и чл. 42б, ал.1, ал.2 и ал.5 от НК му налага наказание „Пробация“, включващо следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

На основание чл.23, ал.1 от НК ГРУПИРА така наложените наказания, като му ОПРЕДЕЛЯ И НАЛАГА за изтърпяване едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно „Пробация“, включващо следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 2 (две) години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 (две) години и безвъзмезден труд в полза на обществото  по 150 часа годишно в продължение на две поредни години.

На основание чл.59, ал.1 от НК при изпълнение на наказанието „Пробация“ ПРИСПАДА срока, през който обвиняемия е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 29.05.2019г., като един ден задържане се зачита за три дни „пробация“ на основание чл.59, ал.1, т.1 от НК.

         На основание чл.59, ал.2 от НК при изпълнение на наказанието „Пробация“ ПРИСПАДА срока, през който подсъдимия е бил задържан с мярка за процесуална принуда „Задържане“ за времето от 27.05.2019 г. до 29.05.2019 г. и времето, през което същият е бил задържан по ЗМВР, считано от 13.00 часа на 28.05.2018 г. до 07.00 часа на 29.05.2018 г., като един ден задържане се зачита за три дни „пробация“ на основание чл.59, ал.1, т.1 от НК. 

 

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

СЪДЪТ

                                      О П Р Е Д Е Л И:

ПОСТАНОВЯВА веществените доказателства да останат по делото, доколкото същото не е приключено по отношение на другия обвиняем – Т.В.М., тъй като същият е обявен за ОДИ.

 

СЪДЪТ служебно се занима с взетата по отношение на обвиняемия П.А.К. мярка за неотклонение, която е “задържане под стража“ и намира, че следва да я отмени, в предвид постигнатото споразумение по делото и

О П Р Е Д Е Л И:

         ОТМЕНЯ взетата по отношение на обвиняемия П.А.К. мярка за неотклонение “задържане под стража“, взета с определение от 29.05.2019г. по ЧНД № 276/2019г. по описа на БРС, влязло в законна сила на 04.06.2019г., като същия бъде освободен незабавно, ако не се задържа на друго равно основание.

 

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на незабавно изпълнение.   

 

Препис от определението да се изпрати на Началника на Областно звено “Следствени арести” гр.С., ул.”Г.М.Димитров” №42, за изпълнение.

 

СЪДЪТ намира, че следва да осъди обвиняемия П.А.К. да заплати сумата в размер на 401.97 /четиристотин и един лева и деветдесет и седем стотинки/ лева, за направени на досъдебното производство разноски, вносими в полза на Републиканския бюджет – по сметка на ОДМВР-С. и

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ОСЪЖДА П.А.К., с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, да заплати сумата в размер на 401.97 /четиристотин и един лева и деветдесет и седем стотинки/ лева, за направени на досъдебното производство разноски, платими в полза на ОДМВР – С., IBAN ***, BIC ***: UNCRBGSF в „Уникредит Булбанк“ АД гр.С..“

 

        СЪДЪТ намира, че с оглед на така постигнатото споразумение, следва да прекрати производството по НОХД №340/2019 година по описа на БРС и

                                               О П Р Е Д Е Л И:

         ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №340/2019 година по описа на БРС.

 

         Протоколът се изготви в с.з., което приключи в 12,10 часа.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                        

    СЕКРЕТАР: