Определение по дело №2006/2015 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 2490
Дата: 23 септември 2015 г.
Съдия: Иванка Георгиева Илинова
Дело: 20155220102006
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 7 юли 2015 г.

Съдържание на акта Свали акта

О   П   Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                               Гр.Пазарджик,23.09.2015г.

 

 

Пазарджишкият районен съд,гражданска колегия,в закритото си заседание проведено на     двадесет и трети септември  през две хиляди и петнадесета    година в състав:

 

Председател:ИВАНКА ИЛИНОВА

 

Като разгледа докладваното от съдията  гр.д.№2006 по описа на съда за  2015г.,за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е с предмет предявен от ищеца   Г.Д.Д.,ЕГН-********** *** иск за делба на наследствен недвижим имот представляващ нива  с площ от 3,082 дка находяща се в м.Чакъща в землището на с.Мокрище,обл.Пазарджик.

В молба депозирана по делото на 07.09.2016г.ищецът заявява,че част от първоначално посочените ответници по иска са се разпоредили с правата си в съсобствеността в полза на Елза Николова Рабаджийска и Никола Стоянов Рабаджийски като се твърди,че двамата са съпрузи.

В тази връзка ищецът прави изявление,че се отказва от предявения иск против ответниците М.И.М.,С.Г.М.,А.В.М. и Е.В.М..

Формулирано е искане в делбеното производство да участват освен останалите от първоначално посочените ответници и Елза Николова Рабаджийска и Никола Стоянов Рабаджийски.

Представени са писмени доказателства в подкрепа на изложените твърдения.

При това положение съдът счита,че исканията касаещи правилното конституиране на надлежните страни в делбеното производство са основателни.

Производството по делото следва да бъде прекратено поради отказ от иска по отношение на ответниците М.И.М.,С.Г.М.,А.В.М. и Е.В.М..

Като ответници по делото следва да бъдат конституирани Елза Николова Рабаджийска,ЕГН-********** и Никола Стоянов Рабаджийски,ЕГН-********** ***.

На двамата следва да бъдат изпратени препис от исковата молба и доказателствата за отговор по реда и срока по чл.131 от ГПК.

Ищеца следва да представи в срок до първото по делото съдебно заседание удостоверение за сключен граждански брак между двамата ответници като за тази цел на същия се издаде съдебно удостоверение.

Водим от горното съдът

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И 

 

  ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№2006 по описа на Пазарджишкия районен съд за 2015г.по отношение на ответниците М.И.М.,С.Г.М.,А.В.М. и Е.В.М. поради направен от ищеца правно валиден отказ от иска предявен против тях.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване   с частна жалба пред Пазарджишкия окръжен съд в едноседмичен срок от връчването му  на страните.

            КОНСТИТУИРА  като ответници по делото  Елза Николова Рабаджийска,ЕГН-********** и Никола Стоянов Рабаджийски,ЕГН-********** ***.

На двамата следва да бъдат изпратени препис от исковата молба и доказателствата за отговор по реда и срока по чл.131 от ГПК.

ЗАДЪЛЖАВА ищеца да представи в срок до първото по делото съдебно заседание удостоверение за сключен граждански брак между двамата ответници като за тази цел на същия се издаде съдебно удостоверение.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: