Разпореждане по дело №281/2019 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 13 ноември 2019 г.
Съдия: Галин Николов Косев
Дело: 20197090700281
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 29 октомври 2019 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е № 738

гр. Габрово, 13.11.2019 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

             АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ГАБРОВО в закрито разпоредително заседание на тринадесети ноември две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛИН КОСЕВ

при секретаря ……като разгледа докладваното от съдия КОСЕВ Адм.дело№281 по описа за 2019 година  и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото Адм. дело е образувано въз основа на депозирана в деловодството на Административен съд Габрово Жалба с вх. № СДА-01-1594 от 25.10.2019 г., подадена от М.Д.К.,***, с ЕГН **********,*** да предостави поискана от жалбоподателката на 5.09.2019 г. и 12.09.2019 г. придружителна документация за принудително премахване на временно покритие от дървени греди, арматурни мрежи и найлонов полиетилен за предпазване от атмосферни влияния на остатъците от разрушения й дом.

С второто искане от 12.09.2019 г. е поискано предоставяне на протоколите, съставляващи Приложения №№ 1 – 5 от Наредба за принудителното изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях от Община Габрово, Приета с Решение № 168/28.08.2013 г.: Протокол за предварително проучване на принудителното изпълнение на премахването на незаконния строеж; Протокол за установяване състоянието на строежа и строителната площадка преди започване на принудителното изпълнение; Протокол за установяване състоянието на строежа и строителната площадка след започване на принудителното изпълнение; Протокол за извършените разходи за изнасяне на движимо имущество преди започване на премахването на незаконен строеж и Протокол, съставляващ Приложение № 1 към чл. 4, ал.1.

Към момента не е постъпило Становище от ответника по делото по представената  Жалба, като препис от същата следва да му се изпрати и укаже, че може да направи възражения по нея в 14- дневен срок от съобщението.

Административният орган, издател на оспорения административен акт следва да представи цялата административна преписка по издаване на оспорения ИАА/отказ.

В случая липсва отговор на Кмет на Община Габрово по отношение на подаденото искане от М.К. от 12.09.2019г., предвид на което административния орган следва да представи информация в 7- дневен срок от съобщението налице ли е отговор по подаденото от М.К. Заявление от 12.09.2019г. и при положение че такъв е наличен, да бъде представен в същия срок по делото.

Не са налице пречки за насрочване на делото в открито съдебно заседание. 

  След проверка редовността и допустимостта на Жалбата, съдът

            Р А З П О Р Е Д И :

ХОД НА  ДЕЛОТО със страните в открито съдебно заседание.

НАСРОЧВА  делото за 28.11.2019 година от 11.00 часа.

 

КОНСТИТУИРА страните  както следва:         

             Жалбоподател:

М.Д.К. ***

 

             Ответник:

Кмет на Община Габрово, гр. Габрово пл. Възраждане №3

Заинтересовани страни:    

 

Указва на административния орган, издател на оспорения акт, на осн. чл. 170 от АПК, че в негова тежест е да установи и докаже съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения ИАА, както и изпълнението на законовите изисквания при издаването му. 

По въпросите, свързани с допустимостта на претенцията съдът ще се произнесе в първото по делото съдебно заседание, а по тези, свързани с основателността й, съдът ще се произнесе с окончателния съдебен акт.            

       За насроченото открито съдебно заседание на страните да се изпратят призовки ведно с препис от настоящото Разпореждане. 

           Разпореждането не подлежи на обжалване.

                                         

 

 

 

 

                                                 АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: