Разпореждане по дело №567/2018 на Районен съд - Попово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 19 ноември 2020 г.
Съдия: Поля Павлинова Иванова
Дело: 20183520100567
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 15 юни 2018 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

гр. П., 19.11.2020 г.

Подписаната, Поля Павлинова – съдия-докладчик по гр.д. № 567/2018 г. по описа на ПпРС, като поставих на разглеждане горепосоченото дело, в закрито заседание, установих следното:

Производството е по реда на чл. 405 и сл. от ГПК.

Постъпили са молби от „Б. Д.“ АД, чрез гл. юрисконсулт А.Г., с адрес за кореспонденция: гр. Р. ул. „***********, с които моли да бъде издаден изпълнителен лист в полза на ищцовата страна за присъдените с решението суми.

Съдът, след като се запозна с постъпилата молба и с материалите по делото, счита, че молбите са допустими.

Разгледани по същество, същите са основателни в частта за присъдените с решението по гр.д. № 567/2018 г. суми за разноски в заповедното и в исковото производство. Постановеният акт е влязло в сила решение на съд, поради което е от кръга на актовете по чл. 404, т. 1 от ГПК, които подлежат на принудително изпълнение. Актът е редовен от външна страна и удостоверява подлежащо на изпълнение вземане срещу длъжника В ЧАСТТА за ПРИСЪДЕНИТЕ с решението РАЗНОСКИ, поради което и молбата следва да бъде уважена.

Следва да бъде издаден изпълнителен лист в полза на ищцовата страна срещу ответника, за заплащане на присъдените с Решение № **** г. по гр.д. № **** г. по описа на Районен съд – П. суми за РАЗНОСКИ, както следва: СУМАТА 316.45 лв. (триста и шестнадесет лева и 45 ст.) – разноски в заповедното производство по ч.гр.д. № 949/2017 г. по описа на Районен съд – П., както и СУМАТА 516.45 лв. (петстотин и шестнадесет лева и 45 ст.) – разноски в исковото производство по гр.д. № ********* г. описа на Районен съд–П..

За установените със съдебното решение по гр.д. № **** г. суми за главница, договорна лихва, лихва за забава и заемни такси по издадената заповед за изпълнение по ч.гр.д. № 949/2017 г. изпълнителен лист следва да бъде издаден в заповедното производство.       За издаването на изпълнителния лист следва да бъде направена надлежна бележка върху съдебното решение.

Водим от горното и на основание чл. 406 от ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ в полза на „Б. Д.“ АД, *****, със седалище и адрес на управление: гр. С., ул. „*****, представлявано заедно от изпълнителните директори Ю. Б. Г. и А.Р.Ж.Л., против С.Н.Й., ЕГН **********,***, за заплащане на ПРИСЪДЕНИТЕ с Решение № ***************** г. по описа на Районен съд – П. суми за РАЗНОСКИ, както следва: СУМАТА 316.45 лв. (триста и шестнадесет лева и 45 ст.) – разноски в заповедното производство по ч.гр.д. № 949/2017 г. по описа на Районен съд – П., както и СУМАТА 516.45 лв. (петстотин и шестнадесет лева и 45 ст.) – разноски в исковото производство по гр.д. № ******** г. описа на Районен съд–П..

За  издаването на изпълнителния лист да се направи надлежна бележка върху съдебното решение.

Разпореждането подлежи на обжалване от ответника с частна жалба в двуседмичен срок от връчване на поканата за доброволно изпълнение, пред Т. окръжен съд, като обжалването на разпореждането не спира изпълнението му.

СЪДИЯ: