Решение по дело №3/2018 на Окръжен съд - Перник

Номер на акта: 60
Дата: 13 август 2019 г.
Съдия: Милена Рангелова Даскалова
Дело: 20181700900003
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 8 февруари 2018 г.

Съдържание на акта

РЕШЕНИЕ

60

гр. Перник 13. 08. 2 019 година

В      ИМЕТО       НА      НАРОДА

Пернишкият  окръжен  съд,   гражданска   колегия,   в   публичното  заседание  на тринадесети август през две хиляди и деветнадесета година , в състав:

Председател: Милена Даскалова

като разгледа докладваното от съдията т. д. 3 по описа за 2 018 година, за да се произнесе взе предвид следното:

С решение от 11.07.2018г. на основание чл. 632, ал.1 ТЗ е обявена неплатежоспособността на "БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, открито е производство по несъстоятелност и дружеството е обявено в НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ наложени са обща възбрана и запор и е постановено прекратяване на дейността на предприятието на длъжника, като е спряно производството по несъстоятелност

По повод постъпила молба от кредитор с приложени доказателства за предплатени разноски, е постановено решение, с което производството по несъстоятелност е възобновено. Доколкото в случая не е постановявано решение по чл. 630 ТЗ и съответно не е назначаван временен синдик, то и съдът счита, че следва да се назначи такъв, като се и свика събрание на кредиторите с дневния ред по чл. 672 ТЗ.

Съдът, имайки предвид, че с решението по чл. 632 , ал.1 ТЗ търговецът е обявен в несъстоятелност, намира, че следва да бъде постановено решение, с което на основание чл. 71.0.от ТЗ вр. с чл. 711, ал. 1, т. 3, 4 и 5 от ТЗ да бъдат прекратени правомощията на управителните органи на длъжника, същият да бъде лишен от правото да управлява и да се разпорежда с имущество, включено в масата на несъстоятелността и да бъде постановено започване осребряване на посоченото имущество и разпределение на осребреното имущество.

Във връзка с изложеното, съдът

РЕШИ:

ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на управление на „БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, улица „Ангел Коцелянов", 1, ЕИК *********.

ЛИШАВА длъжника „БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, улица „Ангел Коцелянов", 1, ЕИК *********от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено В масата на несъстоятелността.

ПОСТАНОВЯВА да започне осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на „БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, улица „Ангел Коцелянов", 1, ЕИК *********и разпределение на осребреното имущество.

НАЗНАЧАВА за временен синдик на "Брист ХМ" АД в несъстоятелност гр. „БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, улица „Ангел Коцелянов", 1, ЕИК *********, Т.Н.Н. с адрес ***, тел. *** *** с месечно възнаграждение в размер на 800 лева, от масата по несъстоятелността.

ОПРЕДЕЛЯ едноседмичен срок за встъпване, считано от връчване на настоящето определение.

 


ЗАДЪЛЖАВА синдика в едноседмичен срок от връчване на настоящето определение да представи изискуемите се по чл. 656, ал.1 и 2 съгласие и декларация, както и на доказателства за изпълнение задължението за застраховане по чл. 6,63а тз,

СВИКВА кредиторите на "Брист ХМ" АД в несъстоятелност гр. „БРИСТ ХМ" АД, гр. Брезник, улица „Ангел Коцелянов", 1, ЕИК *********, на първо събрание на 27.08.2019 г. в 13.30 часа в Съдебната палата в гр. Перник, зала 7, което ще се проведе при дневен ред: 1.изслушване доклада на временния синдик по чл. 668, т. 2 ТЗ; 2. избор на постоянен синдик; 3. избор на комитет на кредиторите

Постъпилите до момента молби за предявяване на вземания, да бъдат изпратени на назначения от съда временен синдик, след встъпването му.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър при Агенция по вписванията.

Препис от решението да се изпрати на Агенция по вписванията за извършване на вписването му на основание чл. 622 ТЗ.

Решението да бъде вписано във водената по реда на чл. 634в, ал. 1 ТЗ книга.

 

 

                                                                                    Съдия: