Решение по дело №17/2013 на Окръжен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 13 септември 2017 г.
Съдия: Кремена Иванова Краева
Дело: 20133400900017
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 17 януари 2013 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

    от събрание на кредиторите

 

на „ФРУТИКОМ“ ООД с ЕИК ********* /в несъстоятелност/, по т.д.№17/2013г. по описа на СсОС

 

 

Днес, 13.09.2017г. в 14.00 часа, в зала №5, ет.3 на Окръжен съд гр.Силистра, е насрочено събрание на кредиторите на „ФРУТИКОМ“ ООД с ЕИК *********.

Определението, с което е насрочено днешното събрание на кредиторите е обявено в Търговския регистър, при следния дневен ред:

1.Определяне окончателното възнаграждение на синдика и способа за усвояване на сумата.

 

Събранието се ръководи от съдия К. К., а протоколчик на събранието е Г. И. – съдебен секретар при СсОС.

 

Кредиторите са редовно поканени с обявеното в ТР Определение №336/14.08.2017г., на събранието се явява кредитор:

За „АПС АЛФА БЪЛГАРИЯ" ЕООД - адв.Б. С. С., редовно упълномощен.

Явява се синдика на „ФРУТИКОМ“ ООД – В. С.С., която представи на събранието списък на приети от синдика вземания на кредиторите и отчет на синдика по повод събраните средства от масата на несъстоятелността.   

 

СИНДИК:В. С. – В предвид това, че за синдика не е известно какво решение биха могли да прими формират кредиторите и предвид практиката, най-често отчетеното възнаграждение да се определя от процент на събраните суми.

Представям отчет за събраните средства в масата на несъстоятелността.

 

АДВ.С. – Запознати сме. Становището ни е окончателното възнаграждение, да е твърд размер на определена сума, която да бъде 5000лв.

 

СЪДЪТ намира, че събранието е законно, може да бъде проведено и да вземе валидни решения съгласно Определение №336/14.08.2017г., същото по предложение на синдика е свикано със следния дневен ред:

1.Определяне окончателното възнаграждение на синдика и способа за усвояване на сумата.

Престъпваме към разглеждане на предложението.

 

АДВ.С.– Окончателното възнаграждение на синдика да бъде в размер на 5000лв., която сума да бъде изплатена от разпределената сума на „АПС АЛФА БЪЛГАРИЯ" ЕООД, по влязла в сила сметка за разпределение с вписване №20170111104400 одобрена с Определение №245/12.06.2017г., постановено по т.д.№17/2013г. на СсОС.

 

СИНДИК:В.С. – Госпожо Съдия, преди две седмици водих разговор с представител на този кредитор. Тяхното желание е да имам окончателно възнаграждение, но сумата която едва сега разбрах преди минути, да не бъде внасяна от тях на принципа на привнесени разноски.

От това което е по сметката за разпределение, от последната сметка за разпределение, тази сума да бъде условно казано удържана от нея.

 

АДВ.С. – Да, точно така.

 

СИНДИК:В. С. – Аз разбира се виждам пречка, защото окончателното възнаграждение на синдика е за работата му, не по повод един кредитор, а по повод работата му на всички кредитори по производството. Ако се дължи окончателно възнаграждение, то би следвало да се дължи от всички кредиторе, а не от конкретни, защото аз не съм била адвокат на този кредитор, а съм имала качество на синдик на всички кредитори, които са по производството. Но когато този кредитор сам определя това възнаграждение да бъде изплатено единствено и само от него, естествено невиждам пречка това да се случи. След като определя конкретен способ, лично аз невиждам пречка. Не съм се разпоредила с тази сума. На мен не ми е връчено Определението. Видях по системата, че излиза Определение, тъй като сметка за разпределение влезе в сила и беше жалено пред Апелативен съд. Видях, че Определението е влязло в сила, поради степента на обжалване. В предвид това, че в банката не се изисква нарочено, ако бях отишла с Определението, че е влязло в сила в никакъв случай банката нямаше да позволи да се разпореди с тази сума и за това  помолих да ми се издаде нарочно Определение, с което да ми се разреши вече въз основа на тази влязла в сила сметка и мога да представя такъв съдебен акт, но той още не ми е връчен, аз го виждам само по системата. Само с разпечатка и само по системата е абсурд банката да ми разреши. Те искат оригиналите с подпис и печатите на съда, както и трябва да бъде, т.е. аз  не съм изпълнила тези процеси по сметката.

Сметката за разпределение макар и при влязло в сила Определение, така както е посочено от кредитора не е изпълнено и така взетото решение би могло да бъде изпълнено, тъй като разпределената сума в размер на 405 000лв. на посочения кредитор „не изплатена“ към дата на днешното събрание на кредиторите.

 

Пристъпва се към гласуване предложението на кредитора „АПС АЛФА БЪЛГАРИЯ" ЕООД.

 

АДВ.С. – Гласувам „за“ направеното от мен предложение.

 

СЪДЪТ след проведените обсъждания и гласуване обяви, че събранието на кредиторите по т.1 от дневния ред

 

 

 

 

 

Р Е Ш И:

 

ОКОНЧАТЕЛНО възнаграждение на синдика да бъде в размер на 5000лв., която сума да бъде изплатена от разпределената сума на „АПС АЛФА БЪЛГАРИЯ" ЕООД, по влязла в сила сметка за разпределение с вписване №20170111104400 одобрена, с Определение №245/12.06.2017г., постановено по т.д. /по несъстоятелност/ №17/2013г. на СсОС.

 

Поради изчерпване на дневния ред СЪДЪТ закри събранието в 14.22 часа.