Определение по дело №1048/2023 на Административен съд - Пловдив

Номер на акта: 1224
Дата: 16 май 2023 г.
Съдия: Николай Христов Ингилизов
Дело: 20237180701048
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 24 април 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 1224/16.5.2023г.

 

Административен съд – Пловдив, I отделение, IХ състав в закрито заседание на петнадесети май две хиляди двадесет и трета година, като разгледа докладваното от съдията – докладчик Николай Ингилизов административно дело № 1048 по описа на съда за 2023 г., намери за установено следното:

Делото е образувано по жалба на Ц.М.И., чрез адв.Н.А. срещу Заповед ЧР-03-21/30.03.2023 г. на Министъра на правосъдието, с която е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ и е прекратено служебното правоотношение на жалбоподателя – лекар по дентална медицина в Затвора Пловдив.

След служебна проверка на жалбата, съдът намира, че делото е подведомствено, местно и родово подсъдно на Административен съд – Пловдив.

При проверка на жалбата съдът установи, че същата е допустима и са налице процесуалните предпоставки, като липсват процесуални пречки за разглеждане на делото в открито съдебно заседание.

Следва да бъдат дадени указания за доказателствената тежест, както и да се уважат доказателствените искания в жалбата за представяне на исканите писмени доказателства от ответника.

На основание чл. 178, ал. 1 от АПК и във връзка с чл. 145, ал. 3 от ГПК съдът следва да прикани страните към споразумение.

Водим от гореизложеното и на основание чл. 157, ал. 1 от АПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приканва страните към сключване на споразумение пред съда.

Конституира като страни по делото Ц.М.И., чрез адв.Н.А. *** - жалбоподател и Министър на правосъдието – ответник и насрочва делото за разглеждане в открито съдебно заседание, което ще се проведе на 07.06.2023 г. от 15.00 ч., за която дата и час да бъдат призовани страните.

Указва на ответника, че:

- е негова тежестта да установи съществуването на фактическите основания, посочени в обжалвания административен акт, и изпълнението на законовите изисквания при издаването му;

- в срок до насроченото съдебно заседание може да представи писмен отговор по жалбата и да посочи доказателства, като приложи писмените такива, с които разполага.

Указва на жалбоподателя, че следва да докаже твърденията си в жалбата.

Призовките, съобщенията и съдебните книжа, ведно с приложенията към тях, да бъдат изпращани на страните преимуществено чрез Единния портал за електронно правосъдие или чрез Системата за сигурно електронно връчване, в случай че същите са регистрирани в нея.

          Копие от определението да се изпрати на страните. Същото е по хода на делото и не подлежи на обжалване.

                            

                                                          СЪДИЯ :