Решение по дело №77/2009 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 245
Дата: 13 юли 2009 г.
Съдия: Георги Георгиев Йовчев
Дело: 20093100800077
Тип на делото: Фирмено дело
Дата на образуване: 3 юни 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

номер  245  /  13.07.2009 г.    година 2009,              град  ВАРНА,

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ВАРНЕНСКИЯТ  ОКРЪЖЕН СЪД,                       ФИРМЕНО ОТДЕЛЕНИЕ,

на    13.07.  2009 г.                                                      година 2009 

в закрито съдебно заседание в състав:

 

                                                          ОКРЪЖЕН  СЪДИЯ: Г.Й.

 

като разгледа  докладваното от съдията

фирмено дело No 77/2009   год.,

за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 489 от отм. ГПК(1952г ) на осн. чл. 540 вр. пар. 2 ал.1  от ПЗР на ГПК(2007) .

Постъпило е искане от членовете на управителния съвет на новоучреденото сдружение с нестопанска цел, с наименование "РОДИТЕЛСКО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ ДЕЛФИНЧЕ”,  със седалище гр. Варна, за вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, воден при Варненски окръжен съд.

Представени са изискуемите от закона документи: Протокол от учредителното събрание, на което е взето решение за създаване на сдружението; устав, съдържащ разпоредбите, изисквани от чл.20 от ЗЮЛНЦ; копия от документ за самоличност на представляващия сдружението; доказателство, че управлението на сдружението се намира на заявения адрес; доказателства за внесена държавна такса; удостоверение за уникалност на наименованието; образец от подписа на лицето, представляващо сдружението. Целите и задачите на сдружението не противоречат на законите в РБ.

С оглед представените доказателства, съдът намира искането за регистрация за основателно, поради което и на основание чл.18, ал.1 от ЗЮЛНЦ и Наредба № 14/1991г. на Министерство на правосъдието за водене и съхраняване на регистрите за вписванията,

 

           

             Р Е Ш И :

 

ДА СЕ ВПИШЕ в регистър № 5 за юридическите лица с нестопанска цел, воден при Варненски окръжен съд, сдружение с нестопанска цел "РОДИТЕЛСКО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОБЕДИНЕНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ ДЕЛФИНЧЕ", със:

СЕДАЛИЩЕ: гр. Варна.

АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ: БУЛ. РЕПУБЛИКА,

ВИД ДЕЙНОСТ, съгласно чл.2 от ЗЮЛНЦ - дейност в обществена полза.

ЦЕЛ на сдружението: Обединяване па усилията па родителите, учителите и общественост с тези на   държавни и общински органи за подпомагане на учебното дело и усъвършенстване на материалната база не детското заведение;  подпомагане развитието на обучението и възпитанието в ОБЕДИНЕНО ДЕТСККО ЗАВЕДЕНИЕ ДЕЛФИНЧЕ и съдействие за издигане на социалния статус на преподавателите и възпитаниците му както и популяризиране на формите, методите и резултатите от обучението и възпитанието; да разработва и реализира проекти за детското заведение;  да   съдейства и организира набирането на ресурси за нуждите на детското заведение, да организира дарителски и спонсорски кампании;  да проучва, предлага и съдейства за внедряването на ефективни методологии и техники за  отглеждането и развитието на децата от детското заведение;  да съдейства, подпомага и   организира по -ефективно комуникацията с родителите;  подпомагане и социална   интеграция на деца със специални образователни потребности.

СРЕДСТВА за постигане на целта: организиране кампании за набиране на средства, дарения и спонсорство; разработва тематични програми и проекти за подобряване на материалната база и   методологията на работа в ОДЗ ДЕЛФИНЧЕ;  подпомага усъвършенстването на   преподавателския състав на ОДЗ ДЕЛФИНЧЕ с информация, обучение и участие във   форуми; сътрудничи с други организации със сходни цели и дейности;  партнира с   общински и държавни институции; разработва и поддържа интернет сайт на ОДЗ ДЕЛФИНЧЕ;  извършва и други дейности, разрешени от закона.   

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ:  Организира кампании за набиране на средства, дарения, и спонсорство;   разработва тематични програми и проекти за подобряване на материалната база   и  методологията на работа в ОДЗ ДЕЛФИНЧЕ;  подпомага усъвършенстването но   преподавателския състав на одз делфинче с информация, обучение и участие във   форуми;   сътрудничи с други организации със сходни цели и дейности;  партнира с общински и държавни институции;  разработва и поддържа интернет   сайт на ОДЗ ДЕЛФИНЧЕ;  извършва и други дейности, разрешени от закона.  

ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ: Общо събрание, Управителен съвет  

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО: Сдружението се представлява от Председател на управителния съвет - П.Г.Д. ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЕГН **********,***

РЕШЕНИЕТО подлежи на вписване по реда на ГПК.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ОКРЪЖЕН  СЪДИЯ: