Определение по дело №258/2022 на Административен съд - Кюстендил

Номер на акта: 381
Дата: 22 август 2022 г.
Съдия: Галина Атанасова Стойчева
Дело: 20227110700258
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 28 юли 2022 г.

Съдържание на акта

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е № 381

                                   гр.Кюстендил, 22.08.2022год.

                                     В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Административен съд – Кюстендил, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори  август  през  две  хиляди  двадесет и втора година в състав:

                                                   Административен съдия: ГАЛИНА  СТОЙЧЕВА              като разгледа  докладваното  от  съдията  адм. дело  № 258 по описа за 2022год.,  за да се произнесе, взе предвид:

Производството по делото е образувано по жалба на Т.К.Х. ***,  срещу „влязъл в сила ПУП за регулация и застрояване на местност „Белия камък“ в землището на община Кюстендил“. Оспорващият сочи, че е собственик на УПИ ІІІ-85,863, както и основанието за оспорване  по чл.146, т.3 от АПК, като прави искане за отмяна на ПУП.

С  разпореждане  № 844/29.07.2022г., съдът е оставил без движение жалбата с указания до жалбоподателя за отстраняване на констатирани  нередовности  на същата, като е изискал от Община Кюстендил да представи заверено копие от административната преписка по приемането на ПУП – ПРЗ на местността „Белия камък“.

Във връзка с указанията в съдебния акт е постъпило уточнение с вх. № 3317/08.08.2022г.   от   адв. А.И.А като пълномощник на жалбоподателя Т.К.Х.  с  приложени  към него пълномощно и договор за правна защита и съдействие, а с писмо изх. № 11-03-1274/04.08.2022г. на кмета на Община Кюстендил  е изпратена административната преписка.

С оглед участието на пълномощника на оспорващия, съдията-докладчик намира, че са налице основанията за отвод по чл.22, ал.1, т.6 от ГПК  – наличие на обстоятелства, които могат да породят основателно съмнение в неговото безпристрастие. Процесуалното поведение на адв. А. по множество дела по описа на Административен съд – Кюстендил, в които е участвал, е съпроводено с неоправдана, но публично заявена и трайно поддържана позиция за некомпетентност и непочтеност на магистратите от съда, както и с негативно отношение  спрямо съдебната институция.  Горното  поведение  на адвоката ескалира в началото на м. юни 2022г.,  когато  същият  нахлу  в зоната с ограничен достъп в съдебната сграда и прояви вербална агресия  спрямо съдиите от Административен съд – Кюстендил, включително спрямо съдията-докладчик по делото.   По повод  действията  на адв. А А., председателят на Административен съд – Кюстендил  сезира със сигнал изх. № 94/02.06.2022г., председателя на АК – Кюстендил с копия до председателя на Висшия адвокатски съвет и  Районна прокуратура – Кюстендил,  във  връзка  с  който сигнал  компетентните органи  провеждат надлежни проверки.

Изложените  обстоятелства  мотивират съдията – докладчик  да  се отведе  от разглеждането на делото, а последното следва да се докладва на председателя на съда за определяне на друг съдия – докладчик.

Водим от горното и на осн. чл.22, ал.1, т.6 от ГПК вр. с чл.144 от АПК, съдът

                                                    О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

            ОТВЕЖДА се съдия Галина Стойчева от разглеждането на адм. дело                 № 258/2022год.  по  описа на Административен съд - Кюстендил.

            Делото да се докладва на председателя за определяне на друг съдия-докладчик.

            Определението не подлежи на обжалване.           

 

                                                                       Административен съдия: