Решение по дело №20442/2019 на Районен съд - Варна

Номер на акта: 344
Дата: 24 януари 2020 г. (в сила от 14 февруари 2020 г.)
Съдия: Виолета Тодорова Кожухарова
Дело: 20193110120442
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 декември 2019 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

344/24.1.2020г.

гр. Варна

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

         ВАРНЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ, тридесет и пети състав, в открито съдебно заседание, проведено на четиринадесети януари, две хиляди и двадесета година, в състав:

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ВИОЛЕТА КОЖУХАРОВА

 

         при участието на секретаря Олга Желязкова, като разгледа докладваното от съдията гр. д. 20442 по описа на Варненски районен съд за 2019 год., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ решение № 1530/12.04.2018 г. по гражданско дело № 976/2018 г. по описа на Варненски районен съд, 48 състав, в частта касаеща упражняването на родителските права по отношение на детето Л. А. Л., ЕГН **********, на основание чл. 59, ал. 9 СК, като УТВЪРЖДАВА постигнатото между А.Л.К., ЕГН **********, с адрес: *** и Й.Д.Д., ЕГН **********, с адрес: ***, *, в качеството им на родители на детето Л. А. Л., ЕГН **********, споразумение по реда на чл. 127, ал. 1 СК, както следва:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето Л. А. Л., ЕГН **********, родено на *** г., на майката Й.Д.Д., ЕГН **********.

 

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Л. А. Л., ЕГН ********** при майката Й.Д.Д., ЕГН **********, на адрес: ***, *.

 

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между бащата А.Л.К., ЕГН ********** и детето Л. А. Л., ЕГН **********, а именно:

ü  всяка втора и четвърта събота, и неделя от месеца - от 12.00 часа в събота, с преспиване, до 18.00 ч. в неделя;

ü  всяка нечетна година - дните, които са обявени за официални празници във връзка с Коледа и Великден, първите пет дни от Коледната и пролетната ваканция на учениците;

ü  всяка четна година - дните, които са официални празници във връзка с Нова година, както и през м. май, последните пет дни от Коледната и пролетната ваканция на учениците;

ü  на рождения ден на бащата - * - от 12 часа до 18 часа;

ü  30 дни през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката.

 

ОСЪЖДА А.Л.К., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплаща в полза на детето Л. А. Л., ЕГН **********, действащо със съгласието на своята майка и законен представител Й.Д.Д., ЕГН **********,***, *, месечна издръжка в размер на 152.50 (сто петдесет и два лева и петдесет стотинки) лева, считано от датата на постановяване на решението на съда, с падеж 5-то число на месеца, за който се дължи, ведно със законната лихва за забава до датата на окончателното й заплащане, до настъпване на основание за нейното изменяване или прекратяване.

         ОСЪЖДА А.Л.К., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд - Варна, държавна такса в размер на 109.80 (сто и девет лева и осемдесет стотинки) лева, на основание чл. 7, т. 2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК.

 

         Решението подлежи на обжалване пред Варненски окръжен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: