Решение по дело №31/2009 на Районен съд - Карлово

Номер на акта: 108
Дата: 31 март 2009 г. (в сила от 31 март 2009 г.)
Съдия: Мария Димитрова Личева-Гургова
Дело: 20095320100031
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 15 януари 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

№……………..

 

Гр. Карлово, 31.03.2009 г.

 

В  ИМЕТО НА НАРОДА

 

КАРЛОВСКИ РАЙОНЕН СЪД, втори граждански състав, в публично заседание на девети март през две хиляди и девета година  в състав:

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: М. ЛИЧЕВА - ГУРГОВА

 

при секретаря П.В., като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 31по описа за 2009 г., и за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството е  по иск с правно основание чл.100 от СК.

            Подадена е молба от  С.Х.Р. ЕГН ********** *** и Н.Г.Р. ЕГН ********** ***, за прекратяване на брака им по взаимно съгласие, като се одобри споразумение по чл.101 от СК.

            Съдът, като взе предвид събраните по делото доказателства, намира за установено следното:

            От представеното удостоверение за граждански брак съдът констатира, че бракът между страните е сключен на 25.06.1996 г. С оглед на това съдът намира, че е изтекъл изискуемият се срок по чл.100 ал.2 от СК, поради което молбата е допустима.

            Депозира се лично от страните пред съда сериозното и непоколебимо взаимно съгласие за развод. Представеното споразумение по чл.101 от СК е пълно, декларира се, че са уредени всички лични и имуществени отношения, като съответно на закона и морала споразумението следва да се утвърди.

            Съдът определя окончателна държавна такса по делото в размер на 40 лева, която следва да се заплати от молителителите по равно. С.Х.Р. ще следва да внесе по сметка на КРС, в полза на държавата по бюджета на съдебната власт държавна такса в размер на 72,00 лева върху размера на дължимата издръжка. Останалите разноски по делото на основание чл.329 ал.1 изречение второ от ГПК остават в тежест на всяка от страните така, както са направени.

            Водим от горното, съдът:

 

Р   Е   Ш   И

 

            ПРЕКРАТЯВА брака между С.Х.Р. ЕГН ********** *** и Н.Г.Р. ЕГН ********** ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, както следва:

Родителските права по отношение на роденото от брака непълнолетно дете ГЕОРГИ НЕЧЕВ Р. ЕГН **********  се предоставят на бащата Н.Г.Р. ЕГН **********.

Майката С.Х.Р. ЕГН ********** ще заплаща на  Н.Г.Р. ЕГН ********** като баща и законен представител на детето ГЕОРГИ НЕЧЕВ Р. ЕГН **********  месечна издръжка в размер на 100,00 /сто/ лева считано от датата на сключване на настоящото споразумение до настъпване на законна причина за изменение или прекратяване.

 На майката се предоставя режим на свиждане и лични отношения с детето ГЕОРГИ НЕЧЕВ Р. ЕГН **********  всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10,00 часа до 20,00 часа както и един месец през лятото не съвпадащ с платеният годишен отпуск на бащата.

След прекратяването на брака съпругата С.Х.Р. ЕГН **********  ще продължи да носи брачното си фамилно име Р..

            Молителите заявяват, че придобитите по време на брака движими вещи са поделили при настъпване на  фактическата раздяла.

Декларират, че по време на брака нямат придобито недвижимо имущество, нямат влогови сметки в банки, дялове от акции, които да са предмет на бъдеща делба.

Съпрузите заявява, че след прекратяването на брака няма да си дължат издръжка един на друг.

Семейното жилище собственост на родителите на Н.Г.Р. ЕГН **********,***»Васил левски» №52, ще се ползва след развода от  Н.Г.Р. ЕГН **********.

            Разноските по бракоразводното дело ще се  поемат по равно от двамата съпрузи.

            Страните заявяват, че с така постигнатото споразумение уреждат  всички спорове и претенции помежду си във връзка с личните и имуществените отношения, създадени на основата на брака им, който се прекратява, както и всички други отношения и въпроси.

ОСЪЖДА С.Х.Р. ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на КРС, полза на държавата по бюджета на съдебната власт, държавна такса в размер на 20,00(двадесет) лева.

ОСЪЖДА Н.Г.Р. ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на КРС, полза на държавата по бюджета на съдебната власт, държавна такса в размер на 20,00(двадесет) лева.

ОСЪЖДА С.Х.Р. ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на КРС, в полза на държавата по бюджета на съдебната власт, държавна такса върху присъдената издръжка  в размер на 72,00 (седемдесет и два) лева.

РЕШЕНИЕТО е окончателно.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: