Решение по дело №551/2019 на Районен съд - Айтос

Номер на акта: 247
Дата: 14 ноември 2019 г. (в сила от 14 април 2020 г.)
Съдия: Мария Дучева
Дело: 20192110100551
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 4 юни 2019 г.

Съдържание на акта

Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е 

град Айтос, 14.11.2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

АЙТОСКИ РАЙОНЕН СЪД, четвърти граждански състав, в публично съдебно заседание на 30.10. 2019 /тридесети ОКТОМВРИ две хиляди и деветнадесета година/, в състав:

                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ДУЧЕВА

при секретаря: Яна Петкова

като разгледа докладваното от Съдията гр.дело №551 по описа на Съда за 2019 година, за да се произнесе, съобрази следното:

Предявени са искове с правно основание- чл.127а, ал.2 СК вр.чл.45, ал.1 ЗБЛД и по чл.127а, ал.2 СК вр.чл.76, т.9 ЗБЛД .

Съдът е сезиран с молба от А.К.Ш., ЕГН ********** пост.адрес ***, като майка и законен представител на малолетните  С. М.Ю., ЕГН **********, Ф. М.Ю., EГH **********, Е. М.Ю., ЕГН **********, и Е.М.Ю., ЕГН **********, чрез адв.С. И. С., адрес *** против: М.Е.Ю., ЕГН **********, излежаващ ефективна присъда „Лишаване от свобода" в *** затвор, с адрес ***.

……………………

            Водим от изложените съображения , съдът  

Р  Е Ш  И  :

РАЗРЕШАВА да се издаде паспорт за задгранично пътуване на децата С. М.Ю., ЕГН **********, Ф. М.Ю., EГH **********, Е. М.Ю., ЕГН **********, и Е.М.Ю., ЕГН **********, всички с пост.адрес: ***, без да е необходимо за това съгласието на бащата М.Е.Ю., ЕГН: **********.

РАЗРЕШАВА на децата С. М.Ю., ЕГН **********, Ф. М.Ю., EГH **********, Е. М.Ю., ЕГН **********, и Е.М.Ю., ЕГН **********, всички с пост.адрес: *** в продължение на пет години, считано от издаване на задграничните паспорти, да пътуват до Република Турция и обратно до РБългария, придружавана от майка си А.К.Ш., ЕГН ********** пост.адрес ***, с цел лечение и туризъм, през установените от МОН в Р. България училищни ваканции – зимна и пролетна за период до 5 /пет/ дни  и общо 20 / двадесет /дни през лятната ваканция, извън периодите, когато децата осъществяват лични контакти с бащата М.Е.Ю., ЕГН: **********, без да е необходимо за това съгласието му.

ОСЪЖДА на осн.чл.78, ал.1 ГПК ответникът  М.Е.Ю., ЕГН: **********, адрес *** да заплати на А.К.Ш., ЕГН ********** адрес *** направените по делото разноски в размер на 325 лева, от които 300лева за адвокатско възнаграждение и 25лева-ДТ за образуване на дело.

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните, пред Окръжен съд-Бургас.

 

                                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ………..