Определение по дело №144/2019 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 237
Дата: 7 февруари 2019 г.
Съдия: Катя Веселинова Арабаджиева
Дело: 20197170700144
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 6 февруари 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

237

гр. Плевен , 7.02.2019  г.

 

Административен съд-гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на седми февруари  две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                                   

                                                            Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №144 по описа  на Административен съд-Плевен за 2019 год.  и за да се произнесе, взе предвид следното:

Делото е образувано въз основа на искова молба от Г.Ц.И. ***, с ЕГН ********** и съдебен адрес ***, адв.Васил Стойчев, чрез пълномощник адв.Васил Стойчев, против Министерство на вътрешните работи с адрес гр.София, ул „6-ти септември“ №29, представлявано от Министъра на вътрешните работи, на основание чл.1, ал.1 от ЗОДОВ и чл.86 от ЗЗД.

С оглед преценка за допустимост на исковата молба на основание чл.204, ал.1 от АПК, от Върховен административен съд-София следва да се изиска и приложи към настоящото дело адм.дело №13286/2015 год. по описа на ВАС.

В исковата молба са направени две доказателствени искания-за разпит на двама свидетели и за назначаване на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Ищецът следва в  7(седем) дневен срок от съобщението да посочи трите имена на исканите свидетели и за какви обстоятелства ще свидетелстват. След постъпване на уточнението от ищеца, копие от исковата молба следва да се изпрати на ответника, за становище в 7(седем) дневен срок по искането за разпит на свидетели и за назначаване на комплексна експертиза.

Воден от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ИЗИСКА и приложи към настоящото дело адм.дело №13286/2015 год. по описа на ВАС.

УКАЗВА на ищеца в  7(седем) дневен срок от съобщението да посочи трите имена на исканите свидетели и за какви обстоятелства ще свидетелстват. 

След постъпване на уточнението от ищеца, копие от исковата молба ДА СЕ ИЗПРАТИ на МВР-София, за становище в 7(седем) дневен срок от съобщението, по искането за разпит на свидетели и за назначаване на комплексна експертиза.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване, препис от същото да се изпрати на страните. Съобщението за ищеца да се изпрати чрез адв.Стойчев на посочения съдебен адрес съобразно заявеното искане в исковата молба.

 

  СЪДИЯ: