Споразумение по дело №1215/2019 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 69
Дата: 28 ноември 2019 г. (в сила от 28 ноември 2019 г.)
Съдия: Иваничка Димитрова Славкова
Дело: 20193100201215
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 6 ноември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

   П Р О Т О К О Л

№69/28.11.2019г.

 

 

 

 

28.11.2019 г.                                                                                             град Варна

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД                                     Наказателно отделение

На двадесети и осми ноември                          две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАНИЧКА СЛАВКОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: П.Н.Л.Т.

 

 

 

при секретар НЕЛИ КОВАЧЕВА

и с участието на прокурор МИЛЕН СТАВРЕВ

сложи за разглеждане докладваното от съдия Славкова

НОХД № 1215 по описа за 2019 година

 

На именното повикване в 09:00 часа се явиха:

 


Подс. Л.А.К. – редовно призован, явява се лично и с адв. Ал. А. – редовно упълномощен и приет от съда от днес.

Подс. В.Ч. – редовно призован, води се от РД „Охрана“ Варна и с адв.С.С., редовно упълномощен и приет от съда от днес.

Подс. М.К. – редовно призован, води се от РД „Охрана“ Варна. За него се явява служебно назначения на ДП защитник адв. Е.Д..

За него се явява и адв. Шивачев- редовно упълномощен и приет от съда от днес.

 

Съдът, с оглед редовното упълномощаване от подс. К. на адв. Шивачев, намира, че следва да освободи адв. Д. от съдебната зала, поради което и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Освобождава адв. Д. от съдебната зала.

 

Явява се преводач К.Г. – от агенция „Лингва експрес“ ЕООД.

 

Прокурорът: Няма пречки по даване ход на делото. Моля да се даде ход на делото.

Адв. А.: Да се даде ход на делото.

 

Адв. С.: Да се даде ход на делото.

Адв. Шивачев: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в съдебно заседание, тъй като се явяват всички лица по чл. 247б от НПК, съгласно разпореждането за насрочване на разпоредително заседание, поради което и

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ

 

Съдът, с оглед на обстоятелството, че двама от подсъдимите са чужди граждани, следва да им се назначи преводач от румънки на български и от български на румънски, поради което и

О П Р Е Д Е Л И:

НАЗНАЧАВА за преводач от румънски на български и обратно на подс. Ч. и К. - К.Г. от агенция „Лингва експрес“ ЕООД.

 

Снема се самоличността на преводача:

К.Г. – на 51 години, румънка, с висше образование, без родство с подсъдимите, ЕГН: **********.

 

СЪДЪТ ПРЕДУПРЕЖДАВА преводача за наказателната отговорност по чл. 290, ал. 2 от НК. Същата обещава да даде точен и верен превод.

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.: Това е един и същи език  и аз нямам проблем да се извършва преводът на румънски език. Разбрал съм машинния превод. Запознат съм с всички документи.

Съдът пристъпва към снемане на самоличността на подсъдимите:

ПОДС. Л.А. КЕРЕМДЧИЕВ: роден на *** год. в гр. Враца, живущ ***, български гражданин, с висше образование, не работи, неосъждан, ЕГН **********;

ПОДС. М.К. /MIHAIL COJOCARU/: pоден на 20.09.1967 г., л.к. *********, молдовско гражданство, постоянен адрес ***«Алеко Русо» № 18, бл.1, ап.96, неосъждан.

ПОДС. В.Ч. /VITALIE CUIMACENCO/: pоден на 27.10.1979 г. в Молдова, румънски гражданин, лична карта № ********, ************, издадена на 12.01.2012 год., адрес ***, неосъждан.

 

Председателят на състава провери връчени ли са преписите и съобщенията по чл. 247б от НПК и констатира, че са връчени в срок.

           

Председателят на състава разясни правата по НПК на явилите се лица, последствията от влязло в сила определение по въпросите на чл. 248, ал. 1, т. 3 НПК, както и че подсъдимите Ч. и К. имат право да искат в превод актовете на съда на техния език, както и да откаже писмен превод на основание чл. 55 ал. 3 от НПК.

 

            На основание чл. 274, ал. 1 от НПК СЪДЪТ разясни на страните правото им на отвод. Искания в тази насока не постъпиха.

 

СЪДЪТ пристъпва към изслушване на лицата по чл. 247б, ал. 1 и 2 от НПК по всички въпроси, посочени в чл. 248, ал. 1 от НПК.

 

Прокурорът: Уважаема г-жо съдия, делото е подсъдно на ВОС.

Не са налице основания за прекратяване и спиране на наказателното производство. Не са допуснати на ДП съществени отстраними процесуални нарушения, довели до ограничаване на правата на обвиняемите и на пострадалите

По т. 4 относно налице са основания за разглеждане на делото по реда на особените правила, обсъдихме със защитата възможност за споразумение, което е подготвено и ще Ви представим с конкретните параметри.

Не са налице основания за разглеждане на делото при закрити врати на делото, за назначаване на резервен защитник и съдия.

По т. 6 няма основания за промяна по МНО.

Нямам искания за събиране на нови док-ва.

Считам, че може ако одобрите споразумението днес да приключи заседанието.

Адв. А.: Уважаема г-жо Председател, делото е подсъдно на ВОС.

Не са налице основания за прекратяване и спиране на наказателното производство. Не са допуснати на ДП съществени отстраними процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите и на пострадалите

Присъединявам се към казаното от ВОП. Постигнали сме споразумение.

Не са налице основания за разглеждане при закрити врати, привличането на резервен съдия или заседател, вещо лице, преводач или тълковник и извършване на съдебно-следствени действия по делегация.

По т. 6 няма основания за промяна по МНО към настоящия моментна подсъдимите.

Нямам искания за събиране на нови док-ва.

Моля да разгледате в днешно с.з. делото, ако одобрите постигнатото споразумение.

Адв. С.: Аз изцяло се придържам по казаното от колегата по въпросите по чл. 248 ал. 1 от НПК. Желанието на моя подзащитен е за сключване на споразумение.

Адв. Шивачев: Изцяло поддържам становището на адв. А. и желанието на моя подзащитен е за сключване на споразумение.

 

Подсъдимият К.: Запознат съм с всички материали по делото. Нямам възражения за нищо и нямам възражения затова, че съм привлечен задочно като обвиняем. Запознат съм с правата си и с обв. акт, където са изложени всички обстоятелства, срещу които нямам възражение.

Адвокатът ми обясни всичко. Желая да бъде сключено споразумение.

 

Подсъдимият Ч.: Поддържам казаното от адвоката си. Запознат съм с правата си и с това, че мога да искам превод на документи на моя език. Желая да сключа споразумение.

 

Подсъдимият К.: Поддържам казаното от адвоката ми.

 

Съдът, като взе предвид становищата на участниците и на лицата по чл. 247б от  НПК прецени, че са налице всички положителни предпоставки от точка 1 до точка 8 на чл. 248 ал. 1 от НПК, установи следното:

Делото е подсъдно на Варненски окръжен съд.

Не се установи основание за прекратяване или спиране на наказателното производство.

Не са налице допуснати на ДП съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на подсъдимите. За горното съдът прави извод, както от заявеното от страните в съдебно заседание, които не намират нарушение в процедурите, проведени на досъдебната фаза, така и от личното заявление на К., който участва за първи път в съдебна процедура при второто разглеждане на делото, но същевременно с разпореждането на съда са му разяснени подробно всички права, които има в качеството си на подсъдим, вкл. и правата му като лице, което не владее български език освен правото на превод в съдебно заседание, да иска превод на всеки един документ, който счита за важен и относим. Подсъдимият К. не прави възражение срещу задочно проведената по отношение на него процедура, а именно привличането като обвиняем задочно, както и проведеното задочно ДП по отношение на него. В този смисъл съдът счита, че не е допуснато на ДП фаза нарушение, което да налага прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокурора за отстраняване на нарушение.

Същевременно, предвид изявлението на страните и представеното в писмен вид споразумение, съдът намира, че не са налице пречки делото да се разгледа по реда на особените правила, а именно по реда на Глава 29 от НПК.

Към този момент не са налице основанията за разглеждане на делото при закрити врата, привличане на резервен съдия или резервен заседател, вещо лице, тълковник и извършване на съдебно-следствени действия по делегация, както и назначаване на преводач, тъй като такъв вече е назначен.

За взетите мерки за процесуална принуда по отношение на подсъдимите, съдебният състав намира, че не налага  тяхното изменение.

По делото не се направиха искания за събиране на нови доказателства.

Доколкото е направено искане за приключване на делото  по реда на особените правила на основание чл. 252, ал.1 от НПК, делото може да бъде разгледано незабавно по реда на глава 29 от НПК след провеждане на Разпоредително заседание, като следва да участват в заседанието прокурорът, тримата подсъдими и тримата им защитници.

Поради изложеното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

1.  Делото е подсъдно на Окръжен съд - Варна;

2. Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство;

3. По делото не е допуснато на досъдебното производство отстранимо съществено нарушение на процесуални правила, което да е довело до ограничаване на процесуалните права на подсъдимите и на пострадалите;

4. Налице са основания за разглеждане на делото по реда на особените правила на НПК – Глава 29 от НПК – чл.381 и сл. от НПК.

 5. Няма основание делото да се разглежда на при закрити врати, да се привличането на резервен съдия или съдебен заседател, вещо лице, преводач, или тълковник и да се извършват съдебно следствени действия по делегация;

6. Потвърждава мерките за неотклонение по отношение на тримата подсъдими.

7. Няма искания и не се налага събирането на нови доказателства на този етап от производството.

8. НАСРОЧВА разглеждане на делото по реда на 29 ГЛАВА от НПК за незабавно разглеждане

Настоящото определение по т. 3 и т. 6 подлежи на обжалване в седмодневен срок пред АС-Варна по реда на глава ХХІІ от НПК

 

На основание чл.252, ал. 1 от НПК производството по делото продължава по реда на глава 29 от НПК.

 

Докладва се внесено споразумение по реда на чл.384 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Ще ви бъде представено споразумението от адв. А., като сме го обсъдили предварително с всички страни. Моля да го одобрите, като същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. А.: Между защитата, подсъдимите и ВОП след обсъждане достигнахме до еднозначен извод за прекратяване на НП след сключване на  споразумение, поради което и Ви представям същото в писмен вид с конкретните параметри.

АДВ. ШИВАЧЕВ: Моля да одобрите постигнатото споразумение.

 

АДВ. С.: Моля да одобрите постигнатото споразумение.

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.: Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Запознат съм с текста на споразумението, разбирам смисъла на същото, както и последиците от него. Съгласен съм с настоящото споразумение и доброволно го подписвам.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Ч.: Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Запознат съм с текста на споразумението, разбирам смисъла на същото, както и последиците от него. Съгласен съм с настоящото споразумение и доброволно го подписвам. Не желая превод на споразумението, както и на окончателния съдебен акт във връзка със споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.: Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Запознат съм с текста на споразумението, разбирам смисъла на същото, както и последиците от него. Съгласен съм с настоящото споразумение и доброволно го подписвам.  Запознат съм с всички права и не правя възражения за това, че съм привлечен като обвиняем задочно. Нямам претенции, че са ми нарушени правата по този начин, тъй като преди насрочване на делото съм се запознал с док-вата, както и с връчения ми ОА в превод на румънски език. Не желая превод на споразумението, както и на окончателния съдебен акт във връзка със споразумението.

 

СЪДЪТ, като взе предвид постъпилото писмено споразумение за решаване на делото в съдебното производство по реда на чл.384 ал.1 НПК, становищата на страните и материалите по досъдебно производство № 218/2018 год. по описа на РУ-Аксаково при ОД на МВР-Варна

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВПИСВА в съдебния протокол следното съдържание за окончателно

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство

по НОХД № 1215/ 2019г., по описа на Варненския окръжен съд

/ДП № 218/2018 / г. на РУ-Аксаково при ОД на МВР - Варна/ по реда на чл.381-384 от НПК

 

 

І. СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО:

 - за обвинението – прокурор Милен Ставрев в Окръжна прокуратура- Варна.

 - за защитата –  адвокат А. ***, като защитник на подс. К.

- за защитата – адвокат С. ***, като защитник на подс. Ч..

- за защитата – адвокат Ш.при АК- Варна, като защитник на подс. К..

 

II. ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО:

Настоящото споразумение е по наказателното производство по НОХД №  1215/2019 г., образувано във Варненски окръжен съд на  06.11.2019 г.  по внесен обвинителен акт на 06.11.2019  г. по Досъдебно производство № 218/ 2018 г. по описа на  РУ-Аксаково, срещу подсъдимите:

Л.А.К., роден на *** ***, българин, с българско гражданство, с висше образование,  неосъждан, не работи, ЕГН **********.

М.К. род.*** год., л.к *********, молдовско гражданство, постоянен адрес ***, неосъждан.

В.Ч.  род.***г. в Молдова, румънски гражданин, лична карта № ********, ************, издадена на 12.01.2012г, адрес ***, неосъждан.                                                         

III. СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО:

Страните се споразумяха за следното:

I. Приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, подсъдимият Л.А.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354в ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК, за това, че:

В периода 01-13.07.2018г. в с. Кичево, общ.Аксаково, обл.Варна, в съучастие като съизвършител с М.К. – отглеждали растения от рода на конопа - 482 броя пластмасови кофички марихуана в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. Л.А.К.  се признава за виновен и приема да му бъдат наложени на основание чл. 354в ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.54 от НК наказания -Лишаване от свобода” за срок от 2 /две/ години и „Глоба“ в размер на 5000 /пет хиляди/ лева.                Страните приемат за безспорно установено, че с деянието си подсъдимият Л.А.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354 а ал.2 вр.ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК, за това,че:

 В периода 01-13.07.2018 г. в с.Кичево, общ.Аксаково, обл.Варна, в съучастие като съизвършители с М.К. и В.Ч. без надлежно разрешително произвели и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество марихуана: 14 138,75 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 8,25%, 15,97 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,72%, 169,9 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,36%, 170,86 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 1,34%, 130,17 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 7,52%, в големи размери на обща стойност 87 753,90 лева.

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. Л.А.К.  се признава за виновен и приема да му бъдат наложени на основание чл. 354а ал.2, вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2, вр. чл.54  от НК наказания -Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години и „Глоба“ в размер на  10000 /десет хиляди/ лева.

Страните приемат за безспорно установено, че с деянието си подсъдимият Л.А.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.339 ал.2 вр.ал.1 от НК, за това, че :                                                                                                                                              - на 13.07.2018г. в с. Кичево, общ.Аксаково, обл.Варна, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие в голямо количество - 40 броя патрони калибър 5,65 ММ/22LR, 38 броя патрони калибър 6,35 мм, 30 броя патрони калибър 7,65 мм, 100 броя патрони калибър 7,62х39 мм, 4 броя халостни патрони калибър 7,62х39 мм, 3 броя патрони калибър 7,62х54 мм, 6 броя патрони калибър 9х18 мм, 2 броя халостни патрони калибър 9х18, 1 брой стоп патрон калибър 9х18 мм, 4 броя патрони калибър 7,62х25 мм, без да има за това надлежно разрешение

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. Л.А.К.  се признава за виновен и приема да му бъде наложено на основание чл. 339 ал.2 вр.ал.1 вр. чл.54 от НК наказание -Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години.

 

На основание чл.23 ал.1 от НК подс. Л.К. приема да търпи най-тежкото наказание , а именно - „Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години, което на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено с изпитателен срок от 5 /пет/години и на основание чл. 23, ал. 3 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло наказанието „Глоба“ в размер на 10000 /десет хиляди/ лева.                                                                                                                           Страните приемат, че няма да се възлагат възпитателни грижи в изпитателния срок.

От деянието не са причинени съставомерни щети.                                              На основание чл.59, ал.1 от НК да се зачете времето, през което подс.Л.К. е бил задържан по ЗМВР, на основание чл.64, ал.2 от НПК и с МНО „Задържане под стража“ и „Домашен Арест“, считано от 13.07.2018 год. до 14.08.2018 г.

 

II. Приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, подсъдимият  М.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354в ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК, за това, че:

В периода 01-13.07.2018г. в с.Кичево, общ.Аксаково, обл.Варна, в съучастие като съизвършител с Л.А.К. отглеждали растения от рода на конопа - 482 броя пластмасови кофички марихуана в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. М.К. се признава за виновен и приема да му бъдат наложени на основание чл. 354в ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.54 от НК наказания -Лишаване от свобода” за срок от 2 /две/ години и „Глоба“ в размер на 5000 /пет хиляди/ лева.           

Приемат за безспорно установено, че с деянието си обвиняемият М.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354 а ал.2 вр.ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК, за това,че:  

В периода 01-13.07.2018 г. в с. Кичево, общ. Аксаково, обл. Варна, в съучастие като съизвършители с Л.А.К. и В.Ч., без надлежно разрешително произвели и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество марихуана: 14 138,75 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 8,25%, 15,97 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,72%, 169,9 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,36%, 170,86 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 1,34%, 130,17 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 7,52%, в големи размери на обща стойност 87 753,90 лева

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                  

За гореописаното престъпление, подс. М.К. род. *** г. се признава за виновен и приема да му бъдат наложени на основание чл. 354а ал.2, вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2, вр. чл.54 от НК наказания -Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години и „Глоба“ в размер на  10000 /десет хиляди/ лева.            

Приемат за безспорно установено, че с деянието си обвиняемият М.К. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.339 ал.2 вр.ал.1 от НК, за това, че:                              -

На 13.07.2018 г. в с. Кичево, общ. Аксаково, обл. Варна, държал боеприпаси за огнестрелно оръжие  42 броя патрони калибър 6,35 мм, без да има за това надлежно разрешение.

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. М.К. се признава за виновен и приема да му бъде наложено на основание чл. 339 ал.2 вр.ал.1 вр. чл.54 от НК наказание -Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години.

 

На основание чл.23 ал.1 от НК подс. М.К. приема да търпи най-тежкото наказание , а именно - „Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години, което на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено с изпитателен срок от 5 /пет/години и на основание чл. 23, ал. 3 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло наказанието „Глоба“ в размер на 10000 /десет хиляди/ лева.                                                               

Страните приемат, че няма да се възлагат възпитателни грижи в изпитателния срок.

От деянието не са причинени съставомерни щети.                                             

На основание чл.59, ал.1 от НК да се зачете времето, през което подс.М.К. е бил задържан по ЗМВР, на основание чл.64, ал.2 от НПК и с МНО „Задържане под стража“ считано от 24.10.2019 год. до 28.11.2019 г.

III. Приемат за безспорно установено, че с деянието си подс. В.Ч. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.354 а ал.2 вр.ал.1 вр.чл.20 ал.2 от НК, за това,че:        

 В периода 01-13.07.2018г. в с. Кичево, общ.Аксаково, обл. Варна, в съучастие като съизвършители с Л.А.К. и М.К. без надлежно разрешително произвели и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество марихуана: 14 138,75 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 8,25%, 15,97 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,72%, 169,9 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 3,36%, 170,86 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 1,34%, 130,17 грама с активен компонент тетрахидроканабинол 7,52%, в големи размери на обща стойност 87 753,90 лева

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                                   За гореописаното престъпление, подс. В.Ч. се признава за виновен и приема да му бъде наложено на основание чл. 354а ал.2, вр. ал.1 вр. чл.20, ал.2, вр. чл.54 от НК наказание Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ години, което на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено с изпитателен срок от 5 /пет/години, както наказание „Глоба“ в размер на 10000 /десет хиляди/ лева.                                                                                   

Деянието е осъществено при форма на вината – пряк умисъл.                       

Страните приемат, че няма да се възлагат възпитателни грижи в изпитателния срок.

От деянието не са причинени съставомерни щети.                                             

На основание чл.59, ал.1 от НК да се зачете времето, през което обв.В.Ч. е бил задържан по ЗМВР, на основание чл.64, ал.2 от НПК и с МНО „Задържане под стража“ считано от 13.07.2018г. до 28.11.2019 г.

                                                                                                                                                                    

IV. Подсъдимите  приемат да заплатят направените по делото разноски в размер на от по 142,98 лв. за всеки един от тях в полза на държавата по сметка на ОД МВР-Варна.

 

V. На основание  чл.53 ал.1 б.“а“ от НК приложените като веществени доказателства по делото, а именно:

-3/три/ броя черни найлонови чували с туби, съдържащи селскостопански препарати, мобилен телефон „Iphone”, ключове за лек автомобил, щора за багажник на л.а “Мерцедес“, касов бон за зареждане с гориво и бележка от ПОС терминал на името на М.К., 482 бр.кофички с почва с бели топчета и малки растения, селскостопански препарати, 26 /двадесет и шест/ броя лампи с отражатели, 2 /два/ броя зелени лампи, 12 /дванадесет/ броя вентилатори, 2/два/ броя таймери, 22 /двадесет и два/ броя трафове, преносим климатик, потопяемя помпа с маркучи и пръскачка, овлажнител, 445 бр. празни саксии, 7/седем/ броя чували с почва TS 3, 2 /два/ броя чували с надпис „набъбнал перлит“, 1 /един/ брой заключена метална касетка, мобилен телефон „Samsung” с калъф, в който има лична карта и банкова карта на М.К., мобилен телефон „Нокия“ се отнемат в полза на Държавата.                                        

На основание чл. 53 ал.1 б“а“ от НК приложените веществени доказателства по делото, а именно 270 броя патрони и 1 брой пълнител за автомат Калашников“ се отнемат в полза на държавата. Същите се намират в служба „КОС“-Варна.                                                                                         

 

 

На основание чл.53 ал.2 б“а“ от НК наркотичното вещество марихуана с общо тегло 14138,75 грама се отнема в полза на Държавата.                                            

На основание чл.53 ал.1 б „а“ от НК приложеното веществено доказателство по делото лек автомобил „Мерцедес Е“ с рег.№ VLU 769 и рама VIN WDD2120891A098991, ведно с контактен ключ да се отнеме в полза на Държавата.           Същият се намира на паркинг на МВР-Варна.                                  

 

Подсъдимият К.: Запознах се с текста на споразумението, така както е отразено в съдебния протокол. Съгласен съм, декларирам отново, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред. Уведомен съм, че доброволно мога да заплатя разноските по делото и глобата в 7-дневен срок от днес.

 

Подсъдимият Ч.: Запознах се с текста на споразумението, така както е отразено в съдебния протокол. Съгласен съм, декларирам отново, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред. Уведомен съм, че доброволно мога да заплатя разноските и глобата по делото в 7-дневен срок от днес.

 

Подсъдимият К.: Запознах се с текста на споразумението, така както е отразено в съдебния протокол. Съгласен съм, декларирам отново, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред. Уведомен съм, че доброволно мога да заплатя разноските и глобата по делото в 7-дневен срок от днес.

 

 

                                  

                       

 

ПРОКУРОР:_________                 ЗАЩИТНИК:___________

                      /Милен Ставрев/                                 /Ал. А./

 

 

 

ПОДСЪДИМ: ___________

                                                                                                   

 /Л.А.К./

 

 

 

ЗАЩИТНИК:_________________

 

                                               /Ст. С./

 

ПОДСЪДИМ:_____________

          /  В.Ч./

 

 

 

ЗАЩИТНИК:_________________

 

                                               /Вл. Шивачев/

 

 

ПОДСЪДИМ:_____________

              /  М.К./

 

 

 

 

 

СЪДЪТ счита, че по отношение на първоначално повдигнатото обвинение по чл. 354в ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НК, доколкото при първото разглеждане на делото е била постановена оправдателна присъда и същата не е протестирана, то тя е влязла в сила по отношение на Ч. и съответно такова обвинение не може да бъде предмет на споразумение.

Съдът намира, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено, поради което и на основание чл.384, вр. чл.24, ал.3 от НПК

 

                                          О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА така постигнатото между страните споразумение при посочените в настоящия съдебен протокол условия между Варненска окръжна прокуратура и защитата на подсъдимите,  със съгласието на последните.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1215/2019 г. по описа на Варненски окръжен съд по отношение на подсъдимия .

Определението е окончателно.

Протоколът е изготвен в с.з., приключило в 11:30 ч.

 

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                        

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

 

 

2.

                                                                          

СЕКРЕТАР: