Споразумение по дело №339/2019 на Районен съд - Елхово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 3 октомври 2019 г. (в сила от 3 октомври 2019 г.)
Съдия: Доротея Петкова Янкова
Дело: 20192310200339
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 13 септември 2019 г.

Съдържание на акта

 

П Р О Т О К О Л   

гр.Елхово, 03.10.2019 година

 

ЕЛХОВСКИЯТ районен съд, в публично съдебно заседание на                     трети октомври, две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

 

         Председател: ДОРОТЕЯ ЯНКОВА

 

                                             Съдебни заседатели: 1.Г.П. 

                                                                                 2.Д.П.  

 

При участието на секретар: Т. В

И прокурора:С  С , сложи за разглеждане  НОХ  дело № 339 по описа за 2019 година, докладвано от съдията Янкова

 

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

 

ЕРП, редовно призована и получила съобщение по 247б от НПК, изпраща представител прокурор  С .

Подсъдимият К.К.А., редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява лично и с адв. П.Б., редовно упълномощен. 

Подсъдимият И.К.К., редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява лично и с адв. П.Б., редовно упълномощен.

Подсъдимият М.И.Г., редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява лично и с адв. П.Б., редовно упълномощен.

Пострадалия Ю.Ф.А.Ш., редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява.

Пострадалия И.З.И. - редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява лично.

Пострадалия Л.И.В., редовно призован и получил съобщение по 247б от НПК, се явява.

Пострадалата Д.И.И., не е редовно призована, явява се.

Изпратеното до нея съобщение по 247б от НПК не е върнато в  РС – Елхово.

 

Пострадалата И. - Получих съобщението вчера от кметството.

 

Пострадалия С.М.Ж., не е редовно призована, явява се.  

Изпратеното до нея съобщение по 247б от НПК не е върнато в  РС – Елхово.

 

Пострадалата Ж. - Получих съобщението вчера от кметството

 

Прокурорът  Да се даде ход на разпоредителното заседание.

 

Адв. Б.    Да се даде ход на разпоредителното заседание. Считам, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото.

 

Пострадалия Ю.Ф.А.Ш. - Да се даде ход на разпоредителното заседание.

 

Пострадалия И.И. - Да се даде ход на разпоредителното заседание.

 

Пострадалия Л.В. Да се даде ход на разпоредителното заседание.

 

Пострадалия Д.И. - Да се даде ход на делото. Нямам възражения във връзка с несвоевременното ми уведомяване за въпросите по чл.247б от НПК. Не ми е необходим  срок, не желая да давам  писмен  отговор на въпросите които ще се обсъждан и няма да правя искания, запозната съм с правата си на пострадала. Не желая да си упълномощя повереник.

 

Пострадалия С.Ж. - Да се даде ход на делото. Нямам възражения във връзка с несвоевременното ми уведомяване за въпросите по чл.247б от НПК. Не ми е необходим  срок, не желая да давам  писмен  отговор на въпросите които ще се обсъждан и няма да правя искания, запозната съм с правата си на пострадала. Не желая да си упълномощя повереник.

 

Съдът, с оглед  редовното призоваване на страните, както и предвид липсата на възражения от страна на пострадалите Д.И. и С.Ж. по отношение на несвоевременното им уведомяване за разпоредителното заседание и  въпросите които ще бъдат  обсъждани в същото, както и изявленията им, че са запознати с правата си на пострадали в производството и желаят ход на делото да бъде даден в днешното с. з. намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на разпоредително заседание и

 

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОТО СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ

 

Сне се самоличността на подсъдимите:

 

К.К.А., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, трудово ангажиран, осъждан, ЕГН **********.

 

И.К.К., роден на *** ***, постоянен и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, с основно образование, неженен, трудово ангажиран, неосъждан, ЕГН **********.

 

М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, постоянен и настоящ адрес:***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  **********.

 

Прокурора – ЕРП е уведомена за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.

 

Пострадалия Ю.Ш. - Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.  

Пострадалия И.И. - Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.  

Пострадалия Л.В. - Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.  

Пострадалия Д.И. - Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.  

Пострадалия С.Ж. - Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни. 

 

Адв. Б.    Уведомен съм за въпросите по чл.248, а..1 от НПК, преди повече от 7 дни.

 

Подсъдимия К.А. - Получих препис от Обвинителния акт преди повече от 7 дни. Уведомен съм за въпросите по чл.248 от НПК.

 

Подсъдимия И.К. - Получих препис от Обвинителния акт преди повече от 7 дни. Уведомен съм  за въпросите по чл.248 от НПК.

 

Подсъдимия М.Г. - Получих препис от Обвинителния акт преди повече от 7 дни. Уведомен съм  за въпросите по чл.248 от НПК.

 

Съдът разясни на страните правото им на отвод срещу състава на съда, прокурора, защитника и съдебния секретар, както и правата им в процеса - на подсъдимите по чл.55 НПК, на пострадалите правата им по чл.75 от НПК.

 

Пострадалия Ю.Ш. -  Разяснено ми е правото да предявя гр. иск, както и да бъда конституиран като частен обвинител. Уведомен съм, че мога да бъда конституиран като гр. ищец и като частен обвинител. Не желая да предявявам гр. иск и да бъда конституиран като граждански ищец в производството. Не желая да бъда конституиран в производството и като частен обвинител.  Не желая да участвам в производството,  нямам  никакви искания. Моля да бъда освободен.

 

Пострадалия И.И. - Разяснено ми е правото да предявя гр. иск, както и да бъда конституиран като частен обвинител. Уведомен съм, че мога да бъда конституиран като гр. ищец и като частен обвинител. Не желая да предявявам гр. иск и да бъда конституиран като граждански ищец в настоящото производство. Не желая да бъда конституиран в производството и като частен обвинител. Не желая да участвам в производството,  нямам  никакви искания. Моля да бъда освободен от с.з.

 

Пострадалия Л.В. - Разяснено ми е правото да предявя гр. иск, както и да бъда конституиран като частен обвинител. Уведомен съм, че мога да бъда конституиран като гр. ищец и като частен обвинител. Не желая да предявявам гр. иск и да бъда конституиран като граждански ищец в настоящото производство. Не желая да бъда конституиран в производството и като частен обвинител. Не желая да участвам в производството,  нямам  никакви искания. Моля да бъда освободен от с.з.

 

Пострадалия Д.И. - Разяснено ми е правото да предявя гр. иск, както и да бъда конституиран като частен обвинител. Уведомен съм, че мога да бъда конституиран като гр. ищец и като частен обвинител. Не желая да предявявам гр. иск и да бъда конституиран като граждански ищец в настоящото производство. Не желая да бъда конституиран в производството и като частен обвинител. Не желая да участвам в производството,  нямам  никакви искания. Моля да бъда освободен от с.з.

 

Пострадалия С.Ж. -  Разяснено ми е правото да предявя гр. иск, както и да бъда конституиран като частен обвинител. Уведомен съм, че мога да бъда конституиран като гр. ищец и като частен обвинител. Не желая да предявявам гр. иск и да бъда конституиран като граждански ищец в настоящото производство. Не желая да бъда конституиран в производството и като частен обвинител. Не желая да участвам в производството,  нямам  никакви искания. Моля да бъда освободен от с.з.

 

Предвид изявленията на пострадалите, че не желаят да участват в производството, както и предвид на това, че участието им в днешното с.з. е въпрос на упражняване от тях на предоставени им процесуални права, а не на задължение, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСВОБОЖДАВА пострадалите Ю.Ф.А.Ш., И.З.И., Л.И.В., Д.И.И. и С.М.Ж.  от с.з.

 

Прокурорът – Нямам възражения относно състава на съда и съдебния секретар. Да се пристъпи към обсъждане на въпросите по чл.248 НПК.

 

Адв. Б. – Нямаме възражения относно състава на съда, прокурора и съдебния секретар. Да се пристъпи към обсъждане на въпросите по чл.248 НПК.

 

ПРИСТЪПИ СЕ към обсъждане на въпросите по чл.248 НПК.

 

Прокурорът – Считам, че делото е подсъдно на РС – Елхово с оглед мястото на извършване на деянието. Считам, че няма основания за спиране и прекратяване на наказателното производство. В хода на ДП няма допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на процесуалните права на подсъдимите, пострадалите и защитника. Няма пречки за разглеждане на делото по реда на особените правила. Налице са основания за разглеждане на делото по реда на гл.29 от НПК предвид обсъденото с подсъдимите и защитника им споразумение за решаване на наказателното производство. Няма основания за разглеждане на делото при закрити врати, привличането на резервен съдия и резервен съдебен заседател, назначаване на друг защитник, предовач или тълковник и извършване на следствени действия по делегация. Няма основания за изменение на мерките за процесуална принуда на тримата подсъдими. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Моля да пристъпите към незабавно разглеждане на делото по реда на глава 29.

 

Адв. Б. – Присъединявам се към становището на прокурора. Считам, делото за подсъдно на ЕРС. Не са налице основания за спиране или прекратяване на наказателното производство. Не са допуснати в ДП отстраними съществени процесуални нарушения, довели до нарушение на процесуалните права на подзащитните ми и пострадалия. По т.4 правим искане за разглеждане на делото по реда на особените правила. Налице се основания за разглеждане на делото по реда на особените правила. С представителя на държавното обвинение сме постигнали споразумение за решаване на наказателната отговорност на моите подзащитни. Моля реда за провеждане на съдебното заседание да бъде по глава 29 от НПК. Не са налице основания за разглеждане на делото  при закрити врати, привличането на резервен съдия и резервен съдебен заседател, назначаване на защитник, предовач, тълковник, вещо лице. Няма основания за изменение на взетите мерки спрямо подзащитните ми за процесуална принуда „Подписка“.

 

Подсъдимия К.А. – Присъединявам се към казаното от защитника ми. Нямам какво да допълня.

 

Подсъдимия И.К. - Присъединявам се към казаното от защитника ми. Нямам какво да допълня.

 

Подсъдимия М.Г. – Поддържам казаното от защитника ми. Нямам какво да допълня.

 

СЪДЪТ се оттегля на тайно съвещание за вземане на становище по въпросите по чл.248, а..1, т.1-8 от НПК.

 

В 12.00 часа разпоредителното заседание продължава с участието на прокурора, подсъдимите и техния защитник.

 

СЪДЪТ се оттегля на тайно съвещание за вземане на становище по въпросите по чл.248, а..1, т.1-8 от НПК.

 

Съдът като изслуша страните по делото относно въпросите, подлежащи на обсъждане в разпоредителното заседание, посочени в чл.248 а..1 т.1 – т.8 вкл. от НПК, прие, че делото е подсъдно на съда, не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство, не са допуснати в хода на досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила, които да са довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите пострадалите и защитника на обвиняемите, не са налице основания за разглеждане на делото при закрити врати, не са налице основания за привличането на резервен съдия или съдебен заседател, за назначаване на защитник, вещо лице, преводач или тълковник, както и за извършването на съдебно – следствени действия по делегация. Не са налице основания за изменение на взетите спрямо подсъдимите мерки за неотклонение. С оглед  изявленията на страните, налице са основания за разглеждане на производството по особените правила, а именно в случая по реда на Глава ХХІХ от НПК - за разглеждането и  евентуалното одобряване на споразумение, предвид изразеното от страните съгласие за решаване на делото със споразумение.

По изложените съображения Съдът

 

                                          О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА, че делото е подсъдно на съда, няма основание за прекратяване или спиране на наказателното производство и в хода на ДП не са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване процесуалните права на обвиняемите и пострадалите. Не са налице основания за изменение на взетите срещу подсъдимите мерки за неотклонение.

Определението в частта на произнасянето на съда относно липсата на допуснати в хода на досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила и относно невземането на мярка за неотклонение подлежи на обжалване в  7-дневен срок считано от  днес пред  ЯОС чрез  ЕРС.

 

ПРИСТЪПВА на основание чл.252, а..1 от НПК съдът  към НЕЗАБАВНО РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЛОТО по реда на Глава ХХІХ от НПК.

 

Прокурорът – Уважаема Госпожо Председател, с подсъдимите и техния защитник – адвокат Б. постигнахме споразумение за решаване на наказателното производство, което се изразява в следното:

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х“ -с. Бв съучастие с И.К.К. и М.И. ***, действайки като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището, за да влезе вътре и се саморазправя с ученици, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост -престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20,а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание“ от чл.55, а..1, т.2, б.„б НК на К.К.А. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

За  посоченото по – горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК от НК на К.К.А. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия К.К.А. се определя едно общо наказание между наложените му наказания наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК   -  ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

 ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х „ с. Бв съучастие с К.К.А. и М.И. ***, действайки като извършител ,извършил непристойни действия,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището ,за да влезе вътре и се саморазправя с ученици ,като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на И.К.К. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, На 12.11.2013година около 08.30часа в с.Б,обл. Ямбол на ул."И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия „ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

 За посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на И.К.К. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия И.К.К. се определя едно общо наказание между наложените му наказания наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК  - ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013година около 08.30часа в с.Б,обл. Ямбол на ул."И. В*' №3 в двора на Основно училище „П Х „ с. Бв съучастие с К.К.А. и И.К.К.,***, действайки като извършител ,извършил непристойни действия,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището ,за да влезе вътре и се саморазправя с ученици ,като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20,а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В“ №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия М.И.Г. се определя едно общо наказание  между наложените му наказания за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА

По делото няма направени разноски.

Веществени доказателства-няма.

 

Поддържам изцяло постигнатото споразумение и моля да го одобрите като непротиворечащо на закона и морала.

 

Адв. Б. Поддържам постигнатото споразумение с представителя на РП - Елхово, касаещо наказателната отговорност на моите подзащитн и моля, да го одобрите, като не предлагам промени в съдържанието му.

 

Подсъдимия А. – Разбирам повдигнатото ми обвинение. Признавам се за виновен по това обвинение. Разбирам споразумението и последиците от него, съгласен съм с тях. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Подсъдимия К. – Разбирам повдигнатото ми обвинение. Признавам се за виновен по това обвинение. Разбирам споразумението и последиците от него, съгласен съм с тях. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Подсъдимия Г. – Разбирам повдигнатото ми обвинение. Признавам се за виновен по това обвинение. Разбирам споразумението и последиците от него, съгласен съм с тях. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

На основание чл.382, а..6 от НПК, съдът вписа в протокола окончателния вид на споразумението:

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х“ -с. Бв съучастие с И.К.К. и М.И. ***, действайки като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището, за да влезе вътре и се саморазправя с ученици, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост -престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20,а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание“ от чл.55, а..1, т.2, б.„б НК на К.К.А. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

 ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

За  посоченото по – горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК от НК на К.К.А. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия К.К.А. се определя едно общо наказание между наложените му наказания наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК   -  ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

 ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х „ с. Бв съучастие с К.К.А. и М.И. ***, действайки като извършител ,извършил непристойни действия,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището ,за да влезе вътре и се саморазправя с ученици ,като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на И.К.К. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

 ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, На 12.11.2013година около 08.30часа в с.Б,обл. Ямбол на ул."И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия „ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

 За посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на И.К.К. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия И.К.К. се определя едно общо наказание между наложените му наказания наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК  - ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013година около 08.30часа в с.Б,обл. Ямбол на ул."И. В*' №3 в двора на Основно училище „П Х „ с. Бв съучастие с К.К.А. и И.К.К.,***, действайки като извършител ,извършил непристойни действия,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -викал,гонел и удрял ученици от училището,бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището ,за да влезе вътре и се саморазправя с ученици ,като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20,а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В“ №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

От деянието няма причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г. му се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

 

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия М.И.Г. се определя едно общо наказание  между наложените му наказания за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА

По делото няма направени разноски.

Веществени доказателства-няма.

                                             

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

    

 ПРОКУРОР:………………….                ЗАЩИТНИК:…………………

     / С  С /            /Адв. П.Б.  /

 

 

 

                                             ПОДСЪДИМ:………………………..

                                                      / К.К.А./

  

 

                                               ПОДСЪДИМ:………………………..

                                                               / И.К.К./

                              

  

                                               ПОДСЪДИМ:………………………..

                                                                   / М.И.Г./                               

    

СЪДЪТ, след като се запозна със съдържанието на постигнатото споразумение, намери същото за изчерпателно и непротиворечащо на закона и морала. Сключването на споразумение за престъпленията, в което са обвинени подсъдимите К.К.А., И.К.К. и М.И.Г.  е допустимо. За справедливи се прецениха и наложените наказания, поради което съдът намира, че са налице материално-правните и процесуално-правните предпоставки за неговото одобряване, като на основание чл.24, а..3 НПК производството по делото, следва да бъде прекратено.

 

Водим от горното и на основание  чл. 384, а..1, вр. чл. 382, а..7 от НПК,

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И: №  262

 

ОДОБРЯВА споразумението, постигнато между Прокурор от ЕРП- С  С  от една страна и подсъдимите К.К.А., И.К.К. и М.И.Г. и техния защитник адв. П.Б. от друга страна, както следва:

 

ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х“ - с. Бв съучастие с И.К.К. и М.И. ***, действайки като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - викал, гонел и удрял ученици от училището, бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището, за да влезе вътре и се саморазправя с ученици, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и  вр. чл.20, а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК на основание“ от чл.55, а..1, т.2, б.„б НК на К.К.А. се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

ПОДСЪДИМИЯТ К.К.А., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л“№5, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК.

За  посоченото по – горе умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 вр а..1 от НК и на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК от НК на К.К.А. се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия К.К.А. се определя едно общо наказание между наказанията наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК -  ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В" №3 в двора на Основно училище „П Х“ - с.Бв съучастие с К.К.А. и М.И. ***, действайки като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - викал, гонел и удрял ученици от училището, бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището, за да влезе вътре и се саморазправя с ученици, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК на основание чл.55, а..1, т.2, б.„б НК на И.К.К. се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

ПОДСЪДИМИЯТ И.К.К., роден  на *** ***, обл.Ямбол, ул. „В Л" №5, българин, българско гражданство, основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30часа в с.Б,обл. Ямбол на ул."И. В" №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК.

 За посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК на основание чл.55, а..1, т.2, б.„б НК на И.К.К. се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия И.К.К. се определя едно общо наказание между наказанията наложени му за престъпленията по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК  - ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул."И. В“' №3 в двора на Основно училище „П Х“ - с. Бв съучастие с К.К.А. и И.К.К.,***, действайки като извършител, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -викал, гонел и удрял ученици от училището, бутал и блъскал входната вратата на сградата на училището, за да влезе вътре и се саморазправя с ученици, като деянието му по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл чл. 325, а..2 във вр. а..1 и вр. чл.20, а..2 от НК на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г.  се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42 а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.Г., роден на *** година в гр.Бургас, живущ ***, българин, българско гражданство, с начално образование, грамотен, женен, безработен, неосъждан, ЕГН  ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН, В ТОВА, че на 12.11.2013 година около 08.30 часа в с.Б, обл. Ямбол на ул. „И. В“ №3 се заканил с убийство против Ю.  Ф  А.Ш. *** с думите „Ще те убия“ и това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК.

За  посоченото по – горе  умишлено престъпление  от общ характер  чл.381 от  НПК, допуска  постигането  на  споразумение за решаване  на наказателното производство.

За извършеното престъпление по чл.144, а..3 във вр. а..1 от НК на основание чл.55, а..1, т.2, б. „б НК на М.И.Г. се определя наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

От деянията на подсъдимия няма причинени имуществени вреди.

На основание чл.23, а..1 от НК на подсъдимия М.И.Г. се определя едно общо наказание  между наложените му наказания за престъпленията по чл. 325, а..2 вр а..1, вр. чл.20, а..2 от НК и чл.144, а..3 вр а..1 от НК - ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки по чл.42а, а..2, т.1, т.2 и.т.6 от НК, а именно:

1.“Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от ЕДНА ГОДИНА, с периодичност на явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице – ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО;

2.“Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от ЕДНА ГОДИНА;

3.“Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 250 часа годишно за ЕДНА ГОДИНА.

По делото няма направени разноски.

Веществени доказателства-няма.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 339/2019 година по описа на РС - Елхово.   

 

Определението за одобряване на споразумението и прекратяване на наказателното производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Съдът като взе предвид вида и размера на наложените на подсъдимите наказание, като се съобрази с това, че по делото е постигнато споразумение за решаване на наказателното производство и съдебният акт, с който същото се одобрява не подлежи на обжалване и влиза в сила от днес, съдът намира, че взетата спрямо подсъдимите в хода на ДП мярка за неотклонение “Подписка” следва да бъде оставена в сила до превеждане в изпълнение на определението, с което се одобрява споразумението, поради което и на основание чл.309, а..2 от НПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ОСТАВА В СИЛА  взетата в хода на ДП спрямо подсъдимия К.К.А., ЕГН ********** мярка за неотклонение „Подписка”  до привеждане в изпълнение на наложеното на подсъдимия наказание.

 

ОСТАВА В СИЛА  взетата в хода на ДП спрямо подсъдимия И.К.К., ЕГН ********** мярка за неотклонение „Подписка” до привеждане в изпълнение на наложеното на подсъдимия наказание.

 

ОСТАВА В СИЛА  взетата в хода на ДП спрямо подсъдимия М.И.Г., ЕГН  ********** мярка за неотклонение „Подписка” до привеждане в изпълнение на наложеното на подсъдимия наказание.

 

 

 

 Определението подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен  срок  от  днес пред  ЯОС,  чрез  ЕРС.

 

           Протоколът е  изготвен в съдебно заседание, което приключи в 12.55  часа.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1………………../Г. П./

                                                                               2. ……………..  /Д. П./   

                                                      СЕКРЕТАР: