Определение по дело №1563/2020 на Районен съд - Казанлък

Номер на акта: 260053
Дата: 31 март 2022 г. (в сила от 7 април 2022 г.)
Съдия: Йовка Пудова
Дело: 20205510101563
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 23 юли 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

 

Година:*** 2                                                                                        Град К.

К. районен съд                                        четвърти граждански състав

На тридесет и първи март                        две хиляди двадесет и втора година

В публично заседание  в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Й. .

СЕКРЕТАР:   Х. К.

Сложи  за  разглеждане  докладваното  от    съдия  Пудова  гражданско  дело    1563  по  описа  за*** 0 година.

На именното  повикване в  10:30  часа се явиха:

 

         ИЩЕЦ: С.П.Г. – приз.съгл.чл.56, ал.2 от ГПК, явява се лично и с адв.М. М. ***, приет от по-рано. 

ОТВЕТНИЦИ: Д.Н.К. – приз.съгл.чл.56, ал.2 от ГПК, не се явява. За него адв.Т.Д. ***,  приета от по-рано.

                      Г.П.К., чрез Р.Н.Т. като майка и законна представителка – приз.съгл.чл.56, ал.2 от ГПК, не се явяват за тях адв.И.Н.Н.-Д. ***, упълномощена от по-рано, приета от днес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА: ДСП – К. – приз. съгл.чл.56, ал.2 от ГПК, не изпраща представител.

          

АДВ.М. – Няма процесуални пречки, да се даде ход на делото.

АДВ.Д. – Да се даде ход на делото.

АДВ.Н.-Д. - Моля, да се даде ход на делото. 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за недаване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 СЪДЪТ докладва  молба вх. №260752/18.03.***2г.                 

АДВ.М. – Уважаема госпожо Председател, от името на ищцата, поддържам подадената молба и новоизявлението направено в проекто-спогодбата, която е представена с писмената молба. Заявявам, че сумата така, както е предвидено е платена, която изравнява дяловете. Пояснявам, че е платена не само от ответника Д.Н.К., а и от трето лице Лиляна Данева Колева, която е платила *** лв. по сметка на ищцата, а Д.Н.К. е платил *** лв., или общо сумата *** лв. на С.П.Г. за уравняване на дела й, изплатена изцяло на 30.03.***2г.

АДВ.Д. – Уважаема госпожо Председател,  от името на доверителя ми заявявам, че така депозираната молба, с която страните заявяваме, че сме постигнали спогодба така, както и процесуалният представител на ищцата заяви сумата, която се дължи от съделителя, когото представлявам, е изплатена на ищцата в пълен размер на 30.03.***2г., постъпили по сметка на ищцата като заявявам, че сме заплатили и сумата от *** лв. адвокатско възнаграждение на пълномощника адв. И.Н.-Д. за процесуалното представителство на малолетния Г.П.К. срещу разписка.

АДВ.Н.-Д. – Уважаема госпожо Председател, от името на Г.П.К., когото представлявам, чрез неговата майка заявявам, че поддържам така постигнатата между страните спогодба, както е уговорена и както заявиха колегите в днешното с.з. като заявявам, че съм получила на 28.03.***2г. сумата от *** лв., представляваща хонорара, дължим за втората фаза на делото. Представям разписка за полученото плащане.

СЪДЪТ като взе предвид подадената от страните молба вх. №260752/18.03.***2г., в която е предложен проект за спогодба, отразява постигнатата между страните такава, както следва:

ДЯЛ ПЪРВИ - На С.П.Г., с ЕГН:**********, се поставя следния недвижим имот: Двуетажна масивна жилищна сграда, построена на основание отстъпено право на строеж върху общинско дворно място, с площ от 1029 кв.м. (хиляда двадесет и девет квадратни метра), по нотариален акт, а по скица с площ от *** кв.м. (деветстотин деветдесет и три квадратни метра), разположена свободно в северната част на УПИ **** (***), в кв.** (***), по плана на с.Г., Община- К., при съседи на УПИ: от север-улица, от запад - УПИ ***, от юг УПИ ХІ-***, от изток УПИ № № VІІ-*** и VIII***.

Данъчната оценка на описания имот е в размер на *** лева, а пазарната оценка - в размер на *** лева.

 

ДЯЛ ВТОРИ - В общ дял на Д.Н.К., с ЕГН-********** и Г.П.К., с ЕГН-**********, при равни квоти, се поставя следния недвижим имот: 1/4 ид.ч. (една четвърт идеални части) от поземлен имот, с идентификатор №***  (тридесет и пет хиляди сто шестдесет и седем, точка, петстотин и четири, точка, шестстотин и шестнадесет), с площ на обекта: *** кв.м., находящ се в гр. К., общ.К., п.к.6100, бул. „***" №** (***), трайно предназначение на територията: Урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (10м), номер по предходен план:616, квартал:***, съседи:*** ***, *** , *** , *** , описан в скица на поземлен имот №***.***0г. по кадастрална карта и кадастрален регистри, одобрени със заповед №18-88/26.11.2015г. на Изпълнителен директор на АГКК заедно със самостоятелен обект в сграда, с идентификатор №*** .1.4 (тридесет и пет хиляди сто шестдесет и седем, точка, петстотин и четири, точка, шестстотин и шестнадесет, точка, едно, точка, четири),попадащ в сграда №1(едно), разположена в поземлен имот с идентификатор №***  (тридесет и пет хиляди сто шестдесет и седем, точка, петстотин и четири, точка, шестстотин и шестнадесет), с площ на обекта: 110 кв.м. (сто и десет квадратни метра), находящ се в гр.К., общ.К., п.к.6100, бул.„***" №6 (шест), ет.4 (четири), предназначение: Жилище, апартамент, брой нива на обекта: 1 (едно), с прилежащи части: северозападно избено помещение, две малки южно и източно тавански помещения, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж: няма, под обекта: *** .1.3, над обекта: няма, описан в кадастрална схема №15-621336-14.07.***0г. по кадастрална карта и кадастрални регистри, одобрени със заповед №18-88/26.11.2015г. на Изпълнителен директор на АГКК.

Данъчната оценка на описания недвижим имот е в размер на *** лева, а пазарната оценка - в размер на *** лева.

За уравняване дела на съделителя С.П.Г., съделителят Д.Н.К. е заплатил на 30.03.***2г. сума в размер на *** лв. (двадесет и пет хиляди и триста лева) по банкова сметка: ***: ***, В1С: FINVSF при Първа инвестиционна банка АД с титуляр С.П.Г..

Съделителят Д.Н.К. е заплатил на 28.03.***2г. на адвокат И.Д., като пълномощник на малолетния Г.П.К., сумата от *** лв. (шестстотин лева) за осъщественото от нея процесуално представителство във втората фаза на делбата.

Страните декларират, че са удовлетворени от постигнатото споразумение и че нямат помежду си повече претенции относно описаното имущество.

 

                                    СПОГОДИЛИ СЕ:

 

                                    ИЩЕЦ : ……………………………………………

                                                   / С.П.Г. /                                           

 

                                  ОТВЕТНИЦИ: 1.).………………………………….

                                                  /Д.Н.К., чрез Адв.Т.

                                                   Д. ***/

 

                                                            2.)…………………………………...

                                                    / адв.И.Н.-Д., в

                                                    качеството на пълномощник на Г.

                                                   П.К., действащ чрез Р.

                         Н.Т. като майка и законен представител/

    

СЪДЪТ намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и добрите нрави. За приключване на делбеното производство, страните следва да заплатят в полза на бюджета на съдебната власт 2% върху стойността на дела, както следва: С.П.Г. – 1726 лв., Д.Н.К. – *** лв. и Г.П.К. – *** лв.

Предвид изложеното и на основание чл.234 от ГПК

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба, съгласно която:

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на С.П.Г., с ЕГН-********** следния недвижим имот: Двуетажна масивна жилищна сграда, построена на основание отстъпено право на строеж върху общинско дворно място, с площ от 1029 кв.м. (хиляда двадесет и девет квадратни метра), по нотариален акт, а по скица с площ от *** кв.м. (**), разположена свободно в северната част на УПИ **** (** **), в кв.*** (тридесет и шести), по плана на с.Г., Община- К., при съседи на УПИ: от север-улица, от запад - УПИ ***, от юг УПИ ХІ-***, от изток УПИ № № VІІ-*** и VIII-***; с данъчната оценка имот *** лева, а пазарната му оценка - *** лв.;

ПОСТАВЯ В ОБЩ ДЯЛ на Д.Н.К., с ЕГН-**********  и Г.П.К., с ЕГН-**********, при равни квоти, следния недвижим имот: 1/4 ид.ч. (една четвърт идеални части) от поземлен имот, с идентификатор №***  (***), с площ на обекта: *** кв.м., находящ се в гр.К., общ.К., п.к.6100, бул.“***" №** (***), трайно предназначение на територията: Урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (10м), номер по предходен план:*** , квартал:*** , съседи: *** , *** , *** , *** , *** , описан в скица на поземлен имот №15-621307-14.07.***0г., по Кадастрална карта и кадастрален регистри, одобрени със заповед №18-88/26.11.2015г. на Изпълнителен директор на АГКК заедно със самостоятелен обект в сграда, с идентификатор №*** .1.4 (****), попадащ в сграда №** (**), разположена в поземлен имот с идентификатор №***  (тридесет и пет хиляди сто шестдесет и седем, точка, петстотин и четири, точка, шестстотин и шестнадесет), с площ на обекта: 110 кв.м. (сто и десет квадратни метра), находящ се в гр.К., общ.К., п.к.***, бул.“***“ №6 (шест), ет.** (**), предназначение: Жилище, апартамент, брой нива на обекта: 1 (едно), с прилежащи части: северозападно избено помещение, две малки южно и източно тавански помещения, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж: няма, под обекта: *** .1.3, над обекта: няма, описан в кадастрална схема №****.***0г. по кадастрална карта и кадастрални регистри, одобрени със заповед №18-88/26.11.2015г. на Изпълнителен директор на АГКК; с данъчната оценка на имота *** лева, а пазарната му оценка - *** лева.

За уравняване дела на С.П.Г. с ЕГН-**********, на 30.03.***2г. Д.Н.К. е заплатил сумата от *** лв. (***) по банкова сметка: ***: ***, В1С: FINVSF в „Първа инвестиционна банка“ АД с титуляр С.П.Г..

ОСЪЖДА С.П.Г., с ЕГН-********** ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - К., държавна такса в размер на  ***лв. върху стойността на дела й.

ОСЪЖДА Д.Н.К., с ЕГН-********** ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - К., държавна такса в размер на  *** лв. върху стойността на дела му.

ОСЪЖДА Г.П.К., с ЕГН-**********, действащ чрез Р.Н.Т., с ЕГН-********** като майка и законен представител от гр.К., ул.“***“ №5 да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд - К., държавна такса в размер на *** лв. върху стойността на дела му

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№1563/***0г. по описа на Районен съд – К..

Определението за прекратяване на делото може да се обжалва пред Окръжен съд – С., в едноседмичен срок, считано от днес.

 

Протоколът се изготви в с.з., което приключи в 13:05  часа.

 

 

    СЪД. СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: