Разпореждане по дело №775/2015 на Районен съд - Разград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 12 януари 2016 г.
Съдия: Константин Петров Косев
Дело: 20153330200775
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 13 ноември 2015 г.

Съдържание на акта Свали акта

                           РАЗПОРЕЖДАНЕ

                              

 

Днес, 12.01.2016г., Константин Косев, съдия – докладчик по НОХД №775/2015г. по описа на РС Разград, като се запознах с материалите по приложеното Досъдебно производство  №296 ЗМ-65/2015г. по описа на РУ на МВР - Разград, при което на В.И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.343, ал.3, б. б “а” във вр. с ал.1, б. “б”, във вр. с чл.342, ал.1 от НК, намирам, че липсват основания за прекратяване на съдебното производство по чл.249, ал.1 от НПК и за прекратяване на наказателното производство по чл.250, ал.1 от НПК, както и основания за спиране на наказателното производство. 

Поради това делото  следва да се внесе за разглеждане в открито съдебно заседание, тъй като са налице предпоставките за това. Не се налага изменяване на взетите спрямо подсъдимия мерки за неотклонение.   

Ето защо и на основание чл.252, ал.1 от НПК

                      

                                 РАЗПОРЕЖДАМ:

 

Насрочвам разглеждането на делото в открито съдебно заседание на 01.03.2016г. от 10 часа за когато да се призоват лицата по списъка към обвинителния акт, както и  защитника  на подсъдимия – адв. Йорданка Кондиева. Подсъдимия да се призове на посочения в обвинителния акт адрес за призоваване в страната.

На подсъдимия  да се изпрати  препис от обвинителния акт /на български език и в превод/, като в призовката му се впише, че съгласно чл.254, ал.3 от НПК в 7 –дневен срок от получаване на преписа може да даде  отговор, в който да изложи  възраженията си и да направи  нови искания.

      Да се призове  назначения  от досъдебното производство служебен защитник  на подсъдимия   - адв. Й. Кондиева. Да се изпрати писмо до АК –Разград, че посочения  адвокат е бил служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство, с искане за определянето й  за такъв и в съдебното производство.

    Подсъдимият да се уведоми, че делото може да се разгледа и в негово отсъствие при условията на чл.269 от НПК.

                                                                                                         

                                                      Съдия –докладчик: