Определение по дело №231/2024 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: 2234
Дата: 3 юли 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247060700231
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 21 март 2024 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 2234

Велико Търново, 03.07.2024 г.

Административния съд Велико Търново - II състав, в закрито заседание в състав:

Съдия: ГЕОРГИ ЧЕМШИРОВ

като разгледа докладваното от съдията Георги Чемширов административно дело231/2024 г. на Административен съд - Велико Търново, за да се произнесе, взе предвид следното:

Видно от събраните по делото доказателства заинтересованата страна И. М. Д. не е открита на известния по делото адрес и същата е призована по реда на чл. 137, ал. 5 от АПК.

Съгласно изр. ІІ на същия текст съдът следва да назначи особен представител на тази заинтересована страна на разноски за жалбоподателя, които разноски следва да се определят в размерите визирани в изр. 3 на цитираната алинея.

Съгласно чл. 8, ал. 2, т. 1 от Наредба № 1/09.702.004 година за минималните размери на адвокатските възнаграждения, възнаграждението за дела без определен материален интерес, образувани по оспорване на актове по ЗКИР е в размер на 1 250 лв. Съдът може да намали с ½ така определеното възнаграждение, но в конкретния случай производството по делото не е приключило и съдът не следва да предполага неговата бъдеща фактическа и/или правна сложност. Възнаграждението на ответника се изпраща от държавна администрация, а това на пълномощника на другата заинтересована страна ще се определи евентуално по реда на чл. 38 от ЗА, поради което не могат да служат като критерии за определяне на възнаграждението за особен представител. Съдът като съобрази данните за изплатеното възнаграждение от оспорващия на неговите процесуални представители и с оглед обстоятелството, че се касае за лице, намиращо се в родствена връзка с оспорващия, който следва да внесе възнаграждението за особения представител, определя това възнаграждение в размер на 800 лв.

След внасяне на възнаграждението, препис от определението да се изпрати на Адвокатска колегия Велико Търново за определяне на особен представител.

Водим от горното, СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И :

ДОПУСКА назначаването на един особен представител по делото на заинтересованата страна И. М. Д..

ОПРЕДЕЛЯ възнаграждение за особения представител в размер на 800 лв., вносими от жалбоподателя в двуседмичен срок от получаване на съобщението.

След заплащане на възнаграждението, препис от определението да се изпрати на ВТАК за определяне на особен представител.

Съдия: