Разпореждане по дело №419/2020 на Районен съд - Горна Оряховица

Номер на акта: 260418
Дата: 3 август 2021 г.
Съдия: Красимира Николова
Дело: 20204120100419
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 март 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е № ………

     град Горна Оряховица, 03.08.2021 година

 

       Днес, 03.08.2021г., Красимира Н. – съдия-докладчик по гр. дело № 419/2020г. по описа на ГОРС, след като прецени обстоятелствата по делото и взе предвид дългия период от предоставянето на ответника на правна помощ по реда на чл.94 от ГПК с Определение на ГОРС от 19.06.2020г. до настоящия момент, постъпилите данни относно промяна на обстоятелствата, при които е предоставена правна помощ – процесуално представителство на ответника, а именно – сключването от ответника на нов трудов договор на 29.04.2021г., което А.Д.Т. не е декларирал в депозираната от него писмена декларация за семейно и материално положение и имотно състояние, с оглед принципа за добросъвестност, установен в чл.3 от ГПК, намира, че следва да извърши служебна проверка на обстоятелствата, свързани с актуалното наличие на предпоставките за предоставяне на правна помощ по смисъла на чл.94 от ГПК във вр. чл.96,ал.1,т.1 от ГПК, като даде на ответника указания да депозира актуални документи, визирани в разпоредбата на чл.23,ал.4 от Закона за правната помощ, както и да изиска служебно необходимите справки.

       Воден от горното, съдията-докладчик

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

       ДА СЕ СЪОБЩИ на ответника А.Д.Т. с ЕГН **********, с адрес ***, че следва В ЕДНОСЕДМИЧЕН СРОК от получаване на настоящото съобщение да представи по делото документите, посочени в разпоредбата на чл.23,ал.4 от Закона за правната помощ, във връзка със служебна проверка относно наличие на предпоставките за предоставяне на правна помощ – процесуално представителство на ответника, към настоящия момент, както следва :

         1. документи за доходите на ответника и за доходите на семейството му, в т.ч. удостоверение от Дирекция „Бюро по труда”, удостоверяващо регистрацията му като безработен, периодът на регистрацията, получените обезщетения за безработица; удостоверение за доходите на съпругата му; удостоверение за доходи от търговска дейност, и т.н. /в оригинал или заверени преписи/;

       2. документ, удостоверяващ семейното му положение;

       3. документ, удостоверяващ здравословното му състояние;

       4. документ, удостоверяващ трудовата му заетост, както и получаваното от него трудово възнаграждение;

       5. документи за други обстоятелства, по преценка и сочени от ответника като основание за предоставяне на правна помощ – процесуално представителство;

       6. декларация, удостоверяваща материалното, имущественото и гражданското състояние на ответника, като попълни и представи в съда приложения образец на декларация, в т.ч. посочи притежавани от него недвижими имоти, превозни средства, банкови влогове и/или сметки и др. и техният размер, участие в търговски дружества – наименование на дружествата, получените от тази дейност доходи за 12 месеца назад, и др. /в оригинал/.

            УКАЗВА на ответника А.Д.Т., че съгласно чл.78,ал.7 от ГПК, ако претенцията на лицето, което е получило правна помощ, бъде уважена, изплатеното адвокатско възнаграждение се присъжда в полза на Националното бюро за правна помощ съразмерно с уважената част от иска, а в случаите на осъдително решение лицето, получило правна помощ, дължи разноски съразмерно с отхвърлената част от иска.

ДА СЕ ИЗИСКА от НБД „Население“ справка относно адресната регистрация и семейното положение на ответника А.Д.Т. с ЕГН **********.

ДА СЕ ИЗИСКА справка от ТД на НАП относно регистрирани актуални трудови договори на ответника А.Д.Т. с ЕГН **********.

ПРЕПИС от настоящото разпореждане да се връчи на ответника А.Д.Т. с ЕГН **********, на адрес ***.

 

      

                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ : ………………………