Решение по дело №186/2010 на Районен съд - Търговище

Номер на акта: 380
Дата: 23 август 2010 г. (в сила от 14 септември 2010 г.)
Съдия: Христина Иванова Сярова
Дело: 20103530100186
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 9 февруари 2010 г.

Съдържание на акта

Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

 

Номер 380,                       23.08.2010 година,                    град Търговище,

 

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

 

ТЪРГОВИЩКИ РАЙОНЕН СЪД,                                       ОСМИ СЪСТАВ

 

На единадесети август                                        две хиляди и десета година:

 

 

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : ХРИСТИНА  СЯРОВА

 

            Секретар: В.В.,

 

като разгледа докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

ГРАЖДАНСКО ДЕЛО № 186 по описа за 2010 г. на ТРС,

за да се  произнесе, взе предвид следното:

 

            Иск за развод с правно основание чл.49 ал.1 от СК.

           

            ПРЕКРАТЯВА брака между Е.Н.Т. с ЕГН-**********, със съдебен адрес а..Н.Ф. *** и Т.П.Т. с ЕГН-********** ***, сключен на 07.11.1999г. в гр.Омуртаг, с акт за граждански брак № 37 от същата дата, КАТО ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЕН, на осн. чл.49 ал.1 от СК, без произнасяне по въпроса за вината.

            ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права над родените през брака деца М. Т.П. с ЕГН-********** и С.Т.П. с ЕГН-**********, на майката Е.Н.Д..

            ОПРЕДЕЛЯ следният режим на свиждане на Т.П.Т. с децата М. Т.П. с ЕГН-********** и С.Т.П. с ЕГН-**********: веднъж месечно, събота или неделя от 08.00часа до 18.00часа, след предварително  седмично уведомление за това, както и един месец през лятото, който да не съвпада с отпуска на майката.

            ОСЪЖДА Т.П.Т. с ЕГН-********** ***, да заплаща на детето си М. Т.П. с ЕГН-**********, издръжка в размер на 80лв. месечно, чрез неговата майка и законна представителка Е.Н.Д., ведно със законна лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на задължението, считано от 12.03.2009г., до настъпването на причини обуславящи нейното изменяване или прекратяване, като в останалата част и до пълният претендиран размер от 120лв., отхвърля иска като неоснователен.

ОСЪЖДА Т.П.Т. с ЕГН-********** ***, да заплаща на детето си С.Т.П. с ЕГН-**********, издръжка в размер на 60лв. месечно, чрез неговата майка и законна представителка Е.Н.Д., ведно със законна лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на задължението, считано от влизане на решението в сила, до настъпването на причини обуславящи нейното изменяване или прекратяване

            СЛЕД прекратяване на брака, съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Д..

ОСЪЖДА Т.П.Т. с ЕГН-********** ***,да заплати по сметка на Търговищки районен съд, сумата от 201.60лв. представляваща държавна такса върху размерите на определените издръжки за децата, както и сумата от 25лв., представляваща държавна такса, възложена в негова тежест за водене на брачния процес.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване в двуседмичен срок от съобщаването му  на страните, пред Търговищки окръжен съд.

 

 

            ПРЕДСЕДАТЕЛ :