Определение по дело №650/2013 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 949
Дата: 19 март 2013 г.
Съдия: Николинка Цветкова
Дело: 20135220100650
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 25 февруари 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

                  ОПРЕДЕЛЕНИЕ

ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито заседание на деветнадесети март през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: НИКОЛИНКА ЦВЕТКОВА                  при секретаря……................ и с участието на прокурора ………………………, като разгледа докладваното от съдия ЦВЕТКОВА гр. дело № 650/2013 година по описа на съда и за да се произнесе, взе предвид следното:

     Производството е по чл.131 и следващите от ГПК.След проверка на предпоставките и доказателствата по чл. 128 и чл.129 от ГПК,

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

          ДА СЕ ИЗПРАТИ НА ОТВЕТНИЦИТЕ препис от исковата молба с доказателствата, приложени към нея и

         УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ, че в едномесечен срок от връчването на исковата молба следва да подадат писмен отговор съгласно чл. 131 ал.1 от ГПК, който има задължителното съдържание по чл.132 ал.2 ГПК-посочване на съда и номера на делото, името и адреса на ответника, както и на неговия законен представител или пълномощник,, ако има такива, становище по допустимостта и основателността на иска, становище по обстоятелствата на които се основава иска, възражения срещу иска и обстоятелствата на които се основава, подпис на лицето което подава молбата. УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ на основание чл. 131 ал.З ГПК, че в отговор на исковата молба са длъжни да посочат доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще установяват с тях, както и да представят всички писмени доказателства, с които разполагат. УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ на основание чл. 132 ГПК, че ако отговорът се подава от пълномощник, с отговора си към исковата молба следва да представят и пълномощно. УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ, че на основание чл. 132 ГПК следва да представят препис от отговора с приложените към него писмени доказателства и за ищеца.УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ, че ако живеят или заминат за повече от един месец в чужбина са длъжни да посочат лице в седалището на съда, на което да се връчват съобщенията – съдебен адресат, ако нямат пълномощник по делото в Република България.В противен случай всички съобщения се прилагат към делото и се смятат за връчени.

УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ на основание чл.133 ГПК, че ако в 1 месечен срок не подадат писмен отговор, не вземат становище, не направят възражения, не посочат доказателства, не представят писмени доказателства или не упражнят правата си по чл. 211 ал. 1, чл. 212 и чл. 219 ал. 1, губят възможността да направят това по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства. УКАЗВА НА ОТВЕТНИЦИТЕ на основание чл. 238 ал. 1 ГПК, че ако не представят в срок отговор на исковата молба и не се явят  в първото заседание по делото, без да са направили искане за разглеждането му в тяхно отсъствие, ищецът може да поиска постановяване на неприсъствено решение срещу тях при наличието на предпоставките на чл. 239 ал. 1 ГПК или да оттегли иска. ПРЕПИС от настоящето определение да се връчи на ответниците на адресите, посочени в допълнително постъпилата молба по делото.

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                      /Н. Цветкова/