Определение по дело №532/2019 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 426
Дата: 21 май 2019 г.
Съдия: Красимир Георгиев Гайдаров
Дело: 20193100600532
Тип на делото: Въззивно наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 2 май 2019 г.

Съдържание на акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

     /          гр.Варна

 

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ,  в закрито   съдебно   заседание проведено на двадесети май две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАЯ НАНКИНСКА                                                                            ЧЛЕНОВЕ:                 ДИМО ДИМОВ

                                                                                              КРАСИМИР ГАЙДАРОВ

 

 

                                                                         

като разгледа докладваното от съдията Гайдаров

ВНОХД № 532  по описа за 2019 г.

за да се произнесе взе предвид следното:

Въззивното производство е образувано по жалба от адв.р.Х. от  ВАК,  защитник на подсъдимата Р.Х.Ш., срещу присъда по НОХД№ 5076/18г по описа на  ВРС с която Ш. е призната за виновна, че на 27.11.2017г., в гр. Варна, в условията на опасен рецидив отнела чужда движима вещ – телефон С-5  на стойност 549 лв. собственост на А.Ж.без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои - престъпление по чл. 196 ал.1 т.1, вр.чл. 194 ал.1 от НК., поради което и на основание същия текст и чл.54 от НК ВРС и е  наложено наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от две години при първоначален строг режим. Счита се че няма доказателства за извършеното престъпление и неговия автор. Моли се за оправдателна присъда.

           Настоящата инстанция счита, че не се налага събирането на други доказателства, тъй като същите не биха имали значение за правилното решаване на делото .

Предвид изложеното и на осн.чл. 327 ал.1 от НПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

Насрочва производството пред втората инстанция за 20.06.19г. от 9ч.,за която дата да се призоват подсъдимата Р.Х.Ш. /възможно е да е задържана под стража по друго дело/, адв.Х. и ВОП.

 

 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                      ЧЛЕНОВЕ: