Споразумение по дело №172/2012 на Районен съд - Чирпан

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 12 април 2012 г. (в сила от 12 април 2012 г.)
Съдия: Атанас Тодоров Динков
Дело: 20125540200172
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 12 април 2012 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

12.04.2012год. гр.Чирпан

 

Чирпански районен съд  …………………….състав

   

На 12.04.2012 год.

 

В публично заседание в следния състав:

                                                    

                                                  Председател:АТАНАС ДИНКОВ

                                                   

                              

 Секретар:Д.В.

 

Прокурор:Надежда Банова

                                     

Сложи за разглеждане докладваното от районен съдия Атанас Динков  

 

НОХД № 172 по описа за 2012 год.

 

На именното повикване в  14,00 часа се явиха:

 

ОБВИНЯЕМ – Б.Ш.Д. - лично

ОБВИНЯЕМ - Г. ** Д. - лично

ОБВИНЯЕМ - В.Й.Г. - лично

ОБВИНЯЕМ - И.И.Р. - лично

 

Съдът намира, че са налице процесуалните основания на чл.372, ал.2 във вр. чл.94 от НПК, като следва да се назначи служебен защитник на обвиняемите Б.Ш.Д., Г. ** Д., В.Й.Г. и И.И.Р., поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

          НАЗНАЧАВА като служебен защитник на обвиняемите Б.Ш.Д. и Г. ** Д., адв. Т.С. от АК Ст. Загора, и за обвиняемите В.Й.Г. и И.И.Р. адв. П.К. от АК Ст. Загора.

                        

          Адв.С. - Да се даде ход на делото.

Адв. К. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Сне се самоличността на обвиняемите:

 

ОБВИНЯЕМ - Б.Ш.Д. – роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН: **********.

ОБВИНЯЕМ - В.Й.Г. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН: **********.

          ОБВИНЯЕМ - И.И.Р. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода” в Затвора – Стара Загора, осъждан, с ЕГН: **********.

ОБВИНЯЕМ - Г. ** Д. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода” в Затвора – Стара Загора, осъждан, с ЕГН: **********.

       

ПРОКУРОР - Г-н съдия, на осн. чл.381 от НПК между РП-Чирпан, обвиняемите, защитниците им – адв. С. и адв. К. е постигнато споразумение относно наказанието, което следва да им бъде наложено за престъплението, което са извършили. Имуществените щети от престъплението са възстановени. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го приемете и одобрите.

Адв. С. ***, обвиняемите чрез мен, като защитник е постигнато споразумение на осн. чл.381 от НПК. Моля да приемете и одобрите същото, като не противоречащо на закона и морала. Имуществени щети от престъплението са възстановени.

Адв. К. ***, обвиняемите чрез мен, като защитник е постигнато споразумение на осн. чл.381 от НПК. Моля да приемете и одобрите същото, като не противоречащо на закона и морала. Имуществени щети от престъплението са възстановени.

 

СЪДЪТ РАЗЯСНЯВА НА ОБВИНЯЕМИТЕ ПРАВАТА ИМ ПО НПК, КАКТО И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО

 

ОБВИНЯЕМ – Б.Ш.Д. – Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

ОБВИНЯЕМ – В.Й.Г. – Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

ОБВИНЯЕМ – И.И.Р. – Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

ОБВИНЯЕМ – Г. ** Д. – Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Страните постигнахме съгласие относно следното:

Обвиняемият Б.Ш.Д. се  признава за виновен за следното:      

През месец октомври 2007г. в село Ценово, обл. Стара Загора в съучастие с Г. ** Д. и В.Й.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 4 броя метални оребрени радиатори на обща стойност 192 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е можел да ръководи постъпките си - престъпление по чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.

 

Обвиняемият В.Й.Г. се признава за виновен за следното:  

За периода 29.07.2007г. - 09.10.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан  и в село Ценово, община Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършител с Б.Ш.Д. е извършил следното:

 за периода  29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е  направил опит да отнеме чужди движими вещи един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини;

за периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан обл. Стара Загора, след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужда движима вещ: един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини

 за периода 08.10.2007г. - 09.10.2007г. в с. Ценово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в съучастие с Г. ** Д. и Б.Ш.Д., като съизвършител е отнел чужди движими вещи: 4 броя оребрени метални радиатори на обща стойност  192 лв. от  владението на  **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,

всичко вещи на обща стойност 230 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява кражба, извършена повторно по смисъла на чл. 28, ал. 1 от НК - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2, т. 5 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК

 

Обвиняемият И.И.Р. се признава за виновен за следното:

За периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Г. ** Д. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужди движими вещи:

един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и 

един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои -

всичко вещи на обща стойност 38 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини и е извършено при условията на опасен рецидив при хипотезата на чл. 29, ал. 1, букви „а” и „б” от НК - престъпление по чл. 196, aл. 1, т. 2 във връзка чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, буква „а” и „б” от НК.

 

Обвиняемият Г. ** Д. се признава за виновен за следното:   

За периода 29.07.2007г. - 09.10.2007г. в  село Спасово, общ. Чирпан  и в село Ценово, община Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършител с Б.Ш.Д. е извършил следното:

 за периода  29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е  направил опит да отнеме чужди движими вещи един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои

за периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан обл. Стара Загора, след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужда движима вещ: един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои,

като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини

 за периода 08.10.2007г. - 09.10.2007г. в с. Ценово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в съучастие с В.Й.Г. и Б.Ш.Д., като съизвършител е отнел чужди движими вещи: 4 броя оребрени метални радиатори на обща стойност  192 лв. от  владението на  **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,

всичко вещи на обща стойност 230 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК

Деянието е извършено от обвиняемите при пряк умисъл.

Извършеното престъпление е доказано и обвиняемите се признават за виновни.

Щетите от престъплението в размер на 230 лв. са възстановени, като вещите са върнати.

Налице са основанията по чл. 381 от НПК за постигане на споразумение.

За извършеното от обвиняемия Б.Ш.Д. престъпление по чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 3 години.

Страните по споразумението намираме, че на обвиняемия Д. следва да се определи наказание при наличие на многобройни и изключително смекчаващи отговорността обстоятелства, каквито се явяват: чистото му съдебно минало, добрите характеристични данни, проявената критичност към извършеното, направените самопризнания, възстановяване на причинените с деянието имуществени вреди, невисокия размер на предмета на престъплението, продължителния период, който е изминал от извършване на деянието до реализиране на наказателната отговорност, като на основание чл. 55, ал. 1, т. 2, б. б, пр. 2 от НК наказанието „лишаване от свобода” се замени с наказание „обществено порицание”.

 

За извършеното от обвиняемия В.Й.Г. в чл. 195, ал. 1 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

Страните по споразумението намираме, че на обвиняемия Г. следва да се определи наказание при наличие на многобройни и изключително смекчаващи отговорността обстоятелства, каквито се явяват: проявената критичност към извършеното, направените самопризнания, възстановяване на причинените с деянието имуществени вреди, невисокия размер на предмета на престъплението, продължителния период, който е изминал от извършване на деянието до реализиране на наказателната отговорност, като на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се наложи наказание „лишаване от свобода” под предвидения законов минимум, а именно 6 месеца „лишаване от свобода”, което на основание чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

 

За извършеното престъпление от обвиняемия И.И.Р. в чл. 196, ал. 1, т. 2 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

        Страните по споразумението считаме, че на обвиняемия Р. следва да бъде наложено наказание за извършеното от него престъпление при наличието на многобройни и изключителни смекчаващи отговорността обстоятелства: направените самопризнания, проявена критичност към извършеното, невисокия размер на предмета на престъплението под размера на минималната работна заплата, възстановяване на причинените имуществени вреди, продължителния период, който е изминал от извършване на деянието до реализиране на наказателната отговорност, като при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се наложи наказание „лишаване от свобода” под минималния предвиден в чл. 196, ал. 1, т. 2 от НК размер или наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 2 месеца, което същият да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

    

За извършеното от обвиняемия Г. ** Д. в чл. 195, ал. 1 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

    Страните по споразумението считаме, че на обвиняемия Г. ** Д. следва да бъде наложено наказание за извършеното от него престъпление при наличието на многобройни и изключително смекчаващи отговорността обстоятелства – направени самопризнания, проявена критичност към извършеното, невисокия размер на предмета на престъплението под размера на минималната работна заплата, възстановяване на причинените имуществени вреди, продължителния период, който е изминал от извършване на деянието до реализиране на наказателната отговорност, като при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се наложи наказание „лишаване от свобода” под минималния предвиден в чл. 195, ал. 1 от НК размер или наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което същият да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

Страните по споразумението намираме, че наказанията са справедливи и същите могат да постигнат целите на наказанието, предвидени в чл. 36 от НК.

Към делото няма приобщени веществени доказателства.

Разноските от досъдебното производство в размер на 51 лв. и съдебните разноски по настоящото производство следва да бъдат заплатени от обвиняемите.

 

 

С П О Р А З У М Е Л И  С Е :

 

 

 

ПРОКУРОР:........................                  ОБВИНЯЕМ:.................................

                          Надежда Банова                                          Б.Д.

                      

                                                            ОБВИНЯЕМ:..............................

                                                                                   В.Г.

 

                                                            ОБВИНЯЕМ: ................................                              

                                                                                    И.Р.

 

ЗАЩИТНИК:............                             ОБВИНЯЕМ:................................

                Адв. П. К.                                                 Г.Д.

 

                                                            ЗАЩИТНИК:  ..............................         

                                                                                       адв.   Т. С.                               

 

 

Съдът счита, че в така представеното споразумение е постигнато съгласие между страните по всички въпроси визирани в чл.381 от НПК. Щети от престъплението са възстановени. Престъплението е извършено от обвиняемите. Така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което същото следва да бъде одобрено, а настоящото наказателно производство прекратено.

 

Предвид изложеното и на осн. чл.382 и чл.383 от НПК, съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА И ОДОБРЯВА постигнатото между РП-Чирпан, представлявана от прокурор Надежда Банова, обвиняемите Б.Ш.Д., Г. ** Д., В.Й.Г. и И.И.Р., адв. П.К. и адв. Т.С. и двамата от АК Ст. Загора окончателно споразумение, съгласно което:

 

ОБВИНЯЕМИЯТ Б.Ш.Д. – роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН: **********, се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в  това, че през месец октомври 2007г. в село Ценово, обл. Стара Загора в съучастие с Г. ** Д. и В.Й.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 4 броя метални оребрени радиатори на обща стойност 192 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е можел да ръководи постъпките си - престъпление по чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и приложението на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. б, пр. 2 от НК, му НАЛАГА наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - В.Й.Г. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН: ********** се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН за това, че за периода 29.07.2007г. - 09.10.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан  и в село Ценово, община Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършител с Б.Ш.Д. е извършил следното:

 за периода  29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е  направил опит да отнеме чужди движими вещи един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини;

за периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан обл. Стара Загора, след предварителен сговор с И.И.Р. и Г. ** Д. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужда движима вещ: един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини

 за периода 08.10.2007г. - 09.10.2007г. в с. Ценово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в съучастие с Г. ** Д. и Б.Ш.Д., като съизвършител е отнел чужди движими вещи: 4 броя оребрени метални радиатори на обща стойност  192 лв. от  владението на  **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,

всичко вещи на обща стойност 230 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява кражба, извършена повторно по смисъла на чл. 28, ал. 1 от НК - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2, т. 5 и т. 7 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 28, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК, при приложението на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК , му НАЛАГА наказание 6 / шест / месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор или затворническо общежитие от ЗАКРИТ тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - И.И.Р. – И.И.Р. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода” в Затвора – Стара Загора, осъждан, с ЕГН: ********** се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН за това, че за периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Г. ** Д. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужди движими вещи:

един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и 

един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои -

всичко вещи на обща стойност 38 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини и е извършено при условията на опасен рецидив при хипотезата на чл. 29, ал. 1, букви „а” и „б” от НК - престъпление по чл. 196, aл. 1, т. 2 във връзка чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, буква „а” и „б” от НК , при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му НАЛАГА наказание лишаване от свобода за срок от 1 / една / година и 2 / два/ месеца, което същият да изтърпи ЕФЕКТИВНО при първоначален СТРОГ режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от ЗАКРИТ тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - Г. ** Д. - роден на ***г*** Загора, жител ***, български гражданин, без образование- неграмотен, неженен, безработен, в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода” в Затвора – Стара Загора, осъждан, с ЕГН: ********** се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН за това, че за периода 29.07.2007г. - 09.10.2007г. в  село Спасово, общ. Чирпан  и в село Ценово, община Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършител с Б.Ш.Д. е извършил следното:

 за периода  29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е  направил опит да отнеме чужди движими вещи един брой ръчна количка на стойност 15 лв. и един брой кантар с топуз на стойност 15 лв. - вещи на обща стойност 30 лв. от владението на **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои

за периода 29.07.2007г. - 09.08.2007г. в село Спасово, общ. Чирпан обл. Стара Загора, след предварителен сговор с И.И.Р. и В.Й.Г. в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужда движима вещ: един брой тава на стойност 8 лв. от владението на **, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои,като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини.

 за периода 08.10.2007г. - 09.10.2007г. в с. Ценово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора в съучастие с В.Й.Г. и Б.Ш.Д., като съизвършител е отнел чужди движими вещи: 4 броя оребрени метални радиатори на обща стойност  192 лв. от  владението на  **, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,

всичко вещи на обща стойност 230 лв., отнети без съгласието на владелците, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 2 и т. 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК , при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му НАЛАГА наказание лишаване от свобода за срок от 8 / ОСЕМ / месеца, което същият да изтърпи ЕФЕКТИВНО при първоначален СТРОГ режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

 ОСЪЖДА обвиняемите Б.Ш.Д. и Г. ** Д., В.Й.Г. и И.И.Р. да заплатят по сметка на ЧРС направените по делото разноски в размер на 51,00 лв / петдесет и един  / лв. за съдебните разноски по настоящото производство

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, като влиза в законна сила от днес 12.04.2012год.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 172/ 2012 год.  по описа на ЧРС.

Протоколът се написа в с.з., което приключи в 15.00 часа.

 

                                                             

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

                                                               СЕКРЕТАР:

 

 

 

 

 

 

Прокурор : Г. съдия, тъй като по отношение на Г., Р. и Д. са налице влези в сила други съдебни актове, за които са налице основанията за приложение на чл. 25, ал.1 във връзка с чл. 23, ал. 1 от НК с наказанието по настоящото дело, моля да допуснете и извършите кумулация на наложените им по настоящото наказателно производство наказания с наказанията по други наказателни дела, както следва :

За В.Й.Г. , моя да допуснете и извършите кумулация на наказанието по настоящото дело с наказанията, наложени му по НОХД № 285/2007г., НОХД № 114/2009г. и НОХД № 75/2009г., трите на РС – Чирпан, като му определите общо наказание в размер на най – тежкото, а именно наказание 8 месеца “лишаване от свобода”, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС. На основание чл. 24 от НК определеното общо наказание да се увуличи с 1 месец “лишаване от свобода. На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание да се приспадне изтърпяното изцяло като общо наказание по НОХД № 285/07г., НОХД № 114/09г. и НОХД № 75/09г., всички на РС - Чирпан в размер на 9 месеца “лишаване от свобода”, изтърпяно на 27.07.2010г.

За Г. ** Д., моля  да допуснете и извършите кумулация на наказанието по настоящото дело с наказанието, наложено му по НОХД № 4/2011г. на РС – Чирпан, като му определите общо наказание в размер на по – тежкото, а именно наказание 8 месеца   “лишаване от свобода”, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС. На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание да се приспадне изтърпяната част от наказанието по НОХД № 4/11г. на РС – Чирпан.

За И.И.Р. моля  да допуснете и извършите кумулация на наказанието по настоящото дело с наказанието, наложено му по НОХД № 5/2012г. на РС – Чирпан, като му определите общо наказание в размер на по – тежкото, а именно наказание 1 година и 2 месеца  “лишаване от свобода”, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС. На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание да се приспадне изтърпяната част от наказанието по НОХД № 5/12г. на РС –Чирпан.

 

Съдът, счита, че са налице основанията за приложение на чл. 25, ал.1 във връзка с чл. 23, ал. 1 от НК за допуснете и извършите кумулация на наложените на обвиняемите В.Й.Г., Г. ** Д.  е и И.И.Р. по настоящото наказателно производство наказания с наказанията по други наказателни дела, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ДОПУСКА и ИЗВЪРШВА кумулация за В.Й.Г. на наказанието по настоящото дело с наказанията, наложени му по НОХД № 285/2007г., НОХД № 114/2009г. и НОХД № 75/2009г., трите на РС – Чирпан, като му ОПРЕДЕЛЯ общо наказание в размер на най – тежкото, а именно наказание 8 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи ЕФЕКТИВНО при първоначален СТРОГ режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

На основание чл. 24 от НК определеното общо наказание  се УВЕЛИЧАВА с 1 месец лишаване от свобода.

На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание се ПРИСПАДА изтърпяното изцяло като общо наказание по НОХД № 285/07г., НОХД № 114/09г. и НОХД № 75/09г., всички на РС - Чирпан в размер на 9 месеца лишаване от свобода, изтърпяно на 27.07.2010г.

 

ДОПУСКА и ИЗВЪРШВА кумулация за Г. ** Д. на наказанието по настоящото дело с наказанието, наложено му по НОХД № 4/2011г. на РС – Чирпан, като му ОПРЕДЕЛЯ общо наказание в размер на по – тежкото, а именно наказание 8 месеца   лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание  се ПРИСПАДА изтърпяната част от наказанието по НОХД № 4/11г. на РС – Чирпан.

ДОПУСКА и ИЗВЪРШВА кумулация за И.И.Р. на наказанието по настоящото дело с наказанието, наложено му по НОХД № 5/2012г. на РС – Чирпан, като му ОПРЕДЕЛЯ общо наказание в размер на по – тежкото, а именно наказание 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

На основание чл. 25, ал. 2 от НК от определеното общо наказание се ПРИСПАДА изтърпяната част от наказанието по НОХД № 5/12г. на РС –Чирпан.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест  в петнадесет дневен срок от днес пред ОС Стара Загора.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :

 

СЕКРЕТАР: