Определение по дело №6654/2019 на Районен съд - Плевен

Номер на акта: 5208
Дата: 12 декември 2019 г.
Съдия: Зорница Димитрова Банкова
Дело: 20194430106654
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 9 октомври 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Плевен, 12.12.2019г.

 

ПЛЕВЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, VIIгр. състав  в закрито заседание на   дванадесети декември две хиляди и  деветнадесета година в състав:                                         

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:ЗОРНИЦА БАНКОВА

 като разгледа докладваното от съдия БАНКОВА  гр.дело  №6654 по описа за 2019г. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

В ПлРС е постъпила искова молба от М.Й.К. против Д.Д.Д., с която е предявен иск –за извършени от купувач по развален предварителен договор подобрения.

В срок е постъпил отговор от ответника.

Съдът като се запозна с доказателствата и становищата на страните, констатира следното:

Предявен е иск на осн чл.72, ал.  вр. с чл.70, ал.3 от ЗС срещу лице, което видно от представените и от двете страни доказателства, не е собственик на процесните имоти и липсва пасивна процесуална легитимация т.е. налице е знание и от двете страни за посоченото обстоятелство.

При това положение, следва да се прекрати производство, поради недопустимост на исковата претенция.Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№6654/2019г. по описа на ПлРС, поради недопустимост на претенцията за подобрения, предявена от М.Й.К., ЕГН********** против Д.Д.Д., ЕГН********** - липса на пасивна процесуална легитимация.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Плевенски окръжен съд с частна  жалба  в едноседмичен срок от получаване на съобщението до страните.

 

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: