Разпореждане по дело №1064/1998 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 446
Дата: 4 октомври 2012 г.
Съдия: Ванухи Бедрос Аракелян
Дело: 19983100801064
Тип на делото: Фирмено дело
Дата на образуване: 9 март 1998 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

 

  446     /   04  .10.2012 г., гр. Варна

 

 

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, Фирмено отделение, в закрито заседание на  трети октомври  през две хиляди и дванадесета година в състав:

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: В. А.

 

Като разгледа докладваното ф.д. № 1064/1998 г. по описа на ВОС и подаденото заявление за вписване на промени по отношение на подлежащи на вписване във водения към съда регистър на юридически лица с нестопанска цел по партида на  „Народно читалище Светлина”, с. Изгрев, констатира нередовност в подадените документи.

Водим от горното и на осн. чл. 533 от ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

        

 ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по фд. № 1064/1998 год. по описа на ВОС.

УКАЗВА НА ЗАЯВИТЕЛЯ в ЕДНОСЕДМИЧЕН срок от получаване на съобщението да представи:

1/ заверен от председателя устав на читалището;

2/свидетелства за съдимост на останалите двама членове на настоятелството-А.Ф. и И.С. на основание чл.3, ал. 1 от НАРЕДБА № 63 за прилагане на Указ № 1074 за ограничаване заемането на отчетнически, материалноотговорни и други длъжности от осъдени лица;

3 /подписани от членовете на настоятелството декларации за липса на пречка по чл. 16 ЗНЧ, именно роднински връзки по права и съребрена линия до четвърта степен с останалите членове на настоятелството;

4/ подписани от членовете на проверителната комисия декларации за липса на пречка по чл. 18, ал. 2 ЗНЧ, именно наличие на трудовоправни отношения с читалището или, че са роднини на членове на настоятелството, на председателя или на секретаря по права линия, съпрузи, братя, сестри и роднини по сватовство от първа степен.

 

УКАЗВА НА ЗАЯВИТЕЛЯ, че при неотстраняване изцяло и в срок на констатираните нередовностите съдът ще постанови отказ за вписване.

 

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: